základní část, 31. kolo
21.04.2019 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV zdolal Den Haag 3:1 a opět se bodově dotáhl na vedoucí Ajax

PSV si po vítězství 3:1 nad Den Haagem uchoval reálnou naději na obhajobu mistrovského titulu, v tuto chvíli se nachází na druhém místě tabulky se čtyřiasedmdesáti body a za vedoucím Ajaxem zaostává vinou horšího skóre. Pokud chce na nejvyšší stupínek dosáhnout, tak buď musí smazat jedenáctibrankový náskok amsterdamského rivala, nebo ve třech zbývajících utkáních bude čekat na jeho zaváhání.

ADO je v Eredivisii na dvanáctém místě se šestatřiceti body a záchranu už má prakticky jistou. V jeho dresu nastoupil do 79. minuty český krajánek Tomáš Necid a po devíti minutách strávených na trávníku vsítil jediný gól svého výběru, ale na bodový zisk to nestačilo. První zajímavější akce nedělní dohrávky 31. kola byla k vidění v 9. minutě a dostal se do ní nejlepší střelec tohoto ligového ročníku Luuk de Jong.

Ten letos v nejvyšší nizozemské soutěži nasázel úctyhodných sedmadvacet gólů a své konto opět rozšířil, jenomže zkraje zápasu se neprosadil. Ve vyložené možnosti totiž selhal proti brankáři Zwinkelsovi, když z hranice brankového území trefil zcela osamocen jen jeho levou nohu. Eindhovenský klub zužitkoval svou jasnou územní převahu ve vedoucí gól přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy skóroval Denzel Dumfries.

Třiadvacetiletý obránce s kořeny z Aruby obdržel dlouhý pas za obranu od Mexičana Lozana, v šestnáctce protivníka se kličkou zbavil bránícího Meijerse a pak levačkou z deseti metrů chladnokrevně propálil gólmana Zwinkelse. V následujícím průběhu se více než hodinu nic zajímavého nedělo, teprve v závěrečné desetiminutovce se diváci dočkali hned dalších tří branek. Nejprve pojistil náskok jasného favorita již zmiňovaný de Jong.

V 83. minutě si osmadvacetiletý útočník po zpětném obloučku od Gakpa udělal prostor k hlavičce a z pěti metrů přehodil bezradného Zwinkelse. Za dalších pět minut vykřesal naději na bodový zisk Necid, jenž po finální nahrávce od Lorenzena napálil balón do odkryté branky - 2:1. V nastaveném čase však definitivně odrazil nápor Den Haagu Donyell Malen hlavičkou do vzdálenější šibenice po přesném centru Angeliña a stvrdil proto úspěch PSV. V dresu giganta nizozemské scény odehrál solidních 77 minut mladý český záložník Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele