základní část, 30. kolo
14.04.2019 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Noordelijke derby vítěze nepoznalo, souboj Heerenveenu s Groningenem skončil nerozhodně 1:1

Heerenveen dokázal po předchozích dvou ligových porážkách bodovat, ovšem remíza 1:1 z Noordelijke derby s Groningenem je pro něj určitě málo. Nový trenér SC Johnny Jansen, který v průběhu týdne nahradil Jana Oldeho Riekerinka, tak nezažil úplně vydařenou premiéru a jeho svěřencům se znovu vzdálila reálná šance na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Heerenveen je momentálně desátý se sedmatřiceti body.

Hosté naopak stále mají na kontě jen dvě porážky v jarní části sezóny a díky tomu jim patří devátá příčka s dvaačtyřiceti body, za osmým Willemem zaostávají o jeden bod. Do první větší příležitosti se dostali domácí po čtvrthodině hry, ale van Bergen na prudkou přihrávku z pravé strany před prázdnou brankou nedosáhl. Ihned na to vznikl v šestnáctce FC obrovský závar, jenomže domácí i přes obrovský tlak míč do prostoru tří tyčí nedotlačili.

Ve 26. minutě se hostující brankář Padt blýskl tváří v tvář proti Pellemu van Amersfoortovi, nicméně za dalších dvanáct minut přeci jen kapituloval. Byl to právě van Amersfoort, který po pasu z levého křídla od Woudenberga hlavičkoval přímo do bližší šibenice. Po přestávce se obrázek hry přeci jen změnil. Hosté mohli vyrovnat tři minuty po výměně stran, ovšem gólman Hahn dokázal vyrazit na rohový kop bombu Bel Hassaniho z mírného úhlu.

V 53. minutě naopak mohl pojistit náskok mírného favorita nedělního střetnutí aktivní van Amersfoort, jenž přízemním pokusem orazítkoval levou tyč. Po hodině hry se domácí strážce blýskl proti ráně z hranice šestnáctky i následné dorážce zblízka a balón zázračně vytěsnil na rohový kop, vzápětí však inkasoval. O vyrovnání se postaral Paul Gladon, který je jediným střelcem svého týmu z posledních tří střetnutí.

Po načechraném pasu Bel Hassaniho z levé strany rozvlnil síť pohotovým volejem. Od tohoto momentu FC ožil a tlačil se za otočením vývoje. V 66. minutě pořádně vyděsil Hahna rychlonohý Memiševič a z mírného úhlu napálil boční síť, následně se strážce SC vytáhl proti přízemnímu projektilu Gladona ze čtrnácti metrů. V závěrečné čtvrthodině se naopak předvedl s dvěma jistými zákroky Padt a oba soupeři se tak celkem zaslouženě rozešli smírně.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele