základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV sice Heracles porazil, ale na druhý titul v řadě nedosáhl

Fotbalisté PSV sice otočili nedělní duel s Heracles a s tímto ročníkem se rozloučili vítězně po výsledku 3:1, ovšem titul z loňského roku se jim obhájit nepodařilo. V tabulce Eredivisie obsadili končené druhé místo s třiaosmdesáti body a za vedoucím Ajaxem zaostali o body tři. Vaz jim srazily nečekané ztráty z úvodu druhé poloviny sezóny a také nedělní porážka v Alkmaaru (0:1). Almelo i přes neúspěch obsadilo sedmou příčku s osmačtyřiceti body.

Pro hosty tak sezóna ještě bude pokračovat, neboť se kvalifikovali do dodatečné baráže o Evropskou ligu a už v sobotu vyzvou vyřazovacím systémem doma-venku konkurenční Utrecht. Heracles vstoupilo do tohoto souboje naprosto fantasticky a již po necelých šedesáti sekundách hry vedlo. Podruhé v tomto soutěžním ročníku se prosadil teprve jednadvacetiletý útočník Joey Konings, jenž po kolmici od van der Watera postupoval sám středem hřiště.

Na hranici ofsajdové pasti přetlačil v osobním souboji dva bránící protihráče a pak zblízka prostřelil bezmocného gólmana Zoeta. Po půl hodině hry mohl na druhé straně srovnat Pablo Rosario, ale jeden z hostujících hráčů byl dobře postavený na brankové čáře a míč odvrátil do bezpečí. Neuběhly ani dvě minuty a svěřenci trenéra Marka van Bommela vsítili vyrovnávací gól, do vlastní branky totiž nešťastně zamířil Wout Droste.

Ten po střílené přihrávce od Angeliña vložil do trajektorie letu míče nohu a balón ke své smůle usměrnil k pravé konstrukci mimo dosah brankáře Brouwera. Eindhovenský klub otočil vývoj tři minuty po změně stran. Rosario vrátil míč do předbrankového prostoru a nabíhající Nick Viergever ho ze čtyř metrů usměrnil k přední tyči, Brouwer znovu neměl žádnou šanci reagovat. V následujícím průběhu se hra přeci jen uklidnila.

Domácí se nikam netlačili a hlídali si hubený náskok, naopak hostům nevycházel přechod na útočnou polovinu a ve finální fázi byli prakticky bezzubí. PSV se definitivně uklidnil v 89. minutě, jeho třetí zásah přidal Donyell Malen. Dvacetiletý talent po chybné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy obdržel pobídku do běhu od nejlepšího kanonýra Eredivisie Luuka de Jonga, a i když byl křižován Knoesterem, tak rozvlnil síť přízemní střelou z dvanácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele