základní část, 33. kolo
15.05.2019 19:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Excelsior se dobře naladil na baráž a doma překvapil Alkmaar po výsledku 4:2.

Fotbalisté Excelsioru dokázali zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé za sebou, nyní se pozitivně naladili na nadcházející baráž proti favorizovanému Alkmaaru a po dobrém výkonu hlavně z kraje druhého poločasu vyhráli v poměru 4:2. Rotterdamský celek tak zakončil základní část na šestnáctém místě s třiatřiceti body, za patnáctou Fortunou zaostal o jediný bod. AZ obsadil čtvrté místo s osmapadesáti body a zahraje si 2. předkolo EL.

Oba celky mohly hrát bez větších nervů, do první větší příležitosti se dostali hosté a to po krátce po odehrané čtvrthodině. Dobrý průnik středem hřiště předvedl Idrissi a nakonec i zakončil, ovšem gólman Damen si s jeho přízemním pokusem dokázal poradit. SBV z ničeho nic otevřel gólový účet středečního duelu v polovině úvodního dějství, kdy se kapverdský rodák Jeffrey Fortes prosadil počtvrté v tomto ročníku Eredivisie.

Zkušený třicetiletý obránce se zjevil v brankovém území po střelách Elíase Mára Ómarssona a Messaouda, zblízka pak nadvakrát dopravil balón do sítě. Hostům se povedlo vyrovnat přesně po odehrané půlhodině, kdy Teun Koopmeiners napřáhl z osmnácti metrů levačkou a jeho projektil zaplachtil s naprostou přesností k zadní tyči. Poté se až do konce první půle nic nestalo, domácí se vrátili do vedení šest minut po přestávce.

Po centru Horemanse z pravého křídla se snažil odvrátit balón do bezpečí vracející se Ricardo van Rhijn, jenomže míč trefil tak nešťastně, že ho uklidil za záda naprosto bezmocného brankáře Bizota. Excelsior přidal třetí zásah po hodině hry. Rozhodčí Higler nařídil v jeho prospěch pokutový kop a k němu se odhodlal Luigi Bruins, jenž chladnokrevně zakončil k pravé konstrukci. Bizot sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl.

Neuběhlo ani dalších pět minut a výhru rotterdamského celku definitivně stvrdil islandský kanonýr Ómarsson. Čtyřiadvacetiletý forvard využil načechraného pasu Bruinse z pravé strany a pak hlavičkou z pěti metrů neměl větší problémy skórovat - 4:1. Alkmaar alespoň korigoval stav v 70. minutě zásluhou střídajícího Bjørna Johnsena, který po centru od Stengse dopravil míč zblízka do odkryté branky, ovšem mírný favorit se na více již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele