základní část, 30. kolo
14.04.2019 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem přehrál Zwolle 2:0 a přiblížil se k baráži o Evropskou ligu

Tilburg potvrdil úlohu mírného favorita proti rozjetému Zwolle a díky vítězství 2:0 odčinil minulý neúspěch s Ajaxem (1:4), navíc se opět přiblížil k dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu. V tabulce se momentálně nachází na osmém místě se třiačtyřiceti body a za šestým Heracles zaostává jen o body dva. PEC naopak nenavázal na předchozí vydařené vystoupení se Sittardem (5:0) a je stále dvanáctý s pětatřiceti body.

Hosté si mohli definitivně pojistit prvoligovou licenci i pro příští ročník, nicméně ani porážka je až tolik mrzet nemusí, neboť v tuto chvíli disponují celkem dostatečným devítibodovým náskokem na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem. Domácí byli mírně aktivnějším celkem od samého začátku a první možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, do které se dostali Alexander Isak a následné taktéž Vrousai.

Teprve devatenáctiletý talentovaný švédský záložník nejprve zblízka neprostřelil připraveného gólmana van der Harta, po následném rohovém kopu hlavičkoval Vrousai těsně vedle. Willem otevřel skóre nedělního zápasu v 38. minutě. Po nádherném pasu na pravou stranu šestnáctky se s míčem elegantně otočil Isak a pak přesným centrem našel u zadní tyče Damira Dankerluie, jenž bez větších potíží zakončil do odkryté branky.

V samém závěru prvního poločasu mohl navýšit náskok mírného favorita Pavlidis, ale svou hlavičku po rohovém kopu z levé strany nasměroval o decimetry nad horní tyčku. Tilburg se definitivně uklidnil přesně po odehrané hodině. Isak vstřelil svou dvanáctou ligovou trefu při svém dvanáctém startu v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže po přízemní střele Dankerluie a následné jemné teči do levého spodního rohu.

Svěřenci trenéra Adrieho Kostera si ve zbývajícím průběhu s přehledem hlídali dostatečný náskok a v nastaveném čase dostali velkou možnost skórovat potřetí. Van der Hart v jasné gólové možnosti podrazil Lewise a rozhodčí Dieperink neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K penaltě se postavil Isak a tentokráte selhal. Čitelně totiž mířil doprostřed branky a hostující strážce jeho úmysl přečetl, míč vyrazil před sebe ke svým spoluhráčům.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele