základní část, 31. kolo
21.04.2019 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - NAC Breda 2:1

Fortuna Sittard zvládla klíčový souboj o záchranu s konkurenční Bredou a díky vítězství 2:1 se výraznou měrou přiblížila k udržení prvoligové licence. Díky tříbodovému zisku, na který naposledy dosáhla v polovině března, se posunula na čtrnácté místo se čtyřiatřiceti body a k jistotě udržení potřebuje ve třech zbývajících utkáních uhrát tři body. Naopak naděje NAC alespoň na baráž se znovu snížila, s pouhými dvaadvaceti body je stále poslední osmnáctá.

Její manko na šestnáctý De Graafschap v tuto chvíli činí čtyři body a vzhledem k náročnému losu nebude vůbec jednoduché toto manko smazat. Utkání probíhalo od samého začátku v mírně nervóznějším duchu, první větší možnost se zrodila po pětadvaceti minutách hry. Na levé straně se téměř od brankové čáry uvolnil Mark Diemers a pak z hodně ostrého úhlu trefil bližší tyč. Domácí se přeci jen dostali do vedení ve 39. minutě.

Americký obránce Palmer-Brown si totiž velmi neobratně počínal v souboji s Řekem Lamprouem a rozhodčí van Boekel neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. Míč si vzápětí postavil Diemers a trefil se parádně k levé konstrukci, brankář van Leer i přes vystižení směru neměl nárok. Poté se hra uklidnila a domácí se spoléhali na pozornou práci v defenzívě, zajímavá znovu byla až závěrečná dvacetiminutovka nedělního střetnutí.

Nejprve mohl pojistit náskok Fortuny střídající Stokkers, jenž po skvěle odvedené práci El Messaoudiho pálil do rukavic připraveného van Leera. Hosté chtěli vyrovnat v 73. minutě, nicméně podle van Boekela nebyl unikající Korte při svém sólu faulován, a proto se pokračovalo ve hře. Za další čtyři minuty promarnil stoprocentní možnost Srb Ilič, jehož ránu fantasticky odvrátil do bezpečí pozorný gólman Koşelev.

Domácí se uklidnili necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem. To totiž jejich náskok pojistil svou druhou trefou v tomto duelu nejlepší muž na trávníku Diemers, když tentokráte po nabídce od Lamproua zavěsil z hranice šestnáctky s naprostou přesností do pravého horního rohu. Breda se sice ještě zmohla na snížení v první nastavené minutě zásluhou přízemního pokusu Mitchella te Vredeho z osmnácti metrů, ale na body to nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele