Eredivisie - souhrn 30. kola

12.04.2019, 21:57, aktualizováno 14.04.2019, 18:40
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vyhrál nad De Graafschapem a dotáhl se na vedoucí Ajax, jenž pro změnu rozstřílel Excelsior. Feyenoord si poradil s Heraclesem, zaváhal naopak Alkmaar, který nestačil na Den Haag...

FC Utrecht - SBV Vitesse 0:0

14.04.2019 16:45

Góly: -

V souboji o přímý postup do evropských pohárů nakonec branka nepadla, domácí Utrecht se rozešel smírně s Vitesse a nedokázal tak napravit předchozí výbuch na půdě Den Haagu (0:5). Arnhem počtvrté za sebou remizoval se silným protivníkem a v tabulce Eredivisie mu patří sedmé místo se čtyřiačtyřiceti body, za šestým Heracles zaostává o bod. FC doposud posbíral o tři body více a je pátý s pětibodovým mankem na čtvrtý Alkmaar.

Utkání mělo od samého začátku náboj a oba výběry se snažily hrát aktivně. Úvodní větší příležitost byla k vidění po osmi minutách hry, kdy velkou hrubku při rozehrávce vyrobil Strieder a tu mohl potrestat Buitink, jehož přízemní pokus z dvanácti metrů dokázal vyrazit jednoruč na rohový kop připravený gólman Jensen. Domácí odpověděli zhruba o deset minut později a hned se jim podařilo rozvlnit síť.

Po závaru před pokutovým územím SBV a následné přihrávce do volného prostoru obstřelil vyběhnutého brankáře Pasveera nabíhající van de Streek, jenomže jeho trefa nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Zhruba deset minut před přestávkou se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů norský záložník Ødegaard a Jensen měl co dělat, aby míč na poslední chvíli vytěsnil mimo prostor tří tyčí.

Poté tempo hry přeci jen opadlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Oba protivníci dobře kombinovali, ale ve finální fázi se jim nedařilo. Teprve v polovině druhého dějství mohl otevřít skóre nedělní dohrávky Ødegaard, jenomže i s jeho dalším přímým volným kopem si Jensen poradil a ránu mířící přímo pod břevno fantasticky odvrátil do bezpečí. Hosté mohli rozhodnout v 81. minutě.

Po standardní situaci z pravé strany si seběhl před hranici brankového území Dauda a hlavou s pomocí břevna rozvlnil síť. Nicméně sudí Higler se o celé situaci šel poradit s VAR a na základě opakovaných záběrů tento gól neuznal vinou milimetrového ofsajdu ghanského útočníka. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto neměnil. Vitesse příště přivítá Zwolle, Utrecht se střetne s Emmenem.

Více informací k zápasu

Willem II - PEC Zwolle 2:0

14.04.2019 14:30

Góly: 38. Damir Dankerlui, 60. Alexander Isak

Tilburg potvrdil úlohu mírného favorita proti rozjetému Zwolle a díky vítězství 2:0 odčinil minulý neúspěch s Ajaxem (1:4), navíc se opět přiblížil k dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu. V tabulce se momentálně nachází na osmém místě se třiačtyřiceti body a za šestým Heracles zaostává jen o body dva. PEC naopak nenavázal na předchozí vydařené vystoupení se Sittardem (5:0) a je stále dvanáctý s pětatřiceti body.

Hosté si mohli definitivně pojistit prvoligovou licenci i pro příští ročník, nicméně ani porážka je až tolik mrzet nemusí, neboť v tuto chvíli disponují celkem dostatečným devítibodovým náskokem na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem. Domácí byli mírně aktivnějším celkem od samého začátku a první možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, do které se dostali Alexander Isak a následné taktéž Vrousai.

Teprve devatenáctiletý talentovaný švédský záložník nejprve zblízka neprostřelil připraveného gólmana van der Harta, po následném rohovém kopu hlavičkoval Vrousai těsně vedle. Willem otevřel skóre nedělního zápasu v 38. minutě. Po nádherném pasu na pravou stranu šestnáctky se s míčem elegantně otočil Isak a pak přesným centrem našel u zadní tyče Damira Dankerluie, jenž bez větších potíží zakončil do odkryté branky.

V samém závěru prvního poločasu mohl navýšit náskok mírného favorita Pavlidis, ale svou hlavičku po rohovém kopu z levé strany nasměroval o decimetry nad horní tyčku. Tilburg se definitivně uklidnil přesně po odehrané hodině. Isak vstřelil svou dvanáctou ligovou trefu při svém dvanáctém startu v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže po přízemní střele Dankerluie a následné jemné teči do levého spodního rohu.

Svěřenci trenéra Adrieho Kostera si ve zbývajícím průběhu s přehledem hlídali dostatečný náskok a v nastaveném čase dostali velkou možnost skórovat potřetí. Van der Hart v jasné gólové možnosti podrazil Lewise a rozhodčí Dieperink neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K penaltě se postavil Isak a tentokráte selhal. Čitelně totiž mířil doprostřed branky a hostující strážce jeho úmysl přečetl, míč vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Groningen 1:1

14.04.2019 14:30

Góly: 38. Pelle van Amersfoort - 61. Paul Gladon

Heerenveen dokázal po předchozích dvou ligových porážkách bodovat, ovšem remíza 1:1 z Noordelijke derby s Groningenem je pro něj určitě málo. Nový trenér SC Johnny Jansen, který v průběhu týdne nahradil Jana Oldeho Riekerinka, tak nezažil úplně vydařenou premiéru a jeho svěřencům se znovu vzdálila reálná šance na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Heerenveen je momentálně desátý se sedmatřiceti body.

Hosté naopak stále mají na kontě jen dvě porážky v jarní části sezóny a díky tomu jim patří devátá příčka s dvaačtyřiceti body, za osmým Willemem zaostávají o jeden bod. Do první větší příležitosti se dostali domácí po čtvrthodině hry, ale van Bergen na prudkou přihrávku z pravé strany před prázdnou brankou nedosáhl. Ihned na to vznikl v šestnáctce FC obrovský závar, jenomže domácí i přes obrovský tlak míč do prostoru tří tyčí nedotlačili.

Ve 26. minutě se hostující brankář Padt blýskl tváří v tvář proti Pellemu van Amersfoortovi, nicméně za dalších dvanáct minut přeci jen kapituloval. Byl to právě van Amersfoort, který po pasu z levého křídla od Woudenberga hlavičkoval přímo do bližší šibenice. Po přestávce se obrázek hry přeci jen změnil. Hosté mohli vyrovnat tři minuty po výměně stran, ovšem gólman Hahn dokázal vyrazit na rohový kop bombu Bel Hassaniho z mírného úhlu.

V 53. minutě naopak mohl pojistit náskok mírného favorita nedělního střetnutí aktivní van Amersfoort, jenž přízemním pokusem orazítkoval levou tyč. Po hodině hry se domácí strážce blýskl proti ráně z hranice šestnáctky i následné dorážce zblízka a balón zázračně vytěsnil na rohový kop, vzápětí však inkasoval. O vyrovnání se postaral Paul Gladon, který je jediným střelcem svého týmu z posledních tří střetnutí.

Po načechraném pasu Bel Hassaniho z levé strany rozvlnil síť pohotovým volejem. Od tohoto momentu FC ožil a tlačil se za otočením vývoje. V 66. minutě pořádně vyděsil Hahna rychlonohý Memiševič a z mírného úhlu napálil boční síť, následně se strážce SC vytáhl proti přízemnímu projektilu Gladona ze čtrnácti metrů. V závěrečné čtvrthodině se naopak předvedl s dvěma jistými zákroky Padt a oba soupeři se tak celkem zaslouženě rozešli smírně.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 2:1

14.04.2019 12:15

Góly: 65. Steven Bergwijn (pen.), 73. Luuk de Jong - 26. Delano Burgzorg

PSV zažil nervydrásající chvíle proti zachraňujícímu se De Graafschapu, ovšem po obrátce dokázal otočit nepříznivý vývoj a nakonec se raduje z těsného vítězství v poměru 2:1. Díky tomu se bodově dotáhl na vedoucí Ajax a zůstává druhý o skóre. Nováček soutěže se za svůj výkon v Eindhovenu rozhodně nemusí stydět, ovšem v tabulce Eredivisie stále zůstává na šestnácté barážové příčce a za patnáctým Emmenem zaostává o body tři.

Domácí rozhodně nezažívali nejšťastnější chvíle v tomto soutěžním ročníku a nakonec mohli být rádi, že ubojovali těžce vydřené tři body. První větší možnost byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině, kdy po sklepnutí od pozdějšího hrdiny Luuka de Jonga vystřelil z dvaceti metrů Mexičan Lozano a svým přízemním pokusem otřel míč o vzdálenější konstrukci. Za dalších pět minut selhal v obrovské možnosti de Jong.

Nejlepší střelec letošního ročníku Eredivisie se zjevil sám před brankářem Bertramsem, jenomže pak mířil pouze do boční sítě. Ihned na to chyboval hostující strážce při rozehrávce a toho málem využil Lozano, od něhož se balón odrazil těsně mimo prostor tří tyčí. BV z ničeho nic udeřil ve 26. minutě, kdy si po centru z pravého křídla od Owusua seběhl před hranici brankového území Delano Burgzorg a prudkou hlavičkou překonal gólmana Zoeta.

Od tohoto okamžiku přepnul jasný favorit na vyšší rychlostní stupeň a zásluhou Stevena Bergwijna orazítkoval břevno, necelých pět minut před přestávkou trestuhodně netrefil prázdnou branku rozběhnutý Lozano. V nastavení první půle se podařilo rozvlnit síť de Jongovi, ale jeho gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Po přestávce tlak domácích sílil, ovšem na výtečného Bertramse nevyzráli Lozano ani de Jong a Rosario pro změnu mířil příliš vysoko. PSV se dočkal kýženého vyrovnání v 65. minutě, kdy po nešikovném zákroku Serrarense na Lozana ve vlastní šestnáctce proměnil nařízenou penaltu Bergwijn střelou do protipohybu Bertramse. Domácí otočili vývoj za dalších osm minut.

Svou šestadvacátou ligovou trefu této sezóny zaznamenal kanonýr de Jong, když po vodorovné nahrávce Dumfriese pokořil ve skluzu z pěti metrů bezmocného Bertramse. Dvě minuty před koncem normální hrací doby zabránil vlastní brance výtečný Zoet po hlavičce Viergevera a míč jednoruč vytěsnil nad břevno, nic dalšího se už nestalo. V domácím dresu odehrál celé utkání talentovaný devatenáctiletý český krajánek Michal Sadílek.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 2:1

13.04.2019 20:45

Góly: 33. Steven Berghuis, 82. Steven Berghuis (pen.) - 47. Jesper Drost

Fotbalisté Feyenoordu potvrdili úlohu favorita proti Heracles a na vlastním stadionu ho porazili 2:1, na tříbodovém zisku se však pořádně nadřeli. Jejich vítězství zařídil dvěma brankami Steven Berghuis, který vsítil rozdílovou trefu zhruba deset minut před koncem z pokutového kopu. Domácí dokázali uspět i přesto, že za nerozhodného stavu 1:1 dohrávali od 65. minuty v oslabení bez vyloučeného dánského útočníka Nicolaie Jørgensena.

Rotterdamský celek si proto upevnil třetí místo v tabulce s šestapadesáti body a před čtvrtým Alkmaarem drží čtyřbodový náskok. Almelo i přes porážku udrželo šestou pozici s pětačtyřiceti body. První vážnější příležitost byla k vidění po pětadvaceti minutách hry, kdy prudkou hlavičku Botteghina po rohovém kopu vyškrábl famózní gólman Blaswich jednoruč nad svou branku. Ve 32. minutě se hostující strážce musel blýsknout podruhé.

Tentokráte přečetl úmysl Clasieho a přízemní ránu skvěle odvrátil do strany. Neuběhla ani minuta a domácí přeci jen zužitkovali svou územní převahu, když Berghuis po přesně načasované kolmici od Jørgensena prostřelil zblízka vyběhnutého Blaswiche. Poté se až do konce úvodní části nic zásadního nestalo, Heracles se vrátilo zpět do hry o tříbodový zisk ihned po změně stran zásluhou šestadvacetiletého záložníka Jespera Drosta.

Ten vsítil svou druhou ligovou trefu v tomto ligovém ročníku po skákavé přihrávce Petersona z levé strany, ze tří metrů pak snadno dopravil míč do prázdné branky. Krátce po odehrané hodině neuspěl Jørgensen se svým technickým pokusem na Blaswiche, stejný hráč vzápětí oslabil Feyenoord zbytečným kopnutím do kapitána soupeře Breukerse. Rotterdamský klub se i v deseti snažil rozhodnout, v 73. minutě zneškodnil ránu Berghuise z mírného úhlu pozorný hostující strážce.

Po následné akci vystoupal nejvýše do vzduchu Botteghin a hlavou mířil do prostoru tří tyčí, jenže s vynikajícím obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Breukers. Rozhodující moment nastal v rozmezí 81. - 82. minuty. V šestnáctce Heracles byl totiž jednoznačně podražen Botteghin a k následné penaltě se postavil Berghuis, jenž tvrdě napálil balón do pravého spodního rohu a Blaswich na něj i přes vystižení směru nedosáhl.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - VVV Venlo 1:1

13.04.2019 20:45

Góly: 11. Andrija Novakovich - 81. Jay-Roy Grot

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze nakonec nenašel, i když vzhledem k vývoji sobotního utkání měla blíže ke třem bodům domácí Fortuna. Ta krátce po deseti minutách vedla a zhruba čtvrthodiny před koncem vsítila druhý gól, který však nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Vzápětí Venlo vyrovnalo a získalo tak nesmírně cenný bod, čtyři kola před koncem se nachází na třináctém místě se čtyřiatřiceti body.

Sittard doposud získal o tři body méně a je čtrnáctý, na barážové příčky De Graafschapu s Excelsiorem prozatím drží pětibodový náskok. Svěřenci trenéra Reného Eijera zažili naprosto skvělý vstup do zápasu a v 11. minutě šli do vedení. Střelu Baliče z hranice pokutového území sice ještě dokázal brankář Unnerstall vyrazit před sebe, nicméně poté se k dorážce dostal Andrija Novakovich a povedeným lobem rozvlnil síť.

Hosté byli nejblíže k vyrovnání v prvním poločase zhruba deset minut před přestávkou, kdy se po odvráceném rohovém kopu z levé strany opřel do míče z osmnácti metrů Post a jeho skákavý přízemní projektil proletěl o několik decimetrů vedle levé tyče. VVV vstoupil aktivně i do druhého dějství a po devíti odehraných minutách zahrozil hlavou Mlapa, jenomže s jeho pokusem mířícím doprostřed branky neměl gólman Koşelev větší problémy.

Poté domácí s přehledem bránili hubený náskok a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli, sami čekali na rychlé brejky a jeden z nich přišel v 78. minutě. Po přečíslení 3 na 2 se dokázal prosadit Lamprou, avšak radost domácího klubu byla předčasná, neboť se řecký útočník nacházel v době střely v ofsajdovém postavení. A za další tři minuty z ničeho nic udeřili hosté, o kýžené vyrovnání se postaral Jay-Roy Grot.

Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu se opřel do balónu z dvaceti metrů po zpětné nahrávce od Opokua. I díky teči bránícího Diemerse zapadl balón po zemi k pravé tyči, Koşelev na změnu směru nestačil zareagovat. Ve zbývajícím průběhu hráli oba soupeři na jistotu a především nechtěli udělat žádnou rozhodující chybu, výraznější gólová příležitost proto k vidění již nebyla.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 2:3

13.04.2019 18:30

Góly: 85. Albert Gudmundsson, 90. Albert Gudmundsson - 32. Erik Falkenburg, 47. Erik Falkenburg, 90+4. Sheraldo Becker

Favorizovaný Alkmaar nedokázal zvítězit v nejvyšší soutěži ani na třetí pokus a tentokráte podlehl znovuzrozenému Den Haagu po výsledku 2:3, znovu se mu proto zkomplikoval souboj o konečné třetí místo. Jeho ztráta na rotterdamský Feyenoord totiž činí čtyři body, před pátým Utrechtem drží pětibodový odstup. Hosté naopak navázali na vysokou výhru s Utrechtem (5:0) a díky druhému tříbodovému zisku za sebou si prakticky zajistili záchranu.

Momentálně se totiž nacházejí na jedenáctém místě se šestatřiceti body a na barážové příčky De Graafschapu s Excelsiorem disponují dostatečným desetibodovým náskokem. AZ v samém závěru dokázal dohnat dvoubrankové manko protivníka, nicméně rozdílovou trefu nakonec inkasoval ve čtvrté minutě nastavení. Domácí přitom vstoupili do sobotního utkání odvážně a během úvodní půlhodiny si vytvořili tři dobré možnosti ke skórování.

Nejprve Til neprostřelil po samostatném úniku skvělého gólmana Zwinkelse, následně pálil Ouwejan o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Ve 26. minutě obelstil hned čtyři protihráče Maher, jenomže pak mířil ze středu pokutového území těsně vedle pravé tyče. ADO z ničeho nic prorazil o šest minut později. Po rohovém kopu z pravé strany od El Khayatiho se před hranicí brankového území protlačil k hlavičce Erik Falkenburg a zamířil do bližší šibenice.

Ihned na to se domácí strážce Bizot blýskl proti bombě Sheralda Beckera, vzápětí na druhé straně selhal ve vyložené možnosti Til a ani nadvakrát nedopravil balón do prostoru tří tyčí. Krátce po změně stran způsobil Den Haag svému soupeři šok podruhé. El Khayati posadil načechraný pas z pravého křídla přímo na hlavu Falkenburga a ten zavěsil pod břevno, v tomto duelu tak zaznamenal již svůj druhý zásah.

V následujícím průběhu zlikvidoval Zwinkels nebezpečnou dorážku Stengse, gól Johnsena nebyl uznán kvůli útočnému faulu a v 64. minutě nesnížil hlavou ani Til. AZ se přeci jen dočkal necelých deset minut před závěrečným hvizdem, kdy střídající Albert Gudmundsson vypálil z první z patnácti metrů k levé tyči -1:2. Jednadvacetiletý islandský útočník se dokonce postaral o vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby.

Tentokráte si seběhl k zadní tyči na přesně načasovaný centr z pravé strany od Mahera a zblízka nedal Zwinkelsovi žádnou naději na úspěch. Závěrečné slovo však přeci jen měli hosté a to ve čtvrté nastavené minutě, kdy misky vah na jejich stranu převrhl Becker odvážným průnikem středem hrací plochy a následnou přízemní střelou do bližšího dolního rohu. V 82. minutě se v hostujícím dresu dostal na trávník český krajánek Tomáš Necid.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Excelsior 6:2

13.04.2019 18:30

Góly: 10. Klaas-Jan Huntelaar, 37. Dušan Tadić, 40. Klaas-Jan Huntelaar, 60. Dušan Tadić (pen.), 65. Klaas-Jan Huntelaar, 75. Kasper Dolberg - 42. Mounir El Hamdaoui, 89. Jeffrey Fortes

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Excelsioru a nadělil mu hned šest branek, po hodně divokém průběhu zvítězil vysoko 6:2 a dobře se tak naladil na odvetný čtvrtfinálový duel LM s italským Juventusem. Čtyři kola před závěrem ligové soutěže zůstal na vedoucí příčce se čtyřiasedmdesáti body o skóre před jediným konkurentem z Eindhovenu a ve zbývajícím průběhu se nám tak schyluje k dramatické koncovce.

Naopak na SBV zřejmě čekají hodně nervózní časy, v tuto chvíli mu stále patří předposlední sedmnácté místo se šestadvaceti body a na patnáctou pozici Emmenu má manko tří bodů. Celkově k tomu prohrál v Eredivisii posedmé za sebou a co nejrychleji potřebuje tuto nepříznivou bilanci prolomit. AFC potvrzoval úlohu jasného favorita od úvodního hvizdu a první branku vsítil přesně po deseti odehraných minutách.

Po delší době dostal v základní sestavě šanci Klaas-Jan Huntelaar a hned se odvděčil hattrickem. Nejprve otevřel skóre sobotního střetnutí po famózní kolmici za obranu od van de Beeka a pak geniálním obloučkem rozvlnil síť za naprosto bezmocným gólmanem Damenem. Poté na několik desítek minut tempo hry opadlo, domácí se podruhé prosadili v 37. minutě zásluhou svého nejlepšího ligového střelce Dušana Tadiče.

Srbský špílmachr se jako slepý k houslím dostal k odraženému míči na hranici brankového území a přízemním obstřelem snadno pokořil Damena. Pět minut před přestávkou přelstil AFC ofsajdovou past a po finální nahrávce od Ziyecha zakončoval do zcela odkryté branky Huntelaar - 3:0. Neuběhly ani dvě minuty a Excelsior snížil díky parádní ráně z otočky do levé šibenice od Mounira El Hamdaouiho, domácí však opět vedly o tři trefy v 60. minutě.

Koolwijk totiž fauloval ve vlastní šestnáctce a následný pokutový kop proměnil Tadič střelou k levé tyči do horní poloviny branky. Za dalších pět minut dokonal hattrick Huntelaar, jenž se po zemi trefil k bližší konstrukci - 5:1. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem dovršil kanonádru Ajaxu Kasper Dolberg ranou z voleje kolem Damena, v 89. minutě kosmeticky korigoval stav hostující Jeffrey Fortes hlavičkou přímo pod horní tyčku.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Emmen 1:1

12.04.2019 20:00

Góly: 88. Erik Palmer-Brown - 15. Luciano Slagveer

V páteční předehrávce 30. kola vítěz znám nebyl a vzhledem k situaci více vyhovuje nerozhodný výsledek hostům z Emmenu. Ti se totiž díky tomu udrželi na patnáctém místě s devětadvaceti body a před barážovými pozicemi De Graafschapu s Excelsiorem drží tříbodový odstup. Naopak Bredě opět klesla naděje na opuštění poslední příčky, s dvaadvaceti body je stále osmnáctá a její čtyřbodové manko na sedmnácté místo se bude těžko dohánět.

Domácí potřebovali v tomto střetnutí nutně zvítězit, jenomže jejich plán dostal trhliny hned z první vážnější šance přesně po odehrané čtvrthodině. Luciano Slagveer obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru od Jansena a pak z mírného úhlu prostřelil nohy naprosto bezmocného gólmana van Leera. Po necelé půlhodině hry se hosté mohli dostat do dvoubrankového vedení zásluhou hrdiny předchozího duelu s Heerenveenem Cavlana.

Sedmadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a van Leer měl co dělat, aby balón vytěsnil jednoruč alespoň na břevno. V 38. minutě byl znovu vidět Cavlan, s jehož dělovkou si domácí strážce věděl rady a poté fantasticky zlikvidoval i následnou dorážku kapitána Jansena. Od tohoto okamžiku NAC ožil a v závěru prvního poločasu se houževnatě tlačil za vyrovnáním.

Nejprve zahrozil Ilić, jehož přízemní rána jen těsně prosvištěla okolo pravé tyče. Ihned na to se v ještě větší příležitosti zjevil Korte, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval hlavou horní tyčku. Po změně stran se tempo hry přeci jen uklidnilo, až v 66. minutě předvedl úžasnou robinsonádu van Leer a po pokusu Chacona zabránil téměř jistému gólu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem plynula hra nahoru-dolů.

Nejprve byl blízko k vyrovnání Ilič, avšak jeho tvrdý projektil z pravého křídla dokázal připravený brankář Scherpen vykopnout nohou do bezpečí. V 83. minutě odmítl pojistku hostující Arias a za dalších pět minut potrestal tuto neproměněnou možnost Erik Palmer-Brown. Jednadvacetiletý americký obránce zařídil konečnou remízu 1:1 bombou z voleje pod břevno po dalekonosné ráně Iliče a nejistém zákroku Scherpena. Vzápětí Lundqvist přestřelil hostující branku z nadějné pozice, výsledek se tak k nelibosti domácích příznivců již neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax302424106:2874
2.PSV Eindhoven30235289:2374
3.Feyenoord Rotterdam30175865:3756
4.AZ Alkmaar30157858:3652
5.FC Utrecht30138954:4347
6.Heracles Almelo301431353:5745
7.SBV Vitesse301111855:4444
8.Willem II301341353:5943
9.FC Groningen301261234:3642
10.SC Heerenveen309101158:6537
11.ADO Den Haag30991246:5736
12.PEC Zwolle301051538:4735
13.VVV Venlo30971436:5534
14.Fortuna Sittard30871546:7031
15.FC Emmen30781535:6929
16.BV De Graafschap30751834:6126
17.SBV Excelsior30751835:6926
18.NAC Breda30571827:6622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
AjaxFans

Krása,Hunter hatrick jediné mínus je zranění De Jonga.Snad se dá do odvety s Juve do pořádku. Psv,jsi na tahu

Reagovat
Stiksxx

Spis vtahu.

Reagovat
andycek1

Ako je na tom De Jong bude hrať??

Reagovat
AjaxFans

Těžko říct.Zatim jsem neviděl žádné info,ani na nl webu.

Reagovat
JessePinkman

Sadílek zase základ. To je super v 19 letech, jen tak dál.

Reagovat
jáá

Sadílek super, jen mám obavy, že Černý se tím odmítnutím Srdíček pohřbil kariéru...

Reagovat
JessePinkman

To je taky možný, bohužel. Ale tak uvidí se, co bude v létě.

Reagovat
jáá

Místo něj si Srdíčka vzali na hostovačku Johnsona, kdyby šel místo toho Černý, třeba se prosadil, tak by mohl dostat po návratu z hostovačky více šancí, protože momentálně pro něj vlak přes Hakima, Tadiče, Nerese vlak fakt nejede, když na plac nedostal ani Labyad

Celou dobu mu děsně fandím a přeji úspěch, ale když se dostane na lavičku...

Reagovat
AjaxFans

A zase pentla.Máte z prdele štestí

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
RadekVonCZE

Určitě jeho než Hazarda. Neres je potenciál do budoucna umí zahrát na obou křídlech a to potřebujem. T. Hazard to samý ale u něho si nejsem jistý, jak by zapadl do PL

Reagovat
Kixi Syhimour

Můžeš ho popsat?

Reagovat
AjaxFans

Já moc na popisky nejsu,ale určitě drzost,tah na branu a nebojí se 1 na 1 či více.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
AjaxFans

Kua, za chvilku tu budu sám.Kde jste všichni?

Reagovat
Seydou Doumbia

Je škoda, že ve francouzské, holandské, portugalské sekci je tak málo lidí...

Reagovat
afc ajax

Teraz sa sústreďujeme na LM dúfam že chlapci dajú do toho všetko. AJAX

Reagovat
jáá

tak tak, bohužel, teď mám děsně nabitý program, tlačí mě bakalářka atd, ale LM se nemůžu nechat ujít.

Reagovat
Phreak71

Co rozhoduje při rovnosti bodů?

Reagovat
AjaxFans

skóre

Reagovat
Phreak71

Diky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele