základní část, 31. kolo
20.04.2019 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Emmen zaskočil favorizovaný Utrecht a přiblížil se k záchraně

Emmen dokázal zaskočit vysoce favorizovaný Utrecht a díky druhé domácí výhře po sobě v poměru 2:0 nad silným protivníkem udělal výrazný krok k udržení prvoligové licence. V tuto chvíli poskočil na čtrnácté místo tabulky s dvaatřiceti body a na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem disponuje solidním devítibodovým náskokem. FC naopak nevyhrál v Eredivisie potřetí v řadě a klesl na sedmé místo se sedmačtyřiceti body.

Jeho špatné série začala po debaklu v Den Haagu (0:5), současné manko na pátý Heracles nyní činí jeden bod. Domácí byli od samého začátku odhodláni uspět a se svým konkurentem hráli nebojácně. Balón sice neměli tak často ve svém držení, ale celkově vyprodukovali více střel mezi tři tyče. V úvodní půlhodině se nic zajímavého nepřihodilo, poté Emmen z ničeho nic udeřil zásluhou zkušeného Michaela de Leeuwa.

Dvaatřicetiletý záložník skóroval podruhé v tomto soutěžním ročníku po rohovém kopu kapitána Jansena z pravé strany, následně využil prodloužené hlavičky od Keziaha Veendorpa a u zadní tyče pak taktéž hlavou dopravil zblízka míč do branky. Od tohoto momentu hrál Emmen v mnohem větší pohodě a o svém úspěchu rozhodl pět minut před přestávkou, když skóroval aktivní Veendorp.

Teprve dvaadvacetiletý obránce zaznamenal svou premiérovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži a nutno podotknout, že se jednalo o nesmírně důležitý gól. Na levém křídle odvedl vynikající práci Jansen a pak zpětně přihrál přímo proti kopačce Veendorpa. Ten si vzápětí kličkou navedl balón na svou silnější levačku a z dvaadvaceti metrů parádně zavěsil do vzdálenější šibenice, brankář Jensen se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Po změně stran zvýšili hosté obrátky a snažili se s nepříznivým vývojem něco udělat. V 56. minutě po křížné nahrávce z pravé strany zakončoval ze sedmi metrů ve skluzu nabíhající Kerk, jenomže ani nadvakrát nenašel recept na skvělého gólmana Scherpena. Ve zbývajícím průběhu měl Utrecht problém s přechodovou fází a do zakončení se dostával jen sporadicky, žádnou gólovou možnost si až do závěrečného hvizdu vypracovat nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele