základní část, 30. kolo
14.04.2019 12:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV se trápil, nakonec ale udolal De Graafschap 2:1 a bodově se dotáhl na vedoucí Ajax

PSV zažil nervydrásající chvíle proti zachraňujícímu se De Graafschapu, ovšem po obrátce dokázal otočit nepříznivý vývoj a nakonec se raduje z těsného vítězství v poměru 2:1. Díky tomu se bodově dotáhl na vedoucí Ajax a zůstává druhý o skóre. Nováček soutěže se za svůj výkon v Eindhovenu rozhodně nemusí stydět, ovšem v tabulce Eredivisie stále zůstává na šestnácté barážové příčce a za patnáctým Emmenem zaostává o body tři.

Domácí rozhodně nezažívali nejšťastnější chvíle v tomto soutěžním ročníku a nakonec mohli být rádi, že ubojovali těžce vydřené tři body. První větší možnost byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině, kdy po sklepnutí od pozdějšího hrdiny Luuka de Jonga vystřelil z dvaceti metrů Mexičan Lozano a svým přízemním pokusem otřel míč o vzdálenější konstrukci. Za dalších pět minut selhal v obrovské možnosti de Jong.

Nejlepší střelec letošního ročníku Eredivisie se zjevil sám před brankářem Bertramsem, jenomže pak mířil pouze do boční sítě. Ihned na to chyboval hostující strážce při rozehrávce a toho málem využil Lozano, od něhož se balón odrazil těsně mimo prostor tří tyčí. BV z ničeho nic udeřil ve 26. minutě, kdy si po centru z pravého křídla od Owusua seběhl před hranici brankového území Delano Burgzorg a prudkou hlavičkou překonal gólmana Zoeta.

Od tohoto okamžiku přepnul jasný favorit na vyšší rychlostní stupeň a zásluhou Stevena Bergwijna orazítkoval břevno, necelých pět minut před přestávkou trestuhodně netrefil prázdnou branku rozběhnutý Lozano. V nastavení první půle se podařilo rozvlnit síť de Jongovi, ale jeho gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Po přestávce tlak domácích sílil, ovšem na výtečného Bertramse nevyzráli Lozano ani de Jong a Rosario pro změnu mířil příliš vysoko. PSV se dočkal kýženého vyrovnání v 65. minutě, kdy po nešikovném zákroku Serrarense na Lozana ve vlastní šestnáctce proměnil nařízenou penaltu Bergwijn střelou do protipohybu Bertramse. Domácí otočili vývoj za dalších osm minut.

Svou šestadvacátou ligovou trefu této sezóny zaznamenal kanonýr de Jong, když po vodorovné nahrávce Dumfriese pokořil ve skluzu z pěti metrů bezmocného Bertramse. Dvě minuty před koncem normální hrací doby zabránil vlastní brance výtečný Zoet po hlavičce Viergevera a míč jednoruč vytěsnil nad břevno, nic dalšího se už nestalo. V domácím dresu odehrál celé utkání talentovaný devatenáctiletý český krajánek Michal Sadílek.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele