základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Utrecht se na baráž o EL pozitivně naladil výhrou 3:1 proti Heerenveenu

Utrecht potvrdil úlohu favorita v závěrečném zápase základní části proti Heerenveenu a porazil ho 3:1. Díky tomu uhájil šesté místo v tabulce s třiapadesáti body a za pátým Arnhemem zaostal jen vinou horšího skóre, v dodatečné baráži o Evropskou Ligu se již v sobotu střetne s Heracles. SC se touto sezónou prakticky protrápil, ve čtyřiatřiceti utkáních dosáhl na jednačtyřicet bodů a obsadil konečnou jedenáctou příčku.

Přitom do nedělního zápasu nevstoupil vůbec špatně a především v úvodní půlhodině měl herně navrch. První příležitost si vypracoval přesně po deseti odehraných minutách, kdy van Bergen obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území po výtečné práci Vlapa středem hřiště, nicméně se svou následnou přízemní střelou neuspěl a gólman Jensen nadvakrát brilantně odvrátil balón na rohový kop.

Hosté zužitkovali svou mírnou území převahu ve 30. minutě. Van Bergen parádně odcentroval z pravého křídla a našel hlavu zapomenutého Bena Rienstry, jenž ze sedmi metrů předskočil Jensena a balón usměrnil k levé tyči. Utrecht od tohoto okamžiku přepnul na vyšší rychlostní stupeň a o čtyři minuty později byl blízko k vyrovnání. Z osmnácti metrů totiž napřáhl Bazoer a svým krouceným pokusem orazítkoval levou konstrukci.

Domácí přeci jen srovnali necelých pět minut před přestávkou. Po rohovém kopu z pravé strany od Švéda Gustafsona si seběhl k zadní tyči Willem Janssen a hlavičkou zblízka rozvlnil síť, gólman Hahn neměl žádnou šanci zasáhnout. FC otočil vývoj středečního vystoupení tři minuty po změně stran. Poosmé v tomto ročníku Eredivisie se prosadil šestadvacetiletý obránce Sander van de Streek, jenž se prezentoval fantastickou ranou.

Po nahrávce z pravé strany od Bergströma se ve středu hrací plochy elegantně obtočil s balónem a poté napřáhl z dvaadvaceti metrů, jeho projektil zaplachtil přesně pod břevno mimo dosah bezmocného Hahna. Domácí přidali třetí gólovou pojistku zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Belgický forvard Cyriel Dessers uprchl na levém křídle a dostal se až do šestnáctky protivníka, odkud se po zemi trefil přímo do pravého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele