základní část, 31. kolo
20.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

V přímém souboji o třetí místo zvítězil Feyenoord, a proto je jednou nohou v Evropské lize

Feyenoord zvládl klíčovou bitvu o třetí pozici s konkurenčním Alkmaarem a po výhře 2:1 si téměř s jistotou zajistil účast v příštím ročníku předkola Evropské ligy. Díky tomu potvrdil své lepší současné rozpoložení a v nejvyšší soutěži zvítězil počtvrté za sebou, naopak AZ počtvrté v řadě nevyhrálo a bude mít co dělat, aby zůstalo na čtvrtém místě. S dvaapadesáti body drží tři kola před koncem čtyřbodový odstup od pátého Heraclesu.

Rotterdamský klub si naopak vytvořil dostatečný sedmibodový náskok na svého sobotního rivala a ve zbytku sezóny už praktiky nebude mít o co hrát. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji než soupeř a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě dobré příležitosti. Nejprve mohl otevřít skóre pozdější hrdina Robin van Persie, jenž po rohovém kopu a přihrávce od Larssona nepropálil zblízka brankáře Bizota a následná dorážka skončila právě v náručí strážce AZ.

Ve 28. minutě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Toornstra a Bizot famózním způsobem jednoruč odvrátil balón na roh. Po jeho zahrání se prodral k hlavičce van Persie a horní tyčku minul zhruba o metr. Hosté z ničeho nic prorazili necelých deset minut před přestávkou a dostali se do překvapivého vedení. Po pasu Mahera z pravého křídla si seběhl na hranici brankového území Tyrell Malacia a míč se šťastně odrazil od jeho hýždě do protipohybu gólmana Vermeera.

Ještě do poločasu byl opět vidět Van Persie, jenomže po tečovaném zakončení proletěl balón o decimetry vedle levé šibenice. Po výměně stran domácí přidali a zaslouženého vyrovnání se dočkali v 51. minutě. Tyrell Malacia obdržel zpětnou nahrávku z pravé strany od Vilheny a poté se z voleje opřel do skákavého balónu, jeho parádní projektil z dvaceti metrů skončil v pravém dolním rohu. Feyenoord tlačil i v následujícím průběhu.

Nejprve to po zemi zkusil Van Persie a jen těsně minul pravou konstrukci, vzápětí se po skvělé práci Toornstry zjevil v nadějné pozici Berghuis a následná střela mu vůbec nesedla. Rozhodující moment tohoto duelu byl k vidění v polovině druhé části. Aktivní Van Persie využil přesně načasované přihrávky St. Justeho z pravého křídla a chytrou tečí obstřelil bezmocného Bizota, hosté se ve zbývajících minutách k ničemu nebezpečnému nedostali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele