základní část, 30. kolo
13.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord zdolal Heracles 2:1 a upevnil si čtvrtou pozici v tabulce

Fotbalisté Feyenoordu potvrdili úlohu favorita proti Heracles a na vlastním stadionu ho porazili 2:1, na tříbodovém zisku se však pořádně nadřeli. Jejich vítězství zařídil dvěma brankami Steven Berghuis, který vsítil rozdílovou trefu zhruba deset minut před koncem z pokutového kopu. Domácí dokázali uspět i přesto, že za nerozhodného stavu 1:1 dohrávali od 65. minuty v oslabení bez vyloučeného dánského útočníka Nicolaie Jørgensena.

Rotterdamský celek si proto upevnil třetí místo v tabulce s šestapadesáti body a před čtvrtým Alkmaarem drží čtyřbodový náskok. Almelo i přes porážku udrželo šestou pozici s pětačtyřiceti body. První vážnější příležitost byla k vidění po pětadvaceti minutách hry, kdy prudkou hlavičku Botteghina po rohovém kopu vyškrábl famózní gólman Blaswich jednoruč nad svou branku. Ve 32. minutě se hostující strážce musel blýsknout podruhé.

Tentokráte přečetl úmysl Clasieho a přízemní ránu skvěle odvrátil do strany. Neuběhla ani minuta a domácí přeci jen zužitkovali svou územní převahu, když Berghuis po přesně načasované kolmici od Jørgensena prostřelil zblízka vyběhnutého Blaswiche. Poté se až do konce úvodní části nic zásadního nestalo, Heracles se vrátilo zpět do hry o tříbodový zisk ihned po změně stran zásluhou šestadvacetiletého záložníka Jespera Drosta.

Ten vsítil svou druhou ligovou trefu v tomto ligovém ročníku po skákavé přihrávce Petersona z levé strany, ze tří metrů pak snadno dopravil míč do prázdné branky. Krátce po odehrané hodině neuspěl Jørgensen se svým technickým pokusem na Blaswiche, stejný hráč vzápětí oslabil Feyenoord zbytečným kopnutím do kapitána soupeře Breukerse. Rotterdamský klub se i v deseti snažil rozhodnout, v 73. minutě zneškodnil ránu Berghuise z mírného úhlu pozorný hostující strážce.

Po následné akci vystoupal nejvýše do vzduchu Botteghin a hlavou mířil do prostoru tří tyčí, jenže s vynikajícím obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Breukers. Rozhodující moment nastal v rozmezí 81. - 82. minuty. V šestnáctce Heracles byl totiž jednoznačně podražen Botteghin a k následné penaltě se postavil Berghuis, jenž tvrdě napálil balón do pravého spodního rohu a Blaswich na něj i přes vystižení směru nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele