základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo se rozloučilo s fanoušky porážkou proti favorizovanému Arnhemu

Arnhem dokázal otočit vývoj na půdě Venla a po vítězství 3:1 si udržel konečné páté místo po základní části. Za čtvrtým Alkmaarem nakonec zaostal o bodů pět a před šestým Utrechtem zůstal díky lepšímu skóre. Již v sobotu vstoupí do bojů o dodatečnou baráž EL a jeho prvním konkurentem bude Groningen. VVV obsadil dvanáctou příčku s jednačtyřiceti body a do horní poloviny tabulky se proto neposunul, s SBV především nezvládl první poločas.

Hosté po něm totiž vedli o dvě branky, a i když se svěřenci trenéra Mauriceho Steijna vrátili do hry v polovině druhé části, tak o reálnou naději přišli po inkasované trefě zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Úvodní dvacetiminutovka nebyla z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, lehce favorizovaní hosté z ničeho nic udeřili ve 23. minutě zásluhou exsparťana Vjačeslava Karavajeva. Ruský obránce se prosadil vůbec poprvé v tomto ročníku.

Třiadvacetiletý rodák z Moskvy využil přihrávky do pokutového území protivníka od Martina Ødegaarda, elegantně se otočil s míčem a pak se z dvanácti metrů naprosto přesně trefil do vzdálenějšího spodního růžku. O šestnáct minut později si oba aktéři své pozice vyměnili. Karavajev přihrál Ødegaardovi z pravého křídla, norský záložník hostující v klubu ze španělského Realu Madrid se poté kličkou zbavil bránícího Sušiče.

Následně se odhodlal ke střele pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus s naprostou přesností zapadl k bližší tyči. Po změně stran domácí přeci jen přidali a svůj mírný tlak zužitkovali v 68. minutě. O snížení se postaral sedmadvacetiletý záložník Peter van Ooijen, jenž si parádně zpracoval balón po pasu od van Bruggena a pak tváří v tvář proti brankáři Pasveerovi nezaváhal, z deseti metrů ho překonal přízemním pokusem.

VVV od tohoto okamžiku ještě více ožil, jenomže do zakončení se již prakticky nedostával. Vitesse definitivně odrazilo jeho nápor v 83. minutě. Slovenský krajánek Matúš Bero se po přesně načasované kolmici od Serera zjevil ve středu pokutového území a i v tísni bránícího protihráče zamířil přímo do levého dolního rohu, střídající gólman van Crooy neměl žádnou šanci zasáhnout. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele