základní část, 30. kolo
14.04.2019 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V dohrávce 30. kola mezi dvěma kandidáty na Evropskou ligu gól nepadl

V souboji o přímý postup do evropských pohárů nakonec branka nepadla, domácí Utrecht se rozešel smírně s Vitesse a nedokázal tak napravit předchozí výbuch na půdě Den Haagu (0:5). Arnhem počtvrté za sebou remizoval se silným protivníkem a v tabulce Eredivisie mu patří sedmé místo se čtyřiačtyřiceti body, za šestým Heracles zaostává o bod. FC doposud posbíral o tři body více a je pátý s pětibodovým mankem na čtvrtý Alkmaar.

Utkání mělo od samého začátku náboj a oba výběry se snažily hrát aktivně. Úvodní větší příležitost byla k vidění po osmi minutách hry, kdy velkou hrubku při rozehrávce vyrobil Strieder a tu mohl potrestat Buitink, jehož přízemní pokus z dvanácti metrů dokázal vyrazit jednoruč na rohový kop připravený gólman Jensen. Domácí odpověděli zhruba o deset minut později a hned se jim podařilo rozvlnit síť.

Po závaru před pokutovým územím SBV a následné přihrávce do volného prostoru obstřelil vyběhnutého brankáře Pasveera nabíhající van de Streek, jenomže jeho trefa nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Zhruba deset minut před přestávkou se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů norský záložník Ødegaard a Jensen měl co dělat, aby míč na poslední chvíli vytěsnil mimo prostor tří tyčí.

Poté tempo hry přeci jen opadlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Oba protivníci dobře kombinovali, ale ve finální fázi se jim nedařilo. Teprve v polovině druhého dějství mohl otevřít skóre nedělní dohrávky Ødegaard, jenomže i s jeho dalším přímým volným kopem si Jensen poradil a ránu mířící přímo pod břevno fantasticky odvrátil do bezpečí. Hosté mohli rozhodnout v 81. minutě.

Po standardní situaci z pravé strany si seběhl před hranici brankového území Dauda a hlavou s pomocí břevna rozvlnil síť. Nicméně sudí Higler se o celé situaci šel poradit s VAR a na základě opakovaných záběrů tento gól neuznal vinou milimetrového ofsajdu ghanského útočníka. Ve zbývajícím průběhu už k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto neměnil. Vitesse příště přivítá Zwolle, Utrecht se střetne s Emmenem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele