základní část, 30. kolo
13.04.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fortuna se rozešla s Venlem smírně, u obou soupeřů se tak jistá záchrana zatím odkládá

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze nakonec nenašel, i když vzhledem k vývoji sobotního utkání měla blíže ke třem bodům domácí Fortuna. Ta krátce po deseti minutách vedla a zhruba čtvrthodiny před koncem vsítila druhý gól, který však nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Vzápětí Venlo vyrovnalo a získalo tak nesmírně cenný bod, čtyři kola před koncem se nachází na třináctém místě se čtyřiatřiceti body.

Sittard doposud získal o tři body méně a je čtrnáctý, na barážové příčky De Graafschapu s Excelsiorem prozatím drží pětibodový náskok. Svěřenci trenéra Reného Eijera zažili naprosto skvělý vstup do zápasu a v 11. minutě šli do vedení. Střelu Baliče z hranice pokutového území sice ještě dokázal brankář Unnerstall vyrazit před sebe, nicméně poté se k dorážce dostal Andrija Novakovich a povedeným lobem rozvlnil síť.

Hosté byli nejblíže k vyrovnání v prvním poločase zhruba deset minut před přestávkou, kdy se po odvráceném rohovém kopu z levé strany opřel do míče z osmnácti metrů Post a jeho skákavý přízemní projektil proletěl o několik decimetrů vedle levé tyče. VVV vstoupil aktivně i do druhého dějství a po devíti odehraných minutách zahrozil hlavou Mlapa, jenomže s jeho pokusem mířícím doprostřed branky neměl gólman Koşelev větší problémy.

Poté domácí s přehledem bránili hubený náskok a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli, sami čekali na rychlé brejky a jeden z nich přišel v 78. minutě. Po přečíslení 3 na 2 se dokázal prosadit Lamprou, avšak radost domácího klubu byla předčasná, neboť se řecký útočník nacházel v době střely v ofsajdovém postavení. A za další tři minuty z ničeho nic udeřili hosté, o kýžené vyrovnání se postaral Jay-Roy Grot.

Jednadvacetiletý útočník hostující v klubu z druholigového anglického Leedsu se opřel do balónu z dvaceti metrů po zpětné nahrávce od Opokua. I díky teči bránícího Diemerse zapadl balón po zemi k pravé tyči, Koşelev na změnu směru nestačil zareagovat. Ve zbývajícím průběhu hráli oba soupeři na jistotu a především nechtěli udělat žádnou rozhodující chybu, výraznější gólová příležitost proto k vidění již nebyla.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele