základní část, 30. kolo
13.04.2019 18:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Alkmaar selhal v duelu s Den Haagem a opět se mu vzdálilo třetí místo

Favorizovaný Alkmaar nedokázal zvítězit v nejvyšší soutěži ani na třetí pokus a tentokráte podlehl znovuzrozenému Den Haagu po výsledku 2:3, znovu se mu proto zkomplikoval souboj o konečné třetí místo. Jeho ztráta na rotterdamský Feyenoord totiž činí čtyři body, před pátým Utrechtem drží pětibodový odstup. Hosté naopak navázali na vysokou výhru s Utrechtem (5:0) a díky druhému tříbodovému zisku za sebou si prakticky zajistili záchranu.

Momentálně se totiž nacházejí na jedenáctém místě se šestatřiceti body a na barážové příčky De Graafschapu s Excelsiorem disponují dostatečným desetibodovým náskokem. AZ v samém závěru dokázal dohnat dvoubrankové manko protivníka, nicméně rozdílovou trefu nakonec inkasoval ve čtvrté minutě nastavení. Domácí přitom vstoupili do sobotního utkání odvážně a během úvodní půlhodiny si vytvořili tři dobré možnosti ke skórování.

Nejprve Til neprostřelil po samostatném úniku skvělého gólmana Zwinkelse, následně pálil Ouwejan o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Ve 26. minutě obelstil hned čtyři protihráče Maher, jenomže pak mířil ze středu pokutového území těsně vedle pravé tyče. ADO z ničeho nic prorazil o šest minut později. Po rohovém kopu z pravé strany od El Khayatiho se před hranicí brankového území protlačil k hlavičce Erik Falkenburg a zamířil do bližší šibenice.

Ihned na to se domácí strážce Bizot blýskl proti bombě Sheralda Beckera, vzápětí na druhé straně selhal ve vyložené možnosti Til a ani nadvakrát nedopravil balón do prostoru tří tyčí. Krátce po změně stran způsobil Den Haag svému soupeři šok podruhé. El Khayati posadil načechraný pas z pravého křídla přímo na hlavu Falkenburga a ten zavěsil pod břevno, v tomto duelu tak zaznamenal již svůj druhý zásah.

V následujícím průběhu zlikvidoval Zwinkels nebezpečnou dorážku Stengse, gól Johnsena nebyl uznán kvůli útočnému faulu a v 64. minutě nesnížil hlavou ani Til. AZ se přeci jen dočkal necelých deset minut před závěrečným hvizdem, kdy střídající Albert Gudmundsson vypálil z první z patnácti metrů k levé tyči -1:2. Jednadvacetiletý islandský útočník se dokonce postaral o vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby.

Tentokráte si seběhl k zadní tyči na přesně načasovaný centr z pravé strany od Mahera a zblízka nedal Zwinkelsovi žádnou naději na úspěch. Závěrečné slovo však přeci jen měli hosté a to ve čtvrté nastavené minutě, kdy misky vah na jejich stranu převrhl Becker odvážným průnikem středem hrací plochy a následnou přízemní střelou do bližšího dolního rohu. V 82. minutě se v hostujícím dresu dostal na trávník český krajánek Tomáš Necid.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele