Eredivisie - preview 33. kola

15.05.2019, 08:34
Previews
Ajax jede do De Graafschapu a bude potvrzovat zisk titulu, k jistotě mu stačí bod, může si ovšem dovolit i prohrát, jelikož PSV Eindhoven by musel smazat rozdíl čtrnácti branek ve skóre. V posledním kole se bude hrát ještě o poslední místo v elitní osmičce, o to si to na dálku rozdají Groningen a Willem II, teoretickou naději má ještě Den Haag...
FC Utrecht - SC Heerenveen  (středa 19:30)
Utrecht bude v posledním zápase základní části Eredivisie usilovat ještě o pátou příčku, aby měl v posezónním play-off o Evropskou ligu co nejlepší pozici. V současné chvíli má stejný počet bodů jako Vitesse, akorát má horší skóre. Potřebuje zkrátka proti Heerenveenu získat více bodů než arnhemský celek, aby se pořadí v tabulce v jeho prospěch změnilo.

I kdyby se však tenhle krátkodobý cíl nesplnil, nemuseli by domácí výrazněji smutnit. Protože o tu čtveřici, která se popere o jediné místo v evropských pohárech, již nemohou nijak přijít. Půjde jim pouze o konečné postavení. Bránit se a zároveň myslet na zadní vrátka musí před sedmým Heraclesem, na nějž disponují pouhým dvoubodovým náskokem.

Suma sumárum by svěřenci kouče Dicka Advocaata nechtěli tohle střetnutí nějakým způsobem podcenit. A určitě by si rádi napravili svou reputaci po minulé porážce na půdě Ajaxu. "Měli bychom hrát ostře," sliboval utrechtský stratég, jehož tým před vlastními příznivci neprohrává často. Stalo se tomu letos pouze ve třech případech.

Na podzim Utrecht na půdě Heerenveenu vyhrál díky výtečnému prvnímu poločasu, před rokem se oba týmy střetly dokonce v play-off o Evropskou ligu a v celkovém dvojutkání byl také úspěšnější tým z Randstadu. Má tedy na fríský klub čerstvě dobré vzpomínky. Hosté nicméně, na rozdíl od svého soupeře, budou mít k dispozici úplně kompletní kádr.

Domácí naopak stále trápí poměrně četná marodka. Advocaatovi může chybět až šestice hráčů, zraněný je dlouhodobě stále Simon Makienok, fit pořád nejsou Urby Emanuelson, Leon Guwara, Michiel Kramer, Jean-Christophe Bahebeck ani Joris van Overeem. Vyřazen z kádru je pak už od února Oussama Tannane, útočník na hostování ze St. Étienne.

Hosté se letos po celou dobu sezóny nacházeli spíše v dolních patrech tabulky. Ne že by měli nějaké větší starosti například se záchranou, dosáhnout však třeba na první osmičku pro ně bylo vlastně zapovězenou záležitostí. O minulém víkendu si aspoň udobřili fanoušky výhrou nad sestupující Bredou, zároveň tak ukončili své pětizápasové čekání na tři body.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.57 - 5.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - PEC Zwolle  (středa 19:30)
Breda vinou hodně nepovedené jarní části sestupuje po dvou letech strávených v nejvyšší soutěži do druhé ligy a nic na tom nezmění ani závěrečný zápas se Zwolle. NAC vybojoval pouhých dvaadvacet bodů a je beznadějně poslední osmnáctý, za sedmnáctým De Graafschapem zaostává o propastných sedm bodů. PEC v tuto chvíli prakticky nemá o co hrát, patří mu třináctá příčka s osmatřiceti body.

Domácí výběr zvítězil ve druhé polovině sezóny pouze jednou a k tomu čtyřikrát remizoval, což na udržení se mezi nizozemskou smetánkou prostě stačit nemůže. V předchozích třech důležitých duelech nezískal ani bod, když po těsné porážce 1:2 v Sittardu nedokázal před vlastními fanoušky vzdorovat silnému rotterdamskému Feyenoordu (0:4) a minule prohrál gólem v poslední minutě základní hrací doby v Heerenveenu (1:2).

"Bohužel na záchranu bylo pozdě, nedokázali jsme si zvednout sebevědomí a s každým přibývajícím zápasem jsme se naopak nacházeli stále pod větším tlakem. S divácky bychom se chtěli důstojně rozloučit a alespoň na závěr pro ně chceme vybojovat vítězství. Uvidíme, co bude dál, nicméně všichni věříme, že se Breda již v příští sezóně vrátí mezi elitu," uvedl na předzápasové tiskové konferenci trenér Ruud Brood.

Zwolle si definitivně zajistilo prvoligovou licenci v dohrávaném střetnutí s Groningenem, které bylo přerušeno a následně dohráno o pět dní později vinou špatného počasí. Po nepříznivém vývoji nakonec otočilo vývoj a zvítězilo v poměru 3:2, naposledy nezvládlo utkání s Venlem a podlehlo mu 2:4. Před čtrnáctým Emmenem drží tříbodový odstup, stejné manko ztrácí na dvanácté Venlo i jedenáctý Heerenveen.

NAC se dlouhodobě musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Mühren, dále pak Belgičan Verschueren s Francouzem Dervitem (oba poraněné koleno) a také záložník Schoofs (potíže s kotníkem) či obránce Sporkslede (po operaci achilovky). PEC přijede bez Flemminga (problémy s kotníkem), van Polena a Fina Lama (zranění nohy). Na podzim se oba soupeři rozešli smírně bez branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.52 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Heracles Almelo  (středa 19:30)
PSV Eindhoven po minulé porážce v Alkmaaru prakticky přišel o naději na obhajobu mistrovského titulu a v letošním ročníku tak s největší pravděpodobností zůstane bez jediné trofeje. Eindhovenský klub je momentálně na druhé pozici s osmdesáti body a za vedoucím Ajaxem zaostává o body tři. Nyní tak potřebuje Heracles porazit výrazným rozdílem a zároveň doufat, že AFC neuhraje ani bod v Doetinchemu s De Graafschapem.

Domácí perfektně vstoupili do nového ročníku a dlouho to vypadalo, že o cenný ligový triumf nemohou přijít. Jenomže poté z kraje jarní části posbírali zbytečné ztráty a pak zřejmě v rozhodujícím střetnutí v Amsterdamu prohráli 1:3. "Hodnotit sezónu ještě nechci, ale určitě to byl jeden z klíčových zápasů. Kdybychom získali alespoň remízu, tak by se vše možná vyvíjelo úplně jinak," uvedl na před zápasové tiskové konferenci kouč Mark van Bommel.

Toho zároveň mrzí, že se jeho svěřenci lépe nepopasovali s utkáním v Alkmaaru. "Ani vítězství by nám nemuselo stačit, nicméně takhle jsme to Ajaxu o dost ulehčili. Bohužel jsme nedokázali najít recept na perfektně připravenou defenzivu protivníka a s přibývajícím časem na nás dolehla nervozita. O titul se budeme prát do posledního okamžiku, ovšem uvědomujeme si, že naše naděje je velmi, ale velmi malá," prohlásil van Bommel vzápětí.

Kdyby PSV získalo tři body a Ajax v Doetinchemu prohrál, tak k první příčce navíc potřebuje smazat čtrnáctigólový rozdíl ve skóre, což se zdá být téměř nemožné. Almelo si již zajistilo dodatečnou baráž o Evropskou ligu. S osmačtyřiceti body se nachází na sedmé příčce a na páté Vitesse i šestý Utrecht má manko dvou bodů, před osmým Groningenem disponuje tříbodovým náskokem. Naposledy nezvládl divokou bitvu s Excelsiorem (4:5).

PSV nemůže nasadit Australana Thomase s Mexičanem Lozanem, oba dva totiž laborují s poraněnými kolenními vazy. Hosté postrádají Pröppera (po operaci kolenních vazů) a Němce Jakubiaka (potíže s kolenem). Eindhoven neprohrál se svým nadcházejícím rivalem sedmkrát za sebou, z toho hned šestkrát dosáhl na tříbodový zisk. Na podzim neměl s Heracles větší problémy a porazil ho hladce v poměru 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.92 - 16.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - Feyenoord Rotterdam  (středa 19:30)
Feyenoord letos o titul jednoduše bojovat nemohl, vedoucí duo Ajax a PSV pro něj představovalo až příliš velké sousto. Zajistil si ovšem třetí místo už s předstihem, Evropská liga ho tak příští sezónu nemine, a může být celkově se svým působením spokojený. Svou letošní pouť zakončí na půdě Fortuny, která jakožto nováček splnila cíl záchrany.

Tenhle duel bude zároveň posledním pro hostujícího trenéra Giovanniho van Bronckhorsta, jenž v klubu působí nepřetržitě od roku 2015. Už předem oznámil, že bude po konci tohoto ročníku hledat nové výzvy a novou smlouvu již nepodepsal. Ve funkci ho mimochodem nahradí šestačtyřicetiletý Jaap Stam, který se do Rotterdamu přestěhuje ze Zwolle.

Domácí rozlučka ovšem van Bronckhorstovi nevyšla o minulém víkendu dle jeho představ, na De Kuipu jeho mužstvo padlo s Den Haagem. "Bylo však pěkné, že u toho mohla být moje rodina. Chtěl jsem zakončit ta léta nějakým hezkým způsobem," rozplýval se. "Naposledy jsem byl na tréninku a ve své kanceláři. Nebylo to divné, měl jsem příjemné pocity."

Hosté mohou hrát v Sittardu uvolněně. Hlavní ambici, tedy umístění v top trojce, totiž naplnili díky nedávné pětizápasové šňůře vítězství. "Konec sezóny byl takový, jaký jsem ještě nezažil," uváděl van Bronckhorst. "V minulosti jsme třeba ještě hráli domácí pohár, bojovali o titul. Teď tomu tak nebylo. Třetí příčku jsme si totiž zajistili už nedávno v Bredě."

Feyenoord nebude moci nasadit nejlepší možné složení. Konec kariéry oznámil Robin van Persie, jenž se tak v posledním kole nepředstaví, nově je zraněný taktéž Sam Larsson. Zranění jsou pak Yassine Ayoub, Ridgeciano Haps, Cuco Martina a Justin Bijlow. "Bude tedy hrát jiný tým, než jako tomu bylo v neděli," upřesňoval van Bronckhorst.

Klub ze Sittardu v posledních dvou zápasech v Utrechtu a Groningenu prohrál, i proto spadl na patnáctou pozici, nicméně na sestupové pásmo disponuje dostatečným čtyřbodovým náskokem. Pakliže v nynějším střetnutí uspěje, může se v tabulce posunout o příčku výše. K dispozici mu nebudou marodi Wessel Dammers, Gavin Vlijter a Rowen Koot.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.41 - 6.50 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Excelsior - AZ Alkmaar  (středa 19:30)
Excelsior zažil hodně bídnou druhou polovinu sezóny a kvůli ní bude muset bojovat o udržení prvoligové licence v dodatečné baráži. Momentálně se totiž nachází na šestnáctém místě Eredivisie s třiceti body a na patnáctou Fortunu ztrácí nedostižné čtyři body. Nyní bude hájit současné postavení před sedmnáctým De Graafschapem proti silnému Alkmaaru, který minule zřejmě připravil PSV o reálnou šanci na titul po výhře 1:0.

Rotterdamský celek se dostal do krize na začátku března, od té doby totiž prohrál hned sedmkrát za sebou. Následně uhrál nerozhodný výsledek s Tilburgem (1:1) a nestačil na Den Haag (1:3). V neděli si s chutí zastřílel proti Heracles a v Almelu se radoval z výhry v nejvyšší soutěži po necelých třech měsících v poměru 5:4. Teď by určitě rád udržel šestnácté místo, před konkurentem z Doetinchemu drží jednobodový odstup.

AZ letos předváděl nevyrovnané výkony, nicméně i tak si přeci jen zajistil účast ve 2. předkole Evropské ligy pro nadcházející ročník. Čtvrtou příčku si naposledy pojistil právě s eindhovenským rivalem, doposud posbíral osmapadesát bodů a před pátým Arnhemem si vytvořil rozhodující osmibodový náskok. V uplynulých deseti střetnutích prohrál pouze dvakrát, na třetí Feyenoord ztrácí čtyři body a předstihnout ho proto již nemůže.

"Dobře víme, jak baráž umí být nevyzpytatelná. Dělali jsme všechno proto, abychom se ji vyhnuli, nicméně realita je nakonec jiná. Záležet bude na zkušenostech a také aktuálním rozpoložení, proto chceme Alkmaar porazit a vstoupit do závěrečné části sezóny s čistými hlavami. Musíme se připravit na obrovskou ofenzivní sílu protivníka, k úspěchu je nutné předvést nadstandardní výkon," prohlásil prozatímní kouč SBV André Hoekstra.

Ten se ve středečním klání bude muset obejít bez Makedonce Mahmudova, Američana Payneho a obránce Burneta. Hosté mají k dispozici kompletní výběr, ovšem vzhledem k situaci se dá očekávat, že šanci v základní sestavě dostanou i hráči širšího kádru. AZ porazil svého nadcházejícího protivníka dvakrát za sebou v poměru 2:1, na podzim se radoval až rozdílovým gólem Bjørna Johnsena ve čtvrté nastavené minutě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.14 - 4.89 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - AFC Ajax  (středa 19:30)
Ajax sice smolně vypadl ze semifinále Ligy mistrů, nicméně i přesto bude tuto sezónu pravděpodobně hodnotit jako úspěšnou. Kromě trofeje z národního poháru je taktéž velmi blízko k zisku mistrovského titulu po dlouhých pěti letech, stačí mu k tomu jediné - uhrát alespoň bod na půdě předposledního De Graafschapu nebo neprohrát výrazným rozdílem. BV se naopak bude chtít připravit na dodatečnou baráž o setrvání v nejvyšší soutěži.

AFC minule dokázalo porazit Utrecht celkem hladce v poměru 4:1 a díky prohře PSV v Alkmaaru (0:1) si před svým úhlavním rivalem vytvořil tříbodový náskok. O konečném pořadí rozhoduje celkové skóre a amsterdamský klub má nyní k dobru čtrnáct branek, což se zdá být jako dostatečný odstup. "Samozřejmě jsme blízko a všichni to cítíme, ale dokud nebude hotovo, tak nechceme dělat předčasně závěry," řekl opatrně trenér Erik ten Hag.

Jeho svěřenci vyhráli v lize sedmkrát za sebou, v Eredivisii se naposledy radovali z titulu v sezóně 2013/2014. "Samozřejmě nás mrzí, že jsme přišli o finále Ligy mistrů v samém závěru, i tak jsme letos předváděli vynikající výkony. Souboj s PSV je nesmírně napínavý až do posledního kola, jeho nedávná prohra nám nahrála do karet. I přesto chceme v Doetinchemu zvítězit, dáme do toho všechno," dodal vzápětí hostující lodivod.

De Graafschap se dlouho pral o přímou záchranu, jenomže nakonec mu to těsně nevyjde. V tuto chvíli je sedmnáctý s devětadvaceti body a za šestnáctým Excelsiorem zaostává o bod, k posunu do lepší výchozí pozice pro baráž by mu mohl stačit i bod. BV v neděli utrpělo debakl od Arnhemu v poměru 1:6, předtím sehrálo vyrovnanou partii s Bredou a zdolalo ji 1:0. Svému nadcházejícímu soupeři má rozhodně co vracet.

Na podzim totiž odjíždělo z Amsterdamu s potupnou porážkou 0:8. "Byl to krutý výsledek a chceme to odčinit. Našim hlavním cílem je se pozitivně naladit na boj o setrvání v nejvyšší soutěži, čeká nás totiž náročný úkol," prohlásil domácí kouč Henk de Jong. Ten nemůže využít služeb nemocného van de Paverta a také Abdulahiho s Vremanem. Hosté postrádají Eitinga (poraněné koleno), jistotu startu nemá ani Neres.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 19.10 - 12.20 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - SBV Vitesse  (středa 19:30)
Pakliže Vitesse naplno uspěje na půdě Venlo, o pátou příčku, kterou teď drží ve své moci, by ho na devadesát devět procent neměl nikdo připravit. Reálnou hrozbou mu je Utrecht, ten má ovšem oproti němu daleko horší skóre, a pak také Heracles, ten má ale o dva body méně. Domácí budou bojovat pouze o poskočení o nějakou tu příčku v tabulce výše.

Může to být také vůbec poslední duel, který odtrénuje Maurice Steijn za barvy VVV. Ten v klubu působí nepřetržitě od roku 2014, má ještě smlouvu na dva roky, údajně není však se svým angažmá spokojený, a hovoří se vehementně o jeho přesunu do Zwolle. Právě tam o minulém víkendu jeho tým zvítězil, nasázel přitom soupeři hned čtyři branky.

Že by mělo dojít k nějakým změnám v základní jedenáctce Venla, přičemž šanci by mohli dostat ti, kteří v sezóně tolik nehráli, to rezolutně Steijn odmítl. "Určitě tomu tak nebude," řekl na úvod. "Chceme zakončit parádní ročník pozitivně. Takže budeme proti Vitesse v plné sestavě. Jsme ve velmi příjemné situaci. Chtěli bychom ještě jednou vyhrát."

Steijnův tým se prakticky po celou dobu pohyboval ve středu tabulky, jednu dobu dokonce bojoval i o evropské poháry. Jeden historický milník v klubové historii už padl právě po minulém vítězství nad Zwolle. Vůbec poprvé v historii Venlo urvalo přes čtyřicet bodů. "I právě proto chceme vhodně zakončit poslední utkání," dodával domácí stratég.

Vitesse si se stoprocentní jistotou zahraje play-off o Evropskou ligu, rádo by přitom udrželo současné postavení proto, aby v něm mělo nejlepší výchozí pozici. "Nám nezáleží na tom, proti komu v play-off nastoupíme," tvrdil útočník Thomas Buitink. "Nejdůležitější bude, abychom v něm potom triumfovali. Teď je však cílem zůstat na pátém místě."

Hostující lodivod Leonid Sluckij, jemuž by měl chybět pouze zraněný Hilary Gong, by nerad tenhle duel jakkoli podceňoval, ačkoli jeho mužstvo je pasováno do role favorita. "Protože už Venlo nemá nějaké hlavní zájmy, bude hrát bez tlaku. Nemyslím si, že je to pro nás nějaká výhoda. Náš soupeř totiž bude hrát zcela uvolněně," varoval své svěřence.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 4.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - Willem II  (středa 19:30)
Oba dva středeční protivníci ještě mají o co hrát i v posledním kole Eredivisie a nyní spolu svedou vzájemnou bitvu o dodatečnou baráž Evropské ligy. Domácí celek je na desátém místě s dvaačtyřiceti body a v případě tříbodového zisku skončí v horní polovině tabulky. Willem doposud posbíral o dva body více a je devátý. Jestliže se chce posunout mezi vybranou čtyřku usilujících o poháry, tak musí doufat v zaváhání konkurenčního Groningenu.

Tilburg momentálně ztrácí na svého úhlavního konkurenta jediný bod. K posunu do elitní osmičky tak musí zvítězit a zároveň doufat, že Groningen neuspěje na stadionu jistě zachráněného Emmenu. ADO také ještě může poskočit na osmou příčku, ale kromě výhry výrazným rozdílem musí dokonce spoléhat na prohru FC s nováčkem letošní sezóny. V o něco lepší formě se přeci jen nachází domácí výběr.

Ten v předchozích pěti duelech zvítězil hned čtyřikrát, jedinou porážku utrpěl v Eindhovenu s PSV (1:3). Jinak si poradil s Utrechtem (5:0), Alkmaarem (3:2), Excelsiorem (3:1) i před týdnem s Feyenoordem (2:0), zdolal tak hned tři celky z elitní šestky. Hosté naopak prohráli třikrát za sebou. Po porážce s PSV (0:3) a i ve finále národního poháru s Ajaxem (0:4) vyhořeli minule s Emmenem po výsledku 2:3.

Domácí kouč Alfons Groenendijk nemůže využít služeb Kishny vinou poraněného kolene. "Poslední duel si chceme hlavně užít a věříme, že se ještě posuneme do horní poloviny tabulky. Cesta do Evropy je výrazně vzdálena a jsme realisté, i přes případnou výhru se do ni pravděpodobně nedostaneme. Willem je silný protivník s nesmírnou produktivitou, musíme být ve všech ohledech obezřetní," prohlásil čtyřiapadesátiletý lodivod.

Hosté nemohou počítat s německým gólmanem Wellenreutherem vinou problémů s kyčlí, připraveni nejsou ani Ogenia či Lieftink (poranění ruky). "Bohužel minulým utkáním jsme si situaci zkomplikovali, avšak stále je vše otevřené. My hodláme na závěr sezóny zvítězit hlavně kvůli skvělým fanouškům, i kdybychom se do kvalifikace EL nedostali," uvedl trenér Adrie Koster. Na podzim zvítězil Den Haag celkem hladce v poměru 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.65 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - FC Groningen  (středa 19:30)
Groningen je poslední krok od postupu do baráže o Evropskou ligu a k jistotě potřebuje splnit poslední úkol - tedy zvítězit na půdě zachráněného Emmenu. Domácí momentálně drží osmou pozici s pětačtyřiceti body a před devátým Tilburgem drží jednobodový náskok, na sedmé Heracles ztrácí body tři. Hosté naposledy zvládli klíčový duel v Tilburgu a po výhře 3:2 si definitivně zajistili prvoligovou licenci pro příští sezónu.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse zažili velmi povedenou druhou část sezóny a v šestnácti střetnutích prohráli jen třikrát. Po podzimu málokdo věřil, že se ještě mohou posunout do horní poloviny Eredivisie, ovšem tento zpočátku nereální cíl se možná stane skutečností. Po dvou porážkách s Ajaxem (0:1) a ve Zwolle (2:3) si naposledy bez větších potíží poradili se Sittardem a porazili ho 3:0, zatímco jejich největší konkurent selhal doma právě s Emmenem.

Nováček soutěže se ještě do minulého kola strachoval o setrvání v nejvyšší soutěži, nyní si však může závěrečné střetnutí užít. V předchozích pěti utkáních prohrál pouze jednou a to na půdě De Graafschapu po výsledku 1:0. Teď je v tabulce na čtrnácté příčce s pětatřiceti body a na šestnáctý Excelsior má náskok nedostižných pěti bodů, za třináctým Zwolle zaostává o body tři. První vzájemné klání skončilo překvapivě ve prospěch Emmenu.

Tým vedený koučem Dickem Lukkienem totiž vyloupil Euroborg po výsledku 2:1. "Jsme moc rádi, že jsme napravili prohru v Doetinchemu a máme konečné klid, po psychické stránce to vskutku byla náročná sezóna. Groningen má o co hrát a o jeho motivaci není pochyb, my se na druhou stranu chceme rozloučit s diváky vítězně a nehodláme je za jejich důvěru zklamat," odvrací Lukkien spekulace o možném vypuštění středečního souboje.

Jeho protějšek Buijs doufá, že hráči dotáhnou povedené jaro do úspěšného konce. "Byla by škoda něco pokazit, když jsme se takovým způsobem vrátili do hry. Emmen podle mého názoru nic nepodcení a bude hrát na sto procent, k vítězství proto potřebujeme předvést maximální výkon," krotí optimismus šestatřicetiletý rodák z Dordrechtu. Ten má k dispozici kompletní výběr, domácí postrádají Jansena, Kloka, Pedersena, Bijlsmu a Pedersena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.95 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax332724115:3183
2.PSV Eindhoven33255395:2580
3.Feyenoord Rotterdam33195971:4062
4.AZ Alkmaar33177962:3958
5.SBV Vitesse331311967:5050
6.FC Utrecht331481157:5050
7.Heracles Almelo331531560:6548
8.FC Groningen331361439:4045
9.Willem II331351556:6644
10.ADO Den Haag331191352:6142
11.SC Heerenveen3310111263:7041
12.VVV Venlo331181446:6041
13.PEC Zwolle331151744:5738
14.FC Emmen33981640:7235
15.Fortuna Sittard33971749:7634
16.SBV Excelsior33861942:7730
17.BV De Graafschap33852037:7129
18.NAC Breda33572129:7422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Stiksxx

Hlavne Bergwijn v zadnem pripade k vam.

Jedine za 120 milionu eur.

Reagovat
AjaxFans

Já ho ani nechci, upřednostnuji Pavona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele