základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen sice prohrál v Emmenu, i přesto si ještě zahraje o Evropskou ligu

Groningen nedokázal navázat na předchozí vítězství se Sittardem (3:0) a tentokráte na půdě již zachráněného Emmenu prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. Nicméně díky porážce Tilburgu na stadionu v Den Haagu (2:6) si udržel osmou pozici s pětačtyřiceti body a kvalifikoval se do dodatečné baráže o EL, v úvodním kole se střetne s favorizovaným Arnhemem. Domácí zvítězili podruhé za sebou a obsadili konečné čtrnácté místo s osmatřiceti body.

Úvodní polovina prvního poločasu nic zajímavého nepřinesla, poté se Emmen dostal z ničeho nic do vedení. Pětadvacetiletý záložník Michael Chacon skóroval potřetí v tomto soutěžním ročníku Eredivisie, když se po hezké individuální akci odhodlal k ráně ze středu hrací plochy. Jeho projektil z dobrých dvaadvaceti metrů zapadl přímo do levé šibenice a brankář Padt se jen naprázdno proletěl vzduchem, na míč nedosáhl o decimetry.

Situace byla následně konzultována s VAR kvůli domnělému útočnému faulu, ovšem rozhodčí van Boekel svůj původní verdikt potvrdil. Zhruba deset minut před přestávkou se v nadějné pozici ocitl Japonec Doan, jenomže v rozhodující chvíli mu nesedlo zpracování a gólman Scherpen neměl s jeho následným přízemním pokusem žádné problémy. Dvě minuty před pauzou potkal Emmen nepříjemný okamžik, neboť Arias opustil trávník kvůli zranění.

Necelých deset minut po výměně stran mohl pojistit náskok domácího celku Braken, jenomže Padt na jeho ránu z hranice pokutového území dobře viděl a balón dokázal vyrazit. Krátce po odehrané hodině se musel hostující strážce blýsknout famózním zákrokem, když po teči od jednoho ze spoluhráčů předvedl famózní reflexivní zásah a uchránil proto svůj výběr od druhého inkasovaného gólu.

Ihned na to předvedl krásný lob střídající Bannink, dokonce přehodil Padta a míč již směřoval do sítě, avšak na poslední chvíli přispěchal vracející se Memišević a perfektním obranným zákrokem zabránil jisté brance. V 65. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí kanonýr Groningenu Gladon, ale jeho radost byla předčasná, protože van Boekel na základě opakovaného záběru gól neuznal. Ve zbývajícím průběhu se hosté k ničemu nebezpečnému nedostali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele