základní část, 31. kolo
20.04.2019 20:45 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo porazilo konkurenční De Graafschap 4:1 a stvrdilo tím svou záchranu

Venlo ve vhodnou chvíli zabralo, nyní otočilo vývoj s konkurenčním De Graafschapem a po celkem hladkém vítězství v poměru 4:1 si definitivně zajistilo udržení prvoligové licence i pro příští ročník. V předchozích pěti duelech vybojovalo jen dva body za dvě remízy, nyní díky cennému úspěchu nad nováčkem poskočilo na jedenáctou pozici se sedmatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru drží nedostižný desetibodový náskok.

Celek z Doetinchemu si naopak znovu zkomplikoval situaci a klesl na sedmnáctou pozici se šestadvaceti body, před poslední Bredou je o čtyři body a na patnácté místo Emmenu, zaručující přímou záchranu, ztrácí bodů pět. Hosté přitom vstoupili do sobotního duelu naprosto fantasticky a do vedení se dostali již po necelých dvou minutách. Potřetí v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Furdjel Narsingh.

Jednatřicetiletý zkušený záložník uprchl všem po pravém křídle a pak své úchvatné sólo zakončil přesnou přízemní střelou k vzdálenější tyči, brankář Unnerstall byl naprosto bezmocný. Po necelých dvaceti minutách se na druhé straně zjevil Peniel Mlapa, jenž prudkou ranou z dvanácti metrů prověřil gólmana Bertramse a byl z toho roh. Stejný hráč se opět ozval po půl hodině hry, jehož přízemní pokus z pětadvaceti metrů zkrotil Bertrams v rukavicích.

Domácí dokázali srovnat ve 38. minutě, když se prosadil střídající Ralf Seuntjens. Ten po pouhých sedmi minutách strávených na trávníku využil parádní kombinace Opokua s Mlapou a nakonec z dvanácti metrů napálil balón přímo pod břevno. VVV vstoupilo do druhého dějství mnohem aktivněji a během úvodní čtvrthodiny si vytvořilo rozhodující náskok. Nejprve otočil vývoj v jeho prospěch Mlapa, který po nádherné kolmici za obranu a následném obloučku Röselera předvedl dostatečný důraz a vysokou nohou dopravil balón do prázdné branky.

Neuběhly ani čtyři minuty a náskok mírného favorita pojistil další Francouz Jay-Roy Grot. Po autovém vhazování a odvážném průniku si seběhl před prázdnou branku na finální nahrávku od Opokua a zblízka se nemýlil - 3:1. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel v 85. minutě obránce Moreno Rutten. Ten vsítil svůj premiérový gól v této sezóně po lobu Joostena a ze tří metrů ve skluzu rozvlnil bez větších potíží síť, Bertrams ani v tomto případě neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele