základní část, 31. kolo
20.04.2019 19:45 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse prolomilo mizérii proti Zwolle a i v dlouhém oslabení zvítězilo o tři góly

Vitesse prolomilo svou nelichotivou bilanci z poslední doby a po více než měsíci zvítězilo v nejvyšší nizozemské soutěži. Svou šňůru šesti utkání bez tříbodového zisku prolomilo proti konkurenčnímu Zwolle, když uspělo celkem hladce v poměru 4:1 a v tabulce poskočilo na šestou pozici se sedmačtyřiceti body. PEC po druhé porážce za sebou zůstává na třináctém místě s pětatřiceti body a k jistotě záchrany potřebuje uhrát dva body.

Domácí dokráčeli k cennému úspěchu i přesto, že ani ne po půl hodině hry šli do deseti. Nicméně po změně stran nebylo oslabení vůbec znát, naopak Arnhem skóroval hned třikrát. Svěřenci trenéra Leonida Sluckého vstoupili do sobotního zápasu výborně a již po necelých deseti minutách vedli. Po rohovém kopu od Ødegaarda si seběhl doprostřed pokutového území Bryan Linssen a od jeho ramene se míč trochu se štěstím odrazil přímo k zadní tyči.

Zwolle na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat, neboť přesně v polovině prvního dějství se elegantně otočil s balónem Lennart Thy a pak ho pravačkou ze čtrnácti metrů uklidil do pravého dolního rohu kolem bezmocného brankáře Pasveera. Ve 27. minutě se velmi nevybíravého zákroku dopustil Alexander Büttner a zvednutou podrážkou zasáhl Namliho do kolene, rozhodčí Kuipers mu po poradě s VAR udělil přímou červenou kartu.

Vzápětí se až do konce první části nic nestalo, Vitesse si vzalo zpět ztracený náskok ihned po přestávce. Po dalším precizním rohovém kopu z levé strany od Ødegaarda vyskočil nejvýše do vzduchu Linssen a hlavou poslal míč do vzdálenější šibenice, v tomto střetnutí se proto prosadil podruhé. Domácí přidali definitivní pojistku zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, o jejich třetí branku se postaral střídající Ghaňan Dauda Mohammed.

Teprve jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z belgického Anderlechtu obdržel rychlou nabídku od Serera a poté z hranice brankového území usměrnil balón ve skluzu do sítě - 3:1. V 77. minutě zkompletoval svůj hattrick nejlepší muž na hřišti Linssen, jenž v této sezóně Eredivisie přidal už svou dvanáctou trefu. Třetí asistenci z rohového kopu zaznamenal geniální Ødegaard, nabíhající kapitán SBV pak opět hlavou zamířil k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele