Eredivisie - souhrn 31. kola

19.04.2019, 21:56, aktualizováno 21.04.2019, 18:42
Komentáře a souhrny
Ajax veze tři body ze hřiště Groningenu, PSV Eindhoven na to zareagoval triumfem nad ADO Den Haag. Feyenoord zvládl vyhrát důležité utkání s Alkmaarem a pojistil si průběžnou třetí příčku. Další výhru má Heracles, jenž tentokrát zdolal Heerenveen...

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 3:1

21.04.2019 16:45

Góly: 20. Denzel Dumfries, 83. Luuk de Jong, 90+2. Donyell Malen - 88. Tomáš Necid

PSV si po vítězství 3:1 nad Den Haagem uchoval reálnou naději na obhajobu mistrovského titulu, v tuto chvíli se nachází na druhém místě tabulky se čtyřiasedmdesáti body a za vedoucím Ajaxem zaostává vinou horšího skóre. Pokud chce na nejvyšší stupínek dosáhnout, tak buď musí smazat jedenáctibrankový náskok amsterdamského rivala, nebo ve třech zbývajících utkáních bude čekat na jeho zaváhání.

ADO je v Eredivisii na dvanáctém místě se šestatřiceti body a záchranu už má prakticky jistou. V jeho dresu nastoupil do 79. minuty český krajánek Tomáš Necid a po devíti minutách strávených na trávníku vsítil jediný gól svého výběru, ale na bodový zisk to nestačilo. První zajímavější akce nedělní dohrávky 31. kola byla k vidění v 9. minutě a dostal se do ní nejlepší střelec tohoto ligového ročníku Luuk de Jong.

Ten letos v nejvyšší nizozemské soutěži nasázel úctyhodných sedmadvacet gólů a své konto opět rozšířil, jenomže zkraje zápasu se neprosadil. Ve vyložené možnosti totiž selhal proti brankáři Zwinkelsovi, když z hranice brankového území trefil zcela osamocen jen jeho levou nohu. Eindhovenský klub zužitkoval svou jasnou územní převahu ve vedoucí gól přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy skóroval Denzel Dumfries.

Třiadvacetiletý obránce s kořeny z Aruby obdržel dlouhý pas za obranu od Mexičana Lozana, v šestnáctce protivníka se kličkou zbavil bránícího Meijerse a pak levačkou z deseti metrů chladnokrevně propálil gólmana Zwinkelse. V následujícím průběhu se více než hodinu nic zajímavého nedělo, teprve v závěrečné desetiminutovce se diváci dočkali hned dalších tří branek. Nejprve pojistil náskok jasného favorita již zmiňovaný de Jong.

V 83. minutě si osmadvacetiletý útočník po zpětném obloučku od Gakpa udělal prostor k hlavičce a z pěti metrů přehodil bezradného Zwinkelse. Za dalších pět minut vykřesal naději na bodový zisk Necid, jenž po finální nahrávce od Lorenzena napálil balón do odkryté branky - 2:1. V nastaveném čase však definitivně odrazil nápor Den Haagu Donyell Malen hlavičkou do vzdálenější šibenice po přesném centru Angeliña a stvrdil proto úspěch PSV. V dresu giganta nizozemské scény odehrál solidních 77 minut mladý český záložník Michal Sadílek.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - NAC Breda 2:1

21.04.2019 14:30

Góly: 39. Mark Diemers (pen.), 80. Mark Diemers - 90+1. Mitchell te Vrede

Fortuna Sittard zvládla klíčový souboj o záchranu s konkurenční Bredou a díky vítězství 2:1 se výraznou měrou přiblížila k udržení prvoligové licence. Díky tříbodovému zisku, na který naposledy dosáhla v polovině března, se posunula na čtrnácté místo se čtyřiatřiceti body a k jistotě udržení potřebuje ve třech zbývajících utkáních uhrát tři body. Naopak naděje NAC alespoň na baráž se znovu snížila, s pouhými dvaadvaceti body je stále poslední osmnáctá.

Její manko na šestnáctý De Graafschap v tuto chvíli činí čtyři body a vzhledem k náročnému losu nebude vůbec jednoduché toto manko smazat. Utkání probíhalo od samého začátku v mírně nervóznějším duchu, první větší možnost se zrodila po pětadvaceti minutách hry. Na levé straně se téměř od brankové čáry uvolnil Mark Diemers a pak z hodně ostrého úhlu trefil bližší tyč. Domácí se přeci jen dostali do vedení ve 39. minutě.

Americký obránce Palmer-Brown si totiž velmi neobratně počínal v souboji s Řekem Lamprouem a rozhodčí van Boekel neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Míč si vzápětí postavil Diemers a trefil se parádně k levé konstrukci, brankář van Leer i přes vystižení směru neměl nárok. Poté se hra uklidnila a domácí se spoléhali na pozornou práci v defenzívě, zajímavá znovu byla až závěrečná dvacetiminutovka nedělního střetnutí.

Nejprve mohl pojistit náskok Fortuny střídající Stokkers, jenž po skvěle odvedené práci El Messaoudiho pálil do rukavic připraveného van Leera. Hosté chtěli vyrovnat v 73. minutě, nicméně podle van Boekela nebyl unikající Korte při svém sólu faulován, a proto se pokračovalo ve hře. Za další čtyři minuty promarnil stoprocentní možnost Srb Ilič, jehož ránu fantasticky odvrátil do bezpečí pozorný gólman Koşelev.

Domácí se uklidnili necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. To totiž jejich náskok pojistil svou druhou trefou v tomto duelu nejlepší muž na trávníku Diemers, když tentokráte po nabídce od Lamproua zavěsil z hranice šestnáctky s naprostou přesností do pravého horního rohu. Breda se sice ještě zmohla na snížení v první nastavené minutě zásluhou přízemního pokusu Mitchella te Vredeho z osmnácti metrů, ale na body to nestačilo.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Willem II 1:1

21.04.2019 12:15

Góly: 90+3. Mounir El Hamdaoui - 16. Renato Tapia

Fotbalisté Excelsioru přerušili svou sérii sedmi porážek v řadě za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s Tilburgem po výsledku 1:1, díky tomu si zachovali alespoň teoretickou šanci na přímou záchranu. Momentálně jsou v tabulce na šestnácté barážové pozici se sedmadvaceti body, za patnáctým Emmenem zaostávají o pět bodů. Tilburg se nachází na osmé příčce se čtyřiačtyřiceti body a na sedmý Utrecht ztrácí body tři.

Přitom hosté byli blízko k vítězství a svůj jediný gól vsítili krátce po odehrané čtvrthodině, rotterdamský celek zachránil alespoň nerozhodný výsledek brankou ve třetí nastavené minutě. Willem vstoupil do zápasu aktivněji a první větší možnost si vytvořil ve 13. minutě, kdy po přihrávce středem hřiště uprchl všem Vrousai, pak ale zvolil zakončení doprostřed branky a gólman Damen jeho přízemní pokus schoval v náručí.

Za další tři minuty se postaral o změnu skóre Renato Tapia, který po nahrávce od Crowleyho napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a balón s pomocí vzdálenější konstrukce ukázkově dopravil do prostoru tří tyčí. Hosté pokračovali v tlaku i nadále, po půlhodině hry stanul před Damenem osamocený švédský talent Isak a zblízka ho z mírného úhlu nedokázal překonat. Excelsior poprvé vystrčil růžky ve 34. minutě.

Po geniální kolmici za obranu protivníka se zjevil v samostatném sólu Ali Messaoud, jenomže pak se dostal až příliš blízko ke gólmanu Woudovi a obstřelit se mu ho nepovedlo. V prvním poločase se již nic zásadního nepřihodilo, po změně stran se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. V 63. minutě se po rychlé narážečce ocitl před Woudem osamocený Edwards, jenže z hodně ostrého úhlu síť nerozvlnil.

S přibývajícím časem začali domácí stále více riskovat a hosté si nacházeli okénka v jejich defenzívě. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí Lindhout pokutový kop ve prospěch Willemu za ruku Matthyse, ovšem po zhlédnutí opakovaného záběru svůj verdikt změnil. Excelsior z ničeho nic udeřil v poslední možnou chvíli. Mounir El Hamdaoui se po centru od Fortese a následném šťastném prodloužení ocitl u zadní tyče a prázdnou branku neminul.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 2:1

20.04.2019 20:45

Góly: 51. Tyrell Malacia, 68. Robin van Persie - 36. Mats Seuntjens

Feyenoord zvládl klíčovou bitvu o třetí pozici s konkurenčním Alkmaarem a po výhře 2:1 si téměř s jistotou zajistil účast v příštím ročníku předkola Evropské ligy. Díky tomu potvrdil své lepší současné rozpoložení a v nejvyšší soutěži zvítězil počtvrté za sebou, naopak AZ počtvrté v řadě nevyhrálo a bude mít co dělat, aby zůstalo na čtvrtém místě. S dvaapadesáti body drží tři kola před koncem čtyřbodový odstup od pátého Heraclesu.

Rotterdamský klub si naopak vytvořil dostatečný sedmibodový náskok na svého sobotního rivala a ve zbytku sezóny už praktiky nebude mít o co hrát. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji než soupeř a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě dobré příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre pozdější hrdina Robin van Persie, jenž po rohovém kopu a přihrávce od Larssona nepropálil zblízka brankáře Bizota a následná dorážka skončila právě v náručí strážce AZ.

Ve 28. minutě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Toornstra a Bizot famózním způsobem jednoruč odvrátil balón na roh. Po jeho zahrání se prodral k hlavičce van Persie a horní tyčku minul zhruba o metr. Hosté z ničeho nic prorazili necelých deset minut před přestávkou a dostali se do překvapivého vedení. Po pasu Mahera z pravého křídla si seběhl na hranici brankového území Tyrell Malacia a míč se šťastně odrazil od jeho hýždě do protipohybu gólmana Vermeera.

Ještě do poločasu byl opět vidět Van Persie, jenomže po tečovaném zakončení proletěl balón o decimetry vedle levé šibenice. Po výměně stran domácí přidali a zaslouženého vyrovnání se dočkali v 51. minutě. Tyrell Malacia obdržel zpětnou nahrávku z pravé strany od Vilheny a poté se z voleje opřel do skákavého balónu, jeho parádní projektil z dvaceti metrů skončil v pravém dolním rohu. Feyenoord tlačil i v následujícím průběhu.

Nejprve to po zemi zkusil Van Persie a jen těsně minul pravou konstrukci, vzápětí se po skvělé práci Toornstry zjevil v nadějné pozici Berghuis a následná střela mu vůbec nesedla. Rozhodující moment tohoto duelu byl k vidění v polovině druhé části. Aktivní Van Persie využil přesně načasované přihrávky St. Justeho z pravého křídla a chytrou tečí obstřelil bezmocného Bizota, hosté se ve zbývajících minutách k ničemu nebezpečnému nedostali.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - BV De Graafschap 4:1

20.04.2019 20:45

Góly: 38. Ralf Seuntjens, 55. Peniel Mlapa, 58. Jay-Roy Grot, 85. Moreno Rutten - 2. Furdjel Narsingh

Venlo ve vhodnou chvíli zabralo, nyní otočilo vývoj s konkurenčním De Graafschapem a po celkem hladkém vítězství v poměru 4:1 si definitivně zajistilo udržení prvoligové licence i pro příští ročník. V předchozích pěti duelech vybojovalo jen dva body za dvě remízy, nyní díky cennému úspěchu nad nováčkem poskočilo na jedenáctou pozici se sedmatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru drží nedostižný desetibodový náskok.

Celek z Doetinchemu si naopak znovu zkomplikoval situaci a klesl na sedmnáctou pozici se šestadvaceti body, před poslední Bredou je o čtyři body a na patnácté místo Emmenu, zaručující přímou záchranu, ztrácí bodů pět. Hosté přitom vstoupili do sobotního duelu naprosto fantasticky a do vedení se dostali již po necelých dvou minutách. Potřetí v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Furdjel Narsingh.

Jednatřicetiletý zkušený záložník uprchl všem po pravém křídle a pak své úchvatné sólo zakončil přesnou přízemní střelou k vzdálenější tyči, brankář Unnerstall byl naprosto bezmocný. Po necelých dvaceti minutách se na druhé straně zjevil Peniel Mlapa, jenž prudkou ranou z dvanácti metrů prověřil gólmana Bertramse a byl z toho roh. Stejný hráč se opět ozval po půl hodině hry, jehož přízemní pokus z pětadvaceti metrů zkrotil Bertrams v rukavicích.

Domácí dokázali srovnat ve 38. minutě, když se prosadil střídající Ralf Seuntjens. Ten po pouhých sedmi minutách strávených na trávníku využil parádní kombinace Opokua s Mlapou a nakonec z dvanácti metrů napálil balón přímo pod břevno. VVV vstoupilo do druhého dějství mnohem aktivněji a během úvodní čtvrthodiny si vytvořilo rozhodující náskok. Nejprve otočil vývoj v jeho prospěch Mlapa, který po nádherné kolmici za obranu a následném obloučku Röselera předvedl dostatečný důraz a vysokou nohou dopravil balón do prázdné branky.

Neuběhly ani čtyři minuty a náskok mírného favorita pojistil další Francouz Jay-Roy Grot. Po autovém vhazování a odvážném průniku si seběhl před prázdnou branku na finální nahrávku od Opokua a zblízka se nemýlil - 3:1. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel v 85. minutě obránce Moreno Rutten. Ten vsítil svůj premiérový gól v této sezóně po lobu Joostena a ze tří metrů ve skluzu rozvlnil bez větších potíží síť, Bertrams ani v tomto případě neměl nárok.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PEC Zwolle 4:1

20.04.2019 19:45

Góly: 9. Bryan Linssen, 47. Bryan Linssen, 73. Mo, 77. Bryan Linssen - 23. Lennart Thy

Vitesse prolomilo svou nelichotivou bilanci z poslední doby a po více než měsíci zvítězilo v nejvyšší nizozemské soutěži. Svou šňůru šesti utkání bez tříbodového zisku prolomilo proti konkurenčnímu Zwolle, když uspělo celkem hladce v poměru 4:1 a v tabulce poskočilo na šestou pozici se sedmačtyřiceti body. PEC po druhé porážce za sebou zůstává na třináctém místě s pětatřiceti body a k jistotě záchrany potřebuje uhrát dva body.

Domácí dokráčeli k cennému úspěchu i přesto, že ani ne po půl hodině hry šli do deseti. Nicméně po změně stran nebylo oslabení vůbec znát, naopak Arnhem skóroval hned třikrát. Svěřenci trenéra Leonida Sluckého vstoupili do sobotního zápasu výborně a již po necelých deseti minutách vedli. Po rohovém kopu od Ødegaarda si seběhl doprostřed pokutového území Bryan Linssen a od jeho ramene se míč trochu se štěstím odrazil přímo k zadní tyči.

Zwolle na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat, neboť přesně v polovině prvního dějství se elegantně otočil s balónem Lennart Thy a pak ho pravačkou ze čtrnácti metrů uklidil do pravého dolního rohu kolem bezmocného brankáře Pasveera. Ve 27. minutě se velmi nevybíravého zákroku dopustil Alexander Büttner a zvednutou podrážkou zasáhl Namliho do kolene, rozhodčí Kuipers mu po poradě s VAR udělil přímou červenou kartu.

Vzápětí se až do konce první části nic nestalo, Vitesse si vzalo zpět ztracený náskok ihned po přestávce. Po dalším precizním rohovém kopu z levé strany od Ødegaarda vyskočil nejvýše do vzduchu Linssen a hlavou poslal míč do vzdálenější šibenice, v tomto střetnutí se proto prosadil podruhé. Domácí přidali definitivní pojistku zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, o jejich třetí branku se postaral střídající Ghaňan Dauda Mohammed.

Teprve jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z belgického Anderlechtu obdržel rychlou nabídku od Serera a poté z hranice brankového území usměrnil balón ve skluzu do sítě - 3:1. V 77. minutě zkompletoval svůj hattrick nejlepší muž na hřišti Linssen, jenž v této sezóně Eredivisie přidal už svou dvanáctou trefu. Třetí asistenci z rohového kopu zaznamenal geniální Ødegaard, nabíhající kapitán SBV pak opět hlavou zamířil k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

FC Emmen - FC Utrecht 2:0

20.04.2019 18:30

Góly: 30. Michael de Leeuw, 40. Keziah Veendorp

Emmen dokázal zaskočit vysoce favorizovaný Utrecht a díky druhé domácí výhře po sobě v poměru 2:0 nad silným protivníkem udělal výrazný krok k udržení prvoligové licence. V tuto chvíli poskočil na čtrnácté místo tabulky s dvaatřiceti body a na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem disponuje solidním devítibodovým náskokem. FC naopak nevyhrál v Eredivisie potřetí v řadě a klesl na sedmé místo se sedmačtyřiceti body.

Jeho špatné série začala po debaklu v Den Haagu (0:5), současné manko na pátý Heracles nyní činí jeden bod. Domácí byli od samého začátku odhodláni uspět a se svým konkurentem hráli nebojácně. Balón sice neměli tak často ve svém držení, ale celkově vyprodukovali více střel mezi tři tyče. V úvodní půlhodině se nic zajímavého nepřihodilo, poté Emmen z ničeho nic udeřil zásluhou zkušeného Michaela de Leeuwa.

Dvaatřicetiletý záložník skóroval podruhé v tomto soutěžním ročníku po rohovém kopu kapitána Jansena z pravé strany, následně využil prodloužené hlavičky od Keziaha Veendorpa a u zadní tyče pak taktéž hlavou dopravil zblízka míč do branky. Od tohoto momentu hrál Emmen v mnohem větší pohodě a o svém úspěchu rozhodl pět minut před přestávkou, když skóroval aktivní Veendorp.

Teprve dvaadvacetiletý obránce zaznamenal svou premiérovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži a nutno podotknout, že se jednalo o nesmírně důležitý gól. Na levém křídle odvedl vynikající práci Jansen a pak zpětně přihrál přímo proti kopačce Veendorpa. Ten si vzápětí kličkou navedl balón na svou silnější levačku a z dvaadvaceti metrů parádně zavěsil do vzdálenější šibenice, brankář Jensen se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Po změně stran zvýšili hosté obrátky a snažili se s nepříznivým vývojem něco udělat. V 56. minutě po křížné nahrávce z pravé strany zakončoval ze sedmi metrů ve skluzu nabíhající Kerk, jenomže ani nadvakrát nenašel recept na skvělého gólmana Scherpena. Ve zbývajícím průběhu měl Utrecht problém s přechodovou fází a do zakončení se dostával jen sporadicky, žádnou gólovou možnost si až do závěrečného hvizdu vypracovat nedokázal.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AFC Ajax 0:1

20.04.2019 18:30

Góly: 78. Klaas-Jan Huntelaar

Hráči Groningenu drželi statečně krok s vedoucím Ajaxem, nicméně zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem inkasovali rozdílovou trefu a kvůli tomu prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. Amsterdamský celek se díky tomu udržel na vedoucí pozici se čtyřiasedmdesáti body a před druhým PSV se prozatím udržel zásluhou lepšího skóre. Groningen klesl na devátou pozici s dvaačtyřiceti body a lehce se mu vzdálila dodatečná kvalifikace o Evropskou ligu.

Domácí znovu prokazovali, že se v jarní části sezóny vyznačují precizní prací v defenzivě a ani svěřenci trenéra Erika ten Haga na ni dlouho nemohli najít účinný recept. Přitom do utkání vstoupili aktivněji a už po sedmi minutách si vytvořili úvodní větší příležitost. Po přímém volném kopu z pravé strany se probojoval k hlavičce přes dva protihráče obránce de Ligt a ze sedmi metrů orazítkoval vzdálenější tyčku, brankář Padt se stačil pouze ohlédnout.

Stejný hráč opět zahrozil po necelých dvaceti minutách hry, nicméně tentokráte hlavičkoval ze středu pokutového území nad horní tyčku. Po půl hodině hry se musel blýsknout domácí strážce branky, jenž po rohovém kopu z levého křídla vychytal zblízka zcela osamoceného Jöela Veltmana, ke kterému se odrazil balón na zadní tyč. Zhruba pět minut před přestávkou se poprvé ozvali hosté, křižná střela Reise proletěla okolo levé konstrukce o decimetry.

Domácí se po přestávce osmělili a tlačili se častěji na útočnou polovinu. V 55. minutě se na pravé straně šestnáctky dostal ke střele hrdina posledních týdnů Gladon, ale jeho rána proletěla nad břevnem. Ihned na to mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Doan, jenže po narážečce od Gladona minul chytrým obstřelem vzdálenější tyč vskutku o malý kousek. V 66. minutě pálil do odkryté branky Tagliafico, avšak skvělý obranný zákrok na brankové čáře předvedl obětavý Zeefuik.

AFC se nakonec prosadilo o dvanáct minut později, kdy skóroval střídající Klaas-Jan Huntelaar. Pětatřicetiletý veterán se po sraženém centru z levé strany obtočil kolem Handwerkera a z osmi metrů zamířil přímo do levé šibenice. Rozhodčí Higler ještě konzultoval situaci s VAR kvůli možnému útočnému faulu, ovšem opakovaný záběr tuto domněnku nepotvrdil.

Huntelaar toto utkání nakonec nedohrál, neboť v 84. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě za udeření loktem do krku protihráče a svůj výběr zbytečně oslabil. Ihned na to zachránil výhru Ajaxu brankář Onana fantastickým zákrokem jednoruč, nic dalšího se již nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SC Heerenveen 2:1

19.04.2019 20:00

Góly: 27. Brandley Kuwas (pen.), 73. Adrián Dalmau - 41. Sam Lammers (pen.)

Heracles potvrdilo úlohu mírného favorita proti trápícímu se Heerenveenu a v předehrávce 31. kola ho zdolalo po vyrovnaném průběhu nejtěsnějším poměrem 2:1. Almelo tak odčinilo minulý neúspěch v Rotterdamu (taktéž 1:2) s místním Feyenoordem a opět se přiblížilo k dodatečné baráži o Evropskou ligu. V tabulce Eredivisie se prozatím posunulo na páté místo s osmačtyřiceti body, SC získal o propastných jedenáct bodů méně a je desátý.

Hostům tři duely před koncem základní části výrazně klesla naděje na evropské poháry a jejich šance na horní polovinu nizozemské nejvyšší soutěže se už pohybuje pouze v oblasti teoretické roviny. Přitom do tohoto utkání vstoupili s větší aktivitou a v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě dobré příležitosti, avšak proti oběma se vytáhl domácí brankář Blaswich. Přesně v polovině první části dokonce rozvlnili síť.

Nicméně gól Amersfoorta přeci jen nebyl uznán kvůli viditelnému nedovolenému zákroku. Domácí z ničeho nic udeřili po necelé půlhodině hry. Kobajaši ve vlastní šestnáctce poslal k zemí Brandleyho Kuwase, sám faulovaný si vzápětí postavil balón na penaltový puntík a pohotovou střelou do protipohybu gólmana Hahna rozjásal fanoušky na stadionu Polman - 1:0. Almelo bylo blízko k navýšení náskoku zhruba deset minut před přestávkou.

Aktivní Adrián Dalmau si posunul míč na osu hřiště a pak zkusil štěstí ze střední distance, Hahn tuto ránu brilantně zlikvidoval. Hostům se povedlo vyrovnat ve 41. minutě, když rozhodčí Kooij tentokráte nařídil penaltu v jejich prospěch. Sam Lammers nabídnutou příležitostí nepohrdl a balón s přehledem uklidil do levého horního rohu. Po výměně stran dokonce mohl otočit vývoj Schmidt, jenomže Blaswich ukryl míč ve svých rukavicích.

Ihned na to zahrozil z hranice šestnáctky Rienstra a domácí strážce famózně odvracel na rohový kop. Rozhodující okamžik se zrodil v 73. minutě. Španělský kanonýr Dalmau se po rohovém kopu z pravé strany dostal k odraženému balónu a pak ho nekompromisně napálil přesně pod břevno, Hahn byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Ve zbývajícím průběhu Heerenveen přitlačil a ve dvou gólových možnostech po sobě selhal Thorsby, svěřenci kouče Franka Wormutha proto těsný náskok se štěstím udrželi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax312524107:2877
2.PSV Eindhoven31245292:2477
3.Feyenoord Rotterdam31185867:3859
4.AZ Alkmaar31157959:3852
5.Heracles Almelo311531355:5848
6.SBV Vitesse311211859:4547
7.FC Utrecht311381054:4547
8.Willem II311351354:6044
9.FC Groningen311261334:3742
10.SC Heerenveen319101259:6737
11.VVV Venlo311071440:5637
12.ADO Den Haag31991347:6036
13.PEC Zwolle311051639:5135
14.Fortuna Sittard31971548:7134
15.FC Emmen31881537:6932
16.SBV Excelsior31761836:7027
17.BV De Graafschap31751935:6526
18.NAC Breda31571928:6822

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Heracles do EL!

Reagovat
Stiksxx

Mel bych z toho strach.

Reagovat
jáá

Asi tak . Nejlépe AZ a modlit se aby Feye konečně něco v Evropě uhrál pro ten koeficient.

Reagovat
ladyboy arsenal

to radši Alkmaar

Reagovat
smazaný uživatel

Jako s pasivním skóre, klobouk dolů

Reagovat
smazaný uživatel

s pasivním?

Reagovat
AjaxFans

Potřebujeme silnější týmy.Loni byla El pěkný výbuch

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hodně vydřená výhra

Reagovat
afc ajax

Trápenie

Reagovat
AjaxFans

Videls to dneska?

Reagovat
afc ajax

Áno ,ale už som tam videl zas remízu nikto nič nehral ešte neres ,de light,blind uhrali nejaký štandard ale ostatní hlavne že máme 3 body.

Reagovat
AjaxFans

Já myslel, že hrajem až v Nudělu Ale důležité tři bodíky

Reagovat
smazaný uživatel

To skóre Ajaxu je ale neuvěřitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je Dolberg, je furt hodně mladý, může být top hráč?

Reagovat
Seydou Doumbia

Top hráč být může, ale zatím na to nemá. Je trochu z formy a na důležitější duely je lepší hrát s Tadicem na hrotu.

Reagovat
jáá

Na tu první sezónu zatím nedokázal vůbec navázat. Mám docela obavy co s ní bude dál.

Reagovat
Stiksxx

Pr ni sezona byl jeho ulet. Je k nicemu. To je jeho standard.

Reagovat
AjaxFans

Po zranění s ním to šlo z kopce.Ale furt se může ukázat.Nezatracoval bych jej,kor za tu částku, kterou přišel.Ale že je z formy je bez debat

Reagovat
afc ajax

Momentálne nedostáva šancu,samozrejme sú aj lepší momentálne mužstvo je v podstate vyladenè...ale napr.po letnom výpredaji bude mať príležitosť ,ale potrebuje aspoň 3-4,celé zápasy.! On vie dávať nenormálne góly z nemožných situácií.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen, jestli by nedávalo třeba větší smysl z pohledu Barci zkusit Dolberga za 20 než Rashforda za 120

Reagovat
Seydou Doumbia

větší smysl by mělo přivést někoho hned ted nějakého no name jako byl L.Martínez a zapracovat si ho do týmu než Sua půjde o dům dál...co třeba takhle?

Reagovat
jáá

Twente zpět!

Reagovat
AjaxFans

No naši ultras zrovna Twente nemilujou

Reagovat
jáá

Chápu, ale osobně jsem rád, že se vrátili do ligy. Mám takový pocit, že tam prostě patří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele