základní část, 30. kolo
12.04.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Breda zachránila bod s Emmenem v závěru zápasu, i přesto se nachází v kritické situaci

V páteční předehrávce 30. kola vítěz znám nebyl a vzhledem k situaci více vyhovuje nerozhodný výsledek hostům z Emmenu. Ti se totiž díky tomu udrželi na patnáctém místě s devětadvaceti body a před barážovými pozicemi De Graafschapu s Excelsiorem drží tříbodový odstup. Naopak Bredě opět klesla naděje na opuštění poslední příčky, s dvaadvaceti body je stále osmnáctá a její čtyřbodové manko na sedmnácté místo se bude těžko dohánět.

Domácí potřebovali v tomto střetnutí nutně zvítězit, jenomže jejich plán dostal trhliny hned z první vážnější šance přesně po odehrané čtvrthodině. Luciano Slagveer obdržel krásnou průnikovou přihrávku do volného prostoru od Jansena a pak z mírného úhlu prostřelil nohy naprosto bezmocného gólmana van Leera. Po necelé půlhodině hry se hosté mohli dostat do dvoubrankového vedení zásluhou hrdiny předchozího duelu s Heerenveenem Cavlana.

Sedmadvacetiletý záložník se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a van Leer měl co dělat, aby balón vytěsnil jednoruč alespoň na břevno. V 38. minutě byl znovu vidět Cavlan, s jehož dělovkou si domácí strážce věděl rady a poté fantasticky zlikvidoval i následnou dorážku kapitána Jansena. Od tohoto okamžiku NAC ožil a v závěru prvního poločasu se houževnatě tlačil za vyrovnáním.

Nejprve zahrozil Ilić, jehož přízemní rána jen těsně prosvištěla okolo pravé tyče. Ihned na to se v ještě větší příležitosti zjevil Korte, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval hlavou horní tyčku. Po změně stran se tempo hry přeci jen uklidnilo, až v 66. minutě předvedl úžasnou robinsonádu van Leer a po pokusu Chacona zabránil téměř jistému gólu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem plynula hra nahoru-dolů.

Nejprve byl blízko k vyrovnání Ilič, avšak jeho tvrdý projektil z pravého křídla dokázal připravený brankář Scherpen vykopnout nohou do bezpečí. V 83. minutě odmítl pojistku hostující Arias a za dalších pět minut potrestal tuto neproměněnou možnost Erik Palmer-Brown. Jednadvacetiletý americký obránce zařídil konečnou remízu 1:1 bombou z voleje pod břevno po dalekonosné ráně Iliče a nejistém zákroku Scherpena. Vzápětí Lundqvist přestřelil hostující branku z nadějné pozice, výsledek se tak k nelibosti domácích příznivců již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele