Eredivisie - preview 31. kola

19.04.2019, 08:28, aktualizováno 21.04.2019, 09:17
Previews
Přetahovaná mezi PSV Eindhoven a Ajaxem nekončí. Vepředu je po sobotě znovu tým z Amsterdamu, ale PSV může odpovědět doma proti Den Haagu a nic jiného než tři body se od něj neočekávají. Sittard hraje doma s poslední Bredou a pokud zvítězí, připraví ho o záchranu nejspíš už jen zázrak, byť matematickou jistotu ještě ani tak mít nebude. Nedělní program otevřou Excelsior a Willem II.
SBV Excelsior - Willem II  (neděle 12:15)
Excelsior se nachází v nelichotivé situaci a nyní bude mít šanci se přiblížit k přímému udržení. V tuto chvíli mu patří sedmnáctá barážová pozice se šestadvaceti body a na patnáctý Emmen disponuje tříbodovým mankem. Jestliže si tohoto soupeře nechce nechat výrazněji odskočit, tak potřebuje v domácím prostředí uspět proti dobře hrajícímu Tilburgu. Hosté už mají záchranu zaručenou a naopak se ještě pokoušejí dostat do kvalifikace o Evropskou ligu.

Rotterdamský celek se v jarní části sezóny naprosto trápí a na špatné výsledky zareagoval také již bývalý kouč Adrie Poldervaart, který na svou funkci rezignoval a místo něho nastoupil asistent André Hoekstra. Ani jemu se však nedaří vytáhnout SBV z bídy, neboť jeho svěřenci nejprve podlehli Groningenu 0:1 a následně utrpěli debakl v Amsterdamu s vedoucím Ajaxem (2:6). Excelsior proto prohrál na ligové scéně už sedmkrát za sebou.

Willemu se naopak vede ve druhé polovině sezóny nadmíru dobře. V národním poháru postoupil do finále a o nejcennější trofej se zhruba za čtrnáct dní utká s Ajaxem, v Eredivisii zvítězil v předchozích osmi případech hned šestkrát. Neúspěch zaznamenal jen v Heerenveenu (2:4) a s Ajaxem (1:4), jinak si postupně poradil s Alkmaarem (2:1), De Graafschapem, Feyenoordem i Fortunou (ve všech případech 3:2).

Vzápětí zvládl divokou bitvu v Almelu a i přes zpackanou koncovku se radoval nad místním Heracles po výsledku 4:3. Minule přivítal konkurenční Zwolle a díky precizní práci v defenzivě uspěl v poměru 2:0. V posledních třech vzájemných střetnutích zvítězil rotterdamský klub hned dvakrát. Na podzim se oba soupeři rozešli smírně (2:2) a to i přesto, že SBV ještě zhruba pět minut před koncem vedlo o dvě trefy.

Domácí nemají k dispozici obránce van der Meera s Burnetem, hosté postrádají Heerkense a Řeka Vrousaie. "Excelsior bojuje o holé přežití a my se proto musíme připravit na to, že jeho nasazení i bojovnost může být i za hranicí možností. Tento zápas v žádném případě nepodceníme a od hráčů očekávám naprosto koncentrovaný přístup, jinak bychom mohli odjíždět domů zklamaní," uvedl s opatrností v hlase trenér Tilburgu Adrie Koster. vi.nl, whoscored.com, willem-ii.nl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.68 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - NAC Breda  (neděle 14:30)
Fortuna minulé kolo odmítla přiblížit se k přímé záchraně a nyní bude mít druhou šanci proti poslední Bredě. Nováček soutěže se momentálně nachází na čtrnáctém místě s jednatřiceti body a před šestnáctým De Graafschapem drží pětibodový odstup, případná výhra by proto znamenala výrazný krok k udržení prvoligové licence. Hosté se nacházejí v mnohem složitější situaci a k oživení šance alespoň na baráž nutně potřebují vybojovat tři body.

NAC promarnilo možnost na dotáhnutí se ke svým úhlavním rivalům proti Venlu i naposledy s Emmenem. Oba dva protivníky přivítalo na vlastním stadionu a vyválčilo jen shodné remízy 1:1, které jeho situaci nijak neřeší. Naopak cenný bod mu unikl v Almelu s místním Heraclesem po těsně porážce 0:1. Jediný tříbodový úspěch za posledních pět měsíců zaznamenal v Rotterdamu s Excelsiorem (2:1) a to na účinkování v Eredivisii prostě stačit nemůže.

Sittard se taktéž nemůže pyšnit nijak oslnivou formu, v uplynulých devíti ligových duelech dosáhl na pouhých pět bodů a může být rád, že se mu celkem vydařila podzimní část sezóny. Před týdnem i přes obrovský tlak neporazil Venlo a hubený náskok z prvního poločasu nakonec neudržel (1:1), předtím utrpěl debakl 0:5 ve Zwolle a smírně bez branek se rozešel s Den Haagem. Na podzim vyhrál v Bredě nejtěsnějším poměrem 3:2.

Domácí trenér René Eijer nemůže počítat s Dammersem či Kootem (oba poraněné koleno), a také s Vlijterem (po operaci kolenních vazů). Naopak do základní jedenáctky by se měl po karetním trestu vrátit slovenský krajánek Niňaj. "Určitě nás mrzí, že jsme nedotáhli do úspěšného konce dobře rozjeté klání s Venlem. Nyní jsme před soubojem s Bredou mohli hrát v mnohem větším klidu, jenže naopak to ještě budou pořádné nervy. Hodláme bojovat kvůli skvělým fanouškům a za jejich věrnost jim chceme dát odměnu v podobě záchrany," prohlásil dojatý Eijer.

Jeho protějšek Ruud Brood se dlouhodobě musí vypořádat s mnohem početnější marodkou, na které se nacházejí Gersbach, Dervite, Mühren, Verschueren, Sporkslede, Leigh i Schoofs. "Čas se krátí a my konečně potřebujeme zvítězit, jinak se naše naděje přesune jen do oblasti teoretické roviny. Sittard je doma nesmírně silný a prohrává jen málokdy, ovšem my do této bitvy dáme všechno, co v nás je," řekl s obrovským odhodláním v hlase šestapadesátiletý Brood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.81 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PSV Eindhoven - ADO Den Haag  (neděle 16:45)
PSV Eindhoven drží krok s největším favoritem z Ajaxu a momentálně to vypadá, že se o mistrovský titul bude bojovat až do posledního kola. Domácí výběr v dosavadním průběhu vybojoval solidních čtyřiasedmdesát bodů a za svým největším amsterdamským rivalem zaostává o tři body. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Den Haagu, který se však dostal do výtečné formy a díky tomu si prakticky zajistil záchranu.

Eindhovenský klub především v úvodu jarní části zaznamenal z jeho pohledu naprosto zbytečné ztráty a těžce nabytý náskok z podzimní části může nakonec přijít vniveč. Naposledy se utkal s nováčkem z De Graafschapu a na tříbodovém zisku se pořádně natrápil. Po poločase totiž prohrával a hlavně díky nejlepšímu kanonýrovi Eredivisie Luuku de Jongovi otočil vývoj, protivníka z Doetinchemu horko těžko zdolal v poměru 2:1.

Předtím nedokázal uspět v Arnhemu, hned třikrát dotáhl náskok soupeře a byla z toho remíza 3:3. "V poslední době se na bodech hodně nadřeme, chybí nám lehkost z první části tohoto ročníku. Do konce chybějí ještě čtyři kola a my uděláme všechno proto, abychom se z trofeje radovali my. Den Haag je povzbuzen minulými úspěchy a bude vzdorovat, rozhodovat by měla produktivita," řekl domácí kouč Marka van Bommel.

ADO se ještě před několika týdny nacházel na samé hraně sestupu o patro níže, jenže pak zabral a ve čtyřech střetnutích ani jednou neprohrál. Nejprve vybojoval nerozhodné výsledky s Vitesse (3:3) i Sittardem (0:0), vzápětí naprosto šokoval silný Utrecht a na vlastním stadionu ho deklasoval 5:0. Před týdnem se postaral o obrovskou senzaci v Alkmaaru a díky trefě Sheralda Beckera ze čtvrté nastavené minuty zvítězil těsně 3:2.

V hostujícím dresu by měl opět začít na lavici náhradníků český krajánek Tomáš Necid, jenž pravděpodobně nastoupí na trávník jako střídající hráč. Domácí i v tomto případě postrádají trio van Osch - Romero - Thomas, Den Haag nemůže využít služeb Troupéeho, Davida, Pinase, Bakkera, Kishny a vykartovaného Beugelsdijka. "Roli jasných outsiderů přijímáme, na druhou stranu nemáme co ztratit a jsme připraveni PSV zaskočit," myslí pozitivně stratég ADO Alfons Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 13.70 - 24.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - FC Utrecht  (sobota 18:30)
Emmen se srdnatě pere o udržení prvoligové licence a jako nováček si nevede úplně špatně, nicméně v tuto chvíli je na pomezí. Momentálně mu totiž patří patnácté místo s devětadvaceti body a na barážové příčky De Graafschapu s Excelsiorem drží tříbodový odstup. Teď se pokusí své konto rozšířit proti favorizovanému Utrechtu, který naopak bojuje o přímý postup do Evropské ligy a nachází se na páté příčce se sedmačtyřiceti body.

Domácí výběr po bídné sérii sedmi ligových utkání s jediným získaným bodem zabral proti Heerenveenu a zdolal ho 2:0. Následně sahal asi po rozhodujícím úspěchu na půdě poslední Bredy, jenomže těsný náskok neudržel a nakonec se s ní rozešel smírně v poměru 1:1. Pokud nyní nedokáže zaskočit Utrecht, tak se pro něj v zápase roku utká ve vloženém 32. kole s De Graafschapem a v Doetinchemu hodlá za každou cenu uspět.

"Rádi bychom využili podpory věrných fanoušků, nicméně jednoduchý úkol to není. Utrecht je ofenzivně laděný soupeř a dokáže skórovat z každé pozice, k tomu má jako my o motivaci postaráno. Stejně jako s Heerenveenem hodláme vycházet ze zabezpečené defenzívy a věříme, že budeme podobně produktivní. Na De Graafschap nemyslíme, ale je potřeba si připustit, že tento duel může rozhodnout o našem osudu," řekl kouč Emmenu Dick Lukkien.

Hostům se v poslední době příliš nedařilo. Po šňůře osmi střetnutí bez porážky naprosto vyhořeli v Den Haagu a domů odjížděli s potupným debaklem 0:5, před týdnem nedokázali skórovat proti konkurenčnímu Vitesse a rozešli se s ním smírně bez branek. Utrecht ztrácí na čtvrtý Alkmaar pět bodů a určitě by se rád k němu přiblížil. Trenér Dick Advocaat postrádá Švéda Bergströma a Dána Makienoka (poraněné koleno).

Jeho protějšek Lukkien nenasadí nemocného Kloka, Dána Pedersena (problémy s kolenem), Bijlsmu a ani Deimana (oba po operaci kolenních vazů). Podzimní vzájemný duel vyzněl senzačně ve prospěch Emmenu po výsledku 2:1. "Soupeře v žádném případě nepodceníme, hraje totiž o hodně a na vlastním stadionu dokáže být velmi nebezpečný. Jestliže chceme uspět, tak se oproti předchozím zápasům musíme zlepšit," vyjádřil se Advocaat v krátkosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.54 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - AFC Ajax  (sobota 18:30)
Ajax vskutku prožívá nesmírně vydařenou sezónu a i v takto pokročilé fázi stále živí šanci na zisk triplu. V domácí soutěži doposud vybojoval čtyřiasedmdesát bodů a je na první příčce, před druhým PSV vede díky lepšímu skóre. Začátkem května ho čeká finále KNVB Beker s Tilburgem, ve středu se k tomu postaral o senzaci. V LM zvítězil v Turíně nad Juventusem 2:1 a po předchozím vyřazení obhájce trofeje z Realu Madridu postoupil už do semifinále.

Pro celý nizozemský fotbal je účast mezi čtyřkou nejlepších v nejprestižnější evropské klubové soutěži velkou věcí, neboť naposledy se do semifinále probojoval PSV Eindhoven a to před čtrnácti lety v sezóně 2004/2015. "Opět jsme dokázali, že můžeme celou soutěž vyhrát a hráčům musím za odvedenou práci poděkovat. I za nepříznivého stavu to nevzdali a dočkali se zasloužené odměny," prohlásil s výrazným úsměvem na tváři domácí trenér Erik ten Hag.

Na jeho svěřence čeká v následujícím kole londýnský Tottenham, avšak veškeré soustředění se teď zaměřuje pouze na bitvu v Groningenu. Domácí výběr prožívá povedenou jarní část sezóny a na stadionu Euroborg ještě neprohrál, na kontě má jen dvě těsně porážky v Eindhovenu (1:2) a v Alkmaaru (0:1). FC po nepovedeném podzimu proto bojuje alespoň o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy, v tabulce je devátý s dvaačtyřiceti body.

"Bude to opravdu těžký duel a pevně věřím, že tuto zkoušku zvládneme. Náročné utkání v Turíně by na nás nemělo mít vliv, dobře si totiž uvědomujeme, že každá ztráta při takto vyrovnané situaci by mohla být rozhodující. Defenzíva soupeře vskutku funguje na jedničku a my uděláme vše pro to, abychom na ní našli recept," vyjádřil se pro klubové stránky ten Hag. Tomu schází a Eiting (problémy s kolenem), jistotu startu nemá ani Maročan Mazraoui.

Domácí naposledy přivezli bod z Heerenveenu po remíze 1:1, AFC neměl větší problémy s Excelsiorem a deklasoval ho vysoko 6:2. Hattrickem se blýskl zkušený kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, naopak v dresu Groningenu momentálně září Paul Gladon, jenž zaznamenal všechny tři poslední góly svého výběru. Kouč Groningenu Danny Buijs nemá k dispozici lehce zraněného Belgičana Begoise.

Úvodní vzájemný souboj skončil jasným vítězstvím Ajaxu v poměru 3:0, nyní se vzhledem k okolnostem očekává vyrovnanější střetnutí. "Bylo by hezké obrat o body tak kvalitní tým, jakým je Ajax, jenomže to se nepodaří každý den. Musíme předvést zcela výjimečný výkon, abychom mohli myslet na úspěch. Náš protivník je v euforii a jeho únava nemusí hrát vůbec žádnou roli," řekl s realistickým pohledem teprve šestatřicetiletý Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.60 - 6.43 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Vitesse se ve zbývajících čtyřech kolech bude snažit zůstat v první sedmičce, která zaručuje posezónní play-off o Evropskou ligu, a potřebuje nutně udržet na uzdě ostatní protivníky, kteří se na tuhle metu tlačí. Ztráta se Zwolle, které stále není zachráněné, ale je v podstatě v relativním klidu, by ho na konci ročníku mohla přijít hodně draho.

Hlavně Willem II a Groningen jsou od domácích vzdáleny na nepatrný rozdíl, takže arnhemskému klubu jednoduše velí povinnost zvládat takové zápasy, jakým ten proti PEC bezpochyby je. Vždyť třeba v následujícím kole zavítá na půdu Ajaxu, kde se body nebudou sbírat lehce. I proto je nynější střetnutí ideálním případem pro zisk výhry.

Ne že by hosté neměli o co hrát, matematicky pořád nemají nálepku prvoligisty pro příští sezónu, na druhou stranu devítibodový náskok na barážovou šestnáctou pozici se zdá být opravdu dostačující. Daleko jsou přitom i ty příčky, které by je mohly posunout do Evropské ligy. O ně se porvat mohou, nemají však absolutně nic ve svých rukou.

Svěřenci Leonida Sluckého zapomněli v posledních týdnech vyhrávat. A právě šestizápasová šňůra bez tříbodového výsledku způsobila potíže, co se umístění v první sedmičce týče. Ačkoli v uplynulých devíti utkáních prohráli jen jednou, čekání na vítězství je prostě dlouhé. Konkrétně trvá už od začátku března, kdy se jim podařilo skolit Bredu.

Nutno podotknout, že Vitesse nemělo úplně snadný los. Postupně sehrálo těžké bitvy s Alkmaarem, PSV a naposledy s Utrechtem. Ve všech třech případech se urodila plichta. "Měli jsme to těžké. Teď je vážně důležité získat tři body," uvědomoval si Sluckij. "Soupeř hraje atraktivní a útočný fotbal. Myslím, že to proti němu bude tvrdá hra."

Domácím by měl chybět pouze zraněný Oussama Darfalou, hosté by dokonce měli mít k dispozici kompletní kádr. "Na stadionu panuje při domácích utkáních dobrá atmosféra. Jsme tak schopni přepnout na vyšší úroveň," říkal záložník Max Clark. "Myslím, že Zwolle má silný tým. Budeme čelit organizovanému celku, očekávám těžký zápas."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.51 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar  (sobota 20:45)
Feyenoord čeká možná rozhodující bitva v boji o konečnou třetí příčku. Ve zbývajících čtyřech kolech potřebuje udržet na uzdě čtvrtý Alkmaar, na nějž disponuje čtyřbodovým náskokem, a pakliže by urval vítězství, na devadesát procent by bylo jisté, že se umístí za vedoucím duem Ajax a PSV. Formu má navíc lepší než soupeř.

Rotterdamský celek v dubnu zabral, a to v pravý čas. Postupně porazil Heerenveen, Venlo a před týdnem také Heracles a v podstatě zatnul tipec právě Alkmaaru, jemuž se naopak v aktuálním měsíci nedařilo. Hosté v uplynulých třech kolech získali jen dva body, naposledy dokonce před vlastními fanoušky nevytěžili vůbec nic v utkání proti Den Haagu.

Na AZ se De club aan de Maas v poslední době velmi dobře daří, vyhrál nad ním pětkrát ze šesti případů, přičemž plichta se urodila za toto období jen v podzimním měřením sil. "Můžeme teď udělat obrovský krok ke splnění našeho cíle," uvědomoval si kouč Giovanni van Bronckhorst. "Opravdu nás čeká velmi důležité střetnutí," dodal.

Jeho tým minulý skalp Heraclesu psychicky určitě povzbudil. Vždyť tři body urval i přesto, že dohrával utkání o jednoho muže v poli méně. "Něco to říká o naší vůli, kterou jsme ukázali," těšilo van Bronckhorsta. "Na hřišti jsem totiž viděl mužstvo, které chtělo vyhrát za každou cenu." Líbit se mu ovšem nemohlo chování Jordyho Clasieho.

Ten totiž přímo na hrací ploše vyjádřil svou nespokojenost, že je předčasně stažený ze hry. Klub se jeho prohřeškem zabýval a byl nakonec potrestaný. "Chápal jsem situaci Jordyho, ale jeho reakci už ne," zlobil se domácí stratég. "Jeho povýšenost nebyla hodná kapitána. I proto už není zástupcem kapitána. Tuhle roli nově převzal Eric Botteghin."

Pro Alkmaar je tenhle duel vlastně poslední šancí, jak ještě zdramatizovat souboj o třetí pozici. Prohra by v tomto ohledu měla katastrofální následky. "Naším plánem proti Feyenoordu je hrát drze a odvážně, i když budeme na bouřlivém De Kuipu. Udělám některé změny v sestavě," přislíbil hostující stratég John van den Brom.

Justin Bijlow, Jerry St. Juste a Ridgeciano Haps je trojice marodů na domácí straně. V sestavě Feyenoordu se pak kvůli svému extempore asi neobjeví Jordy Clasie, vykartovaný je též Nicolai Jörgensen. Hostům možná bude chybět Fredrik Midtsjö, k dispozici však již bude Myron Boadu. "Tento týden dobře trénoval," prozradil van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.13 - 4.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - BV De Graafschap  (sobota 20:45)
Další důležitý souboj o záchranu spolu svedou Venlo s De Graafschapem, v mnohem lepší výchozí pozici se nachází domácí výběr. Ten doposud vybojoval solidních čtyřiatřicet bodů a je na třináctém místě. K zřejmě definitivní jistotě udržení prvoligové licence potřebuje zvítězit, nicméně za současných okolností by možná bral i bod. Jeho sobotní rival totiž získal o osm bodů méně a čtyři kola před koncem je tento náskok prozatím dostačující. Hostům patří šestnáctá barážové příčka se šestadvaceti body a na patnáctý Emmen ztrácejí body tři, před poslední Bredou disponují čtyřbodovým odstupem. V předchozích čtyřech případech si na konto připsali jediný bod. Po senzačním úspěchu v Heerenveenu (3:0) nestačili na Heracles (1:2) ani na Groningen (0:1) a po nesmírně cenné remíze s Alkmaarem (1:1) zavítali před týdnem na půdu favorita favoritů z Eindhovenu. Proti PSV vedli o poločase o jednu branku a na malou chvíli se zdálo, že se mohou postarat o obrovské překvapení, jenomže po obrátce dvakrát inkasovali a nakonec prohráli 1:2. "Porážka nás mrzí, nicméně náš soupeř prokázal zkušenosti v obtížné chvíli a díky obrovské kvalitě zápas otočil. Za náš výkon se však nemusíme stydět a vcelku dobrý dojem si chceme přenést do Venla," prohlásil s optimistickými vyhlídkami lodivod BV Henk de Jong. Domácí celek se taktéž nemůže pyšnit dobrou výsledkovou formou, v minulých pěti střetnutích nezvítězil a na konto si připsal pouhé dva body. Nerozhodný výsledek zaznamenal jen s úhlavními rivaly ze Sittardu (0:0) a Bredy (1:1), jinak nestačil na PSV (0:1), Utrecht (2:6) a ani na rotterdamský Feyenoord (0:3). První vzájemný souboj skončil úspěchem VVV v poměru 2:1, nyní se dá očekávat nesmírně vyrovnaná a dramatická bitva. Hosté nemají k dispozici Abdulahiho s Vremanem (poraněné koleno), trenér Venla Maurice Steijn nenasadí Promese (po operaci kolene). "Jsem si jistý, že případná výhra nám zajistí klid do zbývajícího průběhu. Na remízu hrát nebudeme, ale je pravdou, že i bod by v konečném účtování mohl stačit. De Graafschap nám nedá zadarmo jediný centimetr prostoru, na druhou stranu ho může svazovat mírná nervozita," řekl zamyšleně pětačtyřicetiletý Steijn.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.46 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - SC Heerenveen  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 31. kola se Heracles bude chtít ještě více přiblížit k dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu a před vlastními fanoušky přivítá nevyzpytatelný Heerenveen. Domácí výběr je momentálně šestý s pětačtyřiceti body a před osmým Tilburgem disponuje dvoubodovým náskokem. Hosté jsou až desátí se sedmatřiceti body, a pokud v Almelu nezvítězí, tak ve zbývajících třech kolech už prakticky nebudou mít o co hrát.

SC předvádí velmi nevyrovnané výkony a na baráž o EL nyní ztrácí šest bodů, což se bude stahovat nesmírně obtížně. V předchozích pěti ligových duelech vybojoval pouhé čtyři body a jen jednou zvítězil. Po porážce s Feyenoordem (0:3) i Emmenem (0:2) odešel z trenérské lavičky Jan Olde Riekerink, kterého prozatímně nahradil Johnny Jansen. Ten také nezažil úplně vydařenou premiéru, jeho svěřenci totiž remizovali s Groningenem po výsledku 1:1.

"Potřebovali bychom se dostat na vítěznou vlnu, pak by totiž existovala reálná šance na posun do horních pater Eredivisie. Z tohoto pohledu bude utkání v Almelu klíčové, jen výhra nás vrátí zpět do hry. Nicméně Heracles má velkou kvalitu se skvělými individualitami a dává hodně branek, v současné chvíli ho považuji za mírného favorita. Nic ale předem nevzdáváme, o úspěch se popereme," vyjádřil se pro klubové stránky Jansen.

Domácí naopak drží konstantní výkonnost a vyrovnanou partii dokážou odehrát s kýmkoliv. Vždyť v tomto ročníku jako jediní neprohráli s vedoucím Ajaxem, minule drželi krok také s favorizovaným Feyenoordem a v Rotterdamu prohráli nejtěsnějším poměrem 1:2. Se svým nadcházejícím rivalem odehráli na podzim divoký zápas, ve kterém se diváci na stadionu Abe Lenstra dočkali hned osmi branek a úspěšnější nakonec byl Heracles (5:3).

Heerenveen postrádá zraněného Schaarse, lodivod Almela Frank Wormuth nemůže počítat s van de Bergem ani Jakubiakem (potíže s kolenem), dále pak s Pröpperem (po operaci kolenních vazů) a Leemhuisem (poraněná třísla). "Náš konkurent se dokáže skvěle připravit na týmy z horní poloviny tabulky, a proto očekávám vyrovnaný souboj. Musíme přidat na důrazu v pokutovém území, jinak bychom mohli mít velké problémy," uvedl krátce Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 4.03 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax302424106:2874
2.PSV Eindhoven30235289:2374
3.Feyenoord Rotterdam30175865:3756
4.AZ Alkmaar30157858:3652
5.FC Utrecht30138954:4347
6.Heracles Almelo301431353:5745
7.SBV Vitesse301111855:4444
8.Willem II301341353:5943
9.FC Groningen301261234:3642
10.SC Heerenveen309101158:6537
11.ADO Den Haag30991246:5736
12.PEC Zwolle301051538:4735
13.VVV Venlo30971436:5534
14.Fortuna Sittard30871546:7031
15.FC Emmen30781535:6929
16.BV De Graafschap30751834:6126
17.SBV Excelsior30751835:6926
18.NAC Breda30571827:6622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak teoreticky by mohl Groningen potvrdit svou formu a treba zplichtit. musim v to pevne doufat. Ni jineho nam nezbyva, kdyz jsme si to tak ukazkove posrali. Ale co. Ajax by si ten titul stejne zaslouzil vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, že Ajax bude znavený po lize mistrů a dnes ztratí a to rozhodne o titulů...

Reagovat
AjaxFans

Bylo to o fous.Takovy PSV výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

Tohodle zápasu jsem se hodně bál, protože jsem si myslel, že budou u avený po zápase s Juventusem a jenom se to potvrdilo, tak ale hlavní jsou 3 body!

Reagovat
Stiksxx

Prej Sevilla uvazuje o Ziyechovi. tam snad neni o cem uvazovat. A jeste za takovy smesny penize. To kdyz uz jde de Jong za tech 80 nebo kolik, tak Ziyech ma cenu 150. i tak ma jeste celkem slusny vek.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
AjaxFans

Kdes to viděl?Hakim je motor našeho týmu,bude těžké jej nahradit

Reagovat
Stiksxx

Co kde jsem videl? Tech 150? To vyvozuji co by mel stat v porovnani s de Jongem.

Reagovat
AjaxFans

De Jong výborně čtte hru a odvádí spoustu černé práce.Přestup do FCB není náhoda,ale super investice

Reagovat
ladyboy arsenal

Feye za 1.8 sou easy money, ne?

Reagovat
stas87

Brian Brobbey...aku ma buducnost v Ajaxe? Rata sa s nim uz v buducej sezone, ze by naskocil do hry na 15-20 minut alebo ma este cas? Ten hrac ma zaujal v U19 v Youth League.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele