základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
6 : 2
(1:1)

Reportáž

Den Haag na závěr rozdrtil Tilburg 6:2 i díky dvěma Necidovým trefám, ovšem do pohárů se i přesto nepodívá

Tilburg nevyužil zaváhání konkurenčního Groningenu na půdě Emmenu (0:1) a po debaklu 2:6 přišel o umístění v horní polovině tabulky i v dodatečné baráži o Evropskou Ligu. Letošní sezónu zakončil na desátém místě se čtyřiačtyřiceti body, přitom krátce po změně stran vedl v Haagu 2:1. Nicméně v závěrečné půlhodině naprosto zkolaboval a inkasoval hned pětkrát, dvakrát do listiny střelců se zapsal také český útočník Tomáš Necid.

Ten se po necelých dvou měsících objevil v základní sestavě, tento ročník Eredivisie uzavřel s bilancí devíti vstřelených branek v šestadvaceti odehraných utkáních a v klubové tabulce střelců obsadil solidní druhé místo. Domácí se posunuli na devátou příčku s pětačtyřiceti body a dodatečná kvalifikace o EL jim jen těsně unikla, neboť za osmým Groningenem zaostali jen vinou horšího skóre. Tilburg měl lepší vstup do středečního klání a po čtvrthodině hry vedl.

Damir Dankerlui si po tečované přihrávce od Isaka seběhl před hranici brankového území a pak zblízka propálil bezmocného gólmana Zwinkelse. Krátce po půlhodině hry srovnal tradiční ostrostřelec Abdenasser El Khayati, jenž po elegantním sklepnutí hrudí od Necida vypálil přesně z patnácti metrů k levé tyči. Tři minuty po změně stran vrátil hostům vedení Řek Vangelis Pavlidis, kdy se po kolmici od Isaka trefil z hranice šestnáctky přímo pod břevno.

ADO podruhé a naposledy vyrovnal v 64. minutě. Na levé straně unikl všem Wilfried Kanon a následně překvapil brankáře Wellenreuthera ranou z mírného úhlu k bližší tyči. Rozhodující okamžiky se urodily v rozmezí 68. - 71. minuty. Dankerlui totiž během takto krátké doby uviděl dvě žluté karty a oslabil svůj výběr, navíc rozhodčí Martens po jeho druhém provinění rukou nařídil ve prospěch Den Haagu pokutový kop.

K němu se postavil El Khayati a svou osmnáctou ligovou trefou této sezóny potvrdil úlohu klubového kanonýra, míč pohotově umístil k levé konstrukci. V 75. minutě přišla první chvíle Necida, který se po nastřelené horní tyčce od Lexe Immerse zjevil zcela sám před Wellenreutherem a hlavičkou s pomocí země ho obelstil - 4:2. Za dalších šest minut přidal pátý zásah aktivní Immers po zpětné hlavičce od Beugelsdijka a ze tří metrů snadno skóroval, v 86. minutě uzavřel gólový účet Necid prudkým volejem ze dvou metrů do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele