Eredivisie - souhrn 28. kola

02.04.2019, 20:25, aktualizováno 04.04.2019, 22:41
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven rozstřílel Zwolle a vrátil se do čela před Ajax, jenž se po výhře nad Emmenem v čele dlouho neohřál. Alkmaar si pojistil třetí příčku, v Arnhemu ovšem pomýšlel na více než jeden bod. Ten ostatně po vítězství nad Heerenveenem ztrácí čtvrtý Feyenoord. Na vítězné vlně se nadále veze Willem II, Utrecht si s chutí zastřílel ve Venlu...

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 3:0

04.04.2019 20:45

Góly: 32. Nicolai Jørgensen, 53. Steven Berghuis, 71. Tonny Vilhena

Rotterdamský Feyenoord přerušil svou sérii tří ligových utkání bez vítězství a nyní ve čtvrteční dohrávce 28. kola přehrál bez větších potíží Heerenveen po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnil čtvrté místo s padesáti body a náskok třetího Alkmaar snížil na rozdíl jediného bodu. SC naopak nenavázalo na předchozí čtyři výhry z pěti zápasů a v tabulce mu patří desátá pozice se šestatřiceti body, za devátým Groningenem zaostává o body dva.

Úvodní větší příležitost byla k vidění po dvaceti minutách, kdy Clasie vymyslel parádní oblouček za defenzivu protivníka pro Nicolaie Jørgensena a ten z mírného úhlu parádně vystřelil k protější tyči, ovšem rozhodčí Kuipers po poradě s VAR branku neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Larssona na Hornkampa. Osmadvacetiletý dánský útočník přeci jen poslal svůj klub do vedení krátce po odehrané půlhodině.

Po hrubce při zpracování od Lammerse usměrnil míč špičkou kopačky k bližší konstrukci a hostující brankář Hahn již nedokázal zabránit balónu v cestě do sítě, jednadvacetiletý Lammers si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Domácí znovu rozvlnili síť necelých pět minut před přestávkou, jenomže tento gól Stevena Berghuise neplatil vinou ofsajdového postavení. Stejný hráč se zjevil v další obrovské možnosti sedm minut po změně stran.

Obrovskou chybu při rozehrávce vyrobil Hahn, nicméně Berghuis toho nevyužil a nejprve trefil obětavě padajícího protihráče, vzápětí trestuhodně mířil příliš vysoko. Rotterdamský celek se přeci jen mohl uklidnit z následné akce. Střeleckou smůlu prolomil právě Berghuis, jenž po přihrávce od Larssona zamířil z první po zemi ke vzdálenější tyči, Hahn se natahoval marně. Sedmadvacetiletý forvard mohl přidat svůj druhý zásah po hodině hry.

Postavil se totiž k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a chytře obstřelil zeď, míč nakonec orazítkoval levou tyč. Feyenoord v následujícím průběhu kontroloval dvoubrankový náskok a o svém úspěchu definitivně rozhodl v 71. minutě. Nahrávka z pravé strany pokutového území od Larssona přistála na kopačce Tonnyho Vilheny, který z pěti metrů uklidil balón z voleje do poloprázdné branky Heerenveenu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:0

04.04.2019 18:30

Góly: 24. Luuk de Jong, 62. Steven Bergwijn, 76. Luuk de Jong, 90+4. Donyell Malen

PSV napravilo předchozí zaváhání s Ajaxem a po snadné výhře 4:0 nad Zwolle se vrátilo do čela Eredivisie o bod právě před svého amsterdamského rivala. Do vedení se dostalo v polovině úvodního dějství, zbývající trefy si schovalo do závěrečné půlhodiny čtvrtečního střetnutí. Hosté naopak nenavázali na úspěchy s Excelsiorem (2:0) i s Emmenem (3:0), v tabulce nejvyšší nizozemské soutěže se proto stále nacházejí na dvanáctém místě s dvaatřiceti body.

V prvních dvaceti minutách se nic zásadního nepřihodilo, poté však jasný favorit přitlačil a za svou aktivitu byl odměněn vedoucí brankou. Nejprve si strážce PEC Van der Hart poradil s přímým volným kopem z pětadvaceti metrů a brilantně ho odvrátil za svou branku, vzápětí předvedl další výtečný zákrok po rohovém kopu. Skóre nakonec otevřel ve 24. minutě tradiční osmadvacetiletý kanonýr eindhovenského klubu Luuk de Jong.

Ten si seběhl těsně před hranici brankového území na další povedený roh od Uruguayce Pereira a svou hlavičku s přesností umístil k levé konstrukci. Domácí kontrolovali následující průběh a svůj náskok mohli pojistit zhruba deset minut před přestávkou, v tuto chvíli ale pouze orazítkovali levou tyč. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, PSV se mohlo uklidnit krátce po odehrané hodině zásluhou Stevena Bergwijna.

Teprve jednadvacetiletý útočník se prodral jako tank do pokutového území protivníka a zblízka dokázal prostřelit Van der Harta. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy De Jong přidal svůj čtyřiadvacátý zásah v tomto ligovém ročníku a upevnil si tak vedení v tabulce střelců. Tentokráte se po rohu Mexičana Lozana zjevil na zadní tyči a hlavičkou ze tří metrů dopravil balón se štěstím do sítě.

Van der Hart neměl při tomto okamžiku čisté svědomí, neboť míč nejistě vytěsnil do tyče a ten se pak odrazil za jeho záda. V první nastavené minutě úspěšně dorážel Gakpo, jenomže po prozkoumání videozáznamu nebyla jeho trefa uznána vinou ofsajdového postavení. V samém závěru přeci jen uzavřel gólový účet další střádající mladíček Donyell Malen, jenž po načechraném centru Gakpa z levého křídla hlavičkoval z pěti metrů do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

FC Emmen - AFC Ajax 2:5

03.04.2019 20:45

Góly: 63. Nicolás Tagliafico (vl.), 87. Jafar Arias - 9. Donny van de Beek, 43. Daley Blind, 51. David Neres, 53. Klaas-Jan Huntelaar, 61. David Neres

Ajax navázal na nedělní výhru ve šlágru s PSV (3:1) a tentokráte naprosto zdecimoval nováčka z Emmenu, na jehož půdě vedl po hodině hry již o pět branek. V následujícím průběhu sice polevil a dvakrát inkasoval, ale vzhledem k obrovskému náskoku mu to příliš vadit nemuselo. V tabulce se prozatím posunul na vedoucí pozici o bod před eindhovenského rivala, ovšem toho ještě čeká čtvrteční dohrávka se Zwolle.

FC naopak prohrál již pošesté z předchozích sedmi utkání a stále se tak nachází na sedmnácté barážové příčce s pětadvaceti body, jeho náskok před poslední osmnáctou Bredou se ztenčil na čtyři body. AFC měl od samého začátku jasně navrch a do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti po devíti minutách hry. Po krásné přízemní kombinaci středem hřiště obdržel Donny van de Beek finální nahrávku od hvězdného Klaase-Jan Huntelaara.

Následně se opřel do míče ze čtrnácti metrů a jeho přízemní pokus zapadl přesně do levého spodního rohu. Vzápětí se jasný favorit středečního klání v ofenzívě odmlčel na více než půlhodinu a znovu se ozval ve 43. minutě. Daley Blind si naběhl na skvěle zahraný přímý volný kop od Schöneho a pak z voleje chladnokrevně propálil bezmocného gólmana Scherpena - 0:2. Hosté vstoupili do druhého poločasu ještě s mnohem větší aktivitou.

Jejich třetí trefu přidal David Neres, jenž v 51. minutě využil nejistého zákroku Scherpena po standardní situaci z dvaadvaceti metrů a razantní dorážkou rozvlnil síť. Za další dvě minuty zamířil do černého taktéž Huntelaar, který skóroval poprvé po dvou měsících díky tečované střele ze čtrnácti metrů k pravé tyči - 0:4. Ajax dovršil svou kanonádu v 60. minutě, podruhé v tomto utkání se prosadil dvaadvacetiletý Neres.

Brazilský útočník si naběhl k zadní tyči na křižnou přihrávku skrz šestnáctku od van de Beeka a ve skluzu prázdnou branku neminul. Od tohoto okamžiku přepnul amsterdamský klub na úsporný mód a Emmen výsledek korigoval velmi kuriózním způsobem. Nicolás Tagliafico totiž přihrával před svou branku a tam čekal Onanu, jenomže ten byl příliš daleko a vrátit včas se nedokázal. Kosmetickou úpravu skóre zařídil v 87. minutě Jafar Arías, jehož skákavý pokus z pětadvaceti metrů zapadl k levé konstrukci - 2:5.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - NAC Breda 1:2

03.04.2019 19:45

Góly: 30. Mounir El Hamdaoui - 67. Giovanni Korte, 90+3. Menno Koch

Breda prokázala obrovskou houževnatost v přímém souboji o záchranu na půdě rotterdamského Excelsioru a kvůli rozdílové brance v samém závěru otočila nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Díky výhře 2:1 si tak šest kol před koncem Eredivisie uchovala reálnou naději na záchranu a k tomu přerušila svou dlouhou šňůru bez vítězství, která trvala jedenáct soutěžních duelů (více než tři měsíce). V novém roce bodovala naplno vůbec poprvé.

V tabulce sice stále zůstává na poslední osmnácté pozici s jednadvaceti body, ovšem na duo nováčků Emmen - De Graafschap nyní ztrácí už jen čtyři body. SBV prohrál popáté v řadě a situaci si tak ještě více zkomplikoval, momentálně se nachází na patnáctém místě se šestadvaceti body. První větší možnost se zrodila krátce po dvaceti minutách hry a dostali se do ní hosté po dlouhém nákopu Nijholta.

Míč vzápětí propadl za obranu Excelsioru přímo na kopačku te Vredeho, který z hranice šestnáctky fantastického brankáře Damena nepropálil. Ihned na to se musel hostující strážce blýsknout podruhé, tentokráte totiž uspěl tváří v tvář proti unikajícímu Kastaneerovi. Domácí výborně prorazili přesně po odehrané půlhodině. Do vedení je dostal zkušený čtyřiatřicetiletý útočník s marockými kořeny Mounir El Hamdaoui, jenž se letos prosadil teprve podruhé.

Na pravé straně předvedl úžasné zrychlení Edwards a poté poslal do předbrankového prostoru střílenou přihrávku, kterou právě El Hamdaoui usměrnil špičkou kopačky do vzdálenějšího spodního rohu. V samém závěru první půle byl NAC blízko k vyrovnání, jenomže bombu Kastaneera zpoza šestnáctky vyrazil pozorný Damen a následná dorážka Giovanniho Korteho se pouze otřela o pravou konstrukci. Hosté vstoupili do druhého dějství mnohem odvážněji.

Postupem času se stále častěji nacházeli před pokutovým územím protivníka a kýženého vyrovnání se dočkali v 67. minutě. O to se postaral Korte, když napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho střílený centr zapadl k úžasu všech přítomných k zadní konstrukci. Breda převrhla misky vah na svou stranu v poslední možnou chvíli ve třetí minutě nastavení, po rohovém kopu Lundqvista hlavičkoval ze sedmi metrů přímo k bližší tyči obránce Menno Koch.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - ADO Den Haag 0:0

03.04.2019 19:45

Góly: -

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze nakonec neměl a to i přesto, že domácí Fortuna hrála více jak šedesát minut v oslabení. Hosté drželi v celém průběhu míč z více jak pětašedesáti procent, nicméně celkově vyprodukovali méně střel a z tohoto pohledu je bezbranková remíza spravedlivá. Oba dva celky mají na kontě třicet bodů, Den Haag je třináctý o jednu příčku před Sittardem pouze zásluhou lepšího skóre.

První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy svým lobem z deseti metrů zkusil překvapit Lamprou a jeho oblouček směřující do vzdálenějšího horního rohu dokázal odvrátit jednoruč nad svou branku pozorný gólman Zwinkels. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil po půlhodině hry. Při přímém volném kopu se totiž dopustil zkratového okamžiku čtyřiadvacetiletý španělský záložník hostující v klubu z německé Mohuče José Rodríguez.

Ten mimo souboj o míč udeřil loktem do obličeje Pinase a rozhodčí Kamphuis mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. Domácí od tohoto okamžiku sice dohrávali v poli o jednoho muže méně, ale i přesto drželi krok a v 58. minutě se dokonce mohli dostat do vedení. Ke střele z dvaceti metrů se odhodlal střídající Hutten a jeho projektil prosvištěl o několik decimetrů vedle pravé tyče, Zwinkels se za balónem stačil jen ohlédnout.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl na opačné straně rozhodnout Immers, avšak po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval ze sedmi metrů do břevna. S chýlícím se koncem hosté přitlačili a zkoušeli vsítit rozdílový gól. V 85. minutě zkusil štěstí ze středu pokutového území protivníka Becker, ovšem z první pálil těsně vedle vzdálenější šibenice. V poslední minutě základní hrací doby mohl využít ojedinělý brejk Fortuny Niňaj.

Čtyřiadvacetiletý slovenský obránce předvedl statečný průnik přes několik protihráčů a dokonce se prodral ke střele, ale v zakončení selhal a mířil příliš vysoko. Ve třetí nastavené minutě vznikl před brankou Sittardu obrovský závar, domácí defenzíva si se štěstím poradila a výsledek se proto nezměnil. V hostujícím dresu naskočil do hry od 61. minuty český útočník Tomáš Necid, jenomže k ničemu nebezpečnému se neprobojoval.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Utrecht 2:6

03.04.2019 18:30

Góly: 18. Jonathan Opoku, 41. Patrick Joosten - 22. Riechedly Bazoer, 53. Riechedly Bazoer, 61. Danny Post (vl.), 63. Sean Klaiber, 69. Sander van de Streek, 88. Michiel Kramer

Nizozemská liga opět nezklamala se svými gólovými hody ani ve vloženém 28. kole, největšího gólového přídělu se dočkala v utkání mezi Venlem a Utrechtem. Domácí ještě v poločase vedli 2:1, ovšem po přestávce naprosto zkolabovali a inkasovali hned pětkrát, nakonec svému favorizovanému soupeři podlehli vysoko 2:6. V tabulce jsou stále jedenáctí s třiatřiceti body, zatímco Utrecht si upevnil pátou pozici se šestačtyřiceti body.

Zápas byl od samého začátku nesmírně ofenzivně laděný a první příležitost se zrodila po šesti minutách hry, kdy ve velké možnosti selhal Gustafson a před prázdnou brankou trefil jen obětavého Dekkera. Po necelé čtvrthodině hry se na druhé straně probojoval k dorážce Jonathan Opoku, jenže ve vyložené možnosti pálil příliš vysoko. Stejný hráč přeci jen otevřel skóre středečního zápasu v 18. minutě díky přízemnímu voleji z dvanácti metrů k levé tyči.

Venlu nevydrželo vedení ani čtyři minuty. O vyrovnání se postaral Riechedly Bazoer po chybné rozehrávce svého protivníka, vzápětí zamířil ze čtrnácti metrů k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Unnerstalla. Ve 26. minutě odvrátil brankář Jensen ránu Seuntjense reflexivně na rohový kop, necelých pět minut před přestávkou přidal druhou a poslední trefu mírného outsidera tohoto střetnutí Patrick Joosten.

Dvaadvacetiletý záložník hostující v klubu právě z Utrechtu napřáhl z dvaadvaceti metrů a svůj parádní projektil usměrnil přímo pod břevno. Hosté znovu srovnali zásluhou Bazoera. Ten podruhé skóroval osm minut po změně stran, jeho kroucený pokus z osmnácti metrů zaplachtil přímo k zadní tyči. Stejný hráč mohl dovršit hattrick přesně pod odehrané hodině, avšak přáno mu nebylo a z přímého volného kopu nastřelil jen levou tyč.

Utrecht otočil vývoj z následné akce, kdy pas z pravého křídla tečoval nešťastně do vlastní sítě Danny Post. Za další dvě minuty pojistil náskok FC Sean Klaiber díky hezké kličce na pravé straně a následné šajtli do protipohybu Unnerstalla, definitivně rozhodnuto bylo v 69. minutě po tečované ráně Sandera van de Streeka z mírného úhlu - 2:5. Gólový účet uzavřel v 88. minutě Michiel Kramer střelou zblízka po křižné nahrávce Klaibera skrz šestnáctku.

Více informací k zápasu

FC Groningen - BV De Graafschap 1:0

02.04.2019 20:45

Góly: 76. Paul Gladon

Groningen znovu ukázal své kvality při defenzivní činnosti a podruhé ze tří předchozích utkání zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu si prakticky zajistil záchranu v nejvyšší nizozemské soutěži a naopak se přiblížil k dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu, momentálně mu patří deváté místo s osmatřiceti body. Klub z Doetinchemu prohrál podruhé v řadě a nachází se na šestnácté barážové příčce s pětadvaceti body.

Utkání nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, hosté trochu překvapivě drželi se svým favorizovaným rivalem krok ve všech podstatných statistických ohledech a k cenné remíze vskutku neměli příliš daleko. FC poprvé rozvlnil síť ve 38. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany tečoval míč patičkou Zeefuik a po doteku Sierhuise dopravil balón zblízka do odkryté branky dvacetiletý japonský záložník Doan.

Tato branka však přeci jen nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení Sierhuise a v podání rozhodčího Kooije to bylo správné rozhodnutí. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu se už nic zásadního nestalo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Groningen z ničeho nic vsítil jediný gól úterního duelu v 76. minutě, vůbec poprvé po svém příchodu z konkurenčního Heracles se prosadil sedmadvacetiletý útočník Paul Gladon.

Ten se po rohovém kopu z pravé strany a následné střele z první z dvanácti metrů zjevil osamocen v brankovém území protivníka a jemnou tečí zády k brance nasměroval balón k přední tyči, gólman Bertrams neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby byli svěřenci trenéra Dannyho Buijse blízko k pojištění náskoku, ale po rychlém přečíslení pouze orazítkovali levou konstrukci.

BV se ani v následujícím průběhu na souvislý tlak nezmohl a brankáře Padta prakticky neohrozil. Ve čtvrté nastavené minutě zabránil Bertrams druhé trefě ve své síti po výtečném zákroku proti ráně zblízka. Groningen již v sobotu přivítá dalšího kandidáta sestupu a to z Rotterdamu, na vlastním stadionu se utká s Excelsiorem. De Graafschap se pro změnu pokusí zaskočit rozjetý Alkmaar.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Willem II 3:4

02.04.2019 19:45

Góly: 72. Brandley Kuwas, 81. Joey Konings, 90. Adrián Dalmau - 45+3. Alexander Isak, 56. Alexander Isak, 63. Vangelis Pavlidis, 87. Marios Vrousai

Naprosto ohromující průběh zažili diváci v Almelu, kde domácí výběr prohrával ještě zhruba dvacet minut před koncem o tři branky a nakonec přeci jen sahal po bodu, ofenzivně laděnému Tilburgu podlehl jen těsně v poměru 3:4. Přitom ze začátku to vůbec nevypadalo, že by v tomto úterním zápase padlo hned sedm branek, vždyť první gól se zrodil v nastavení úvodního dějství. Hosté díky dalšímu cennému skalpu zvítězili v lize počtvrté za sebou.

Willem si tak zřejmě definitivně zajistil účast v příštím ročníku Eredivisie a se čtyřiceti body se nachází na osmém místě. Heracles nenavázalo na předchozí dva úspěchy s Vitesse i De Graafschapem a je sedmé s dvaačtyřiceti body. Od startu tohoto klání byl znovu hodně vidět teprve devatenáctiletý švédský záložník Alexander Isak, jenž naposledy zaznamenal hattrick proti Sittardu a nyní se blýskl dalšími dvěma zásahy.

Poprvé se ukázal krátce po odehrané čtvrthodině, kdy geniálně přešel přes několik protihráčů a po jeho finální nahrávce pálil Vangelis Pavlidis do břevna. Ve 33. minutě zahrozil na druhé straně Brandley Kuwas, jenž po pobídce od Adriána Dalmaua mířil trestuhodně příliš vysoko. Hosté šli do vedení ve třetí nastavené minutě první části, Isak totiž po kolmici Llonche obstřelil brankáře Blaswiche a míč usměrnil do pravého dolního rohu.

V 56. minutě se švédský supertalent prosadil podruhé, když z pravé strany z mírného úhlu trefil vzdálenější konstrukci a od ní se balón odrazil do sítě. Po hodině hry vychytal Blaswich rozběhnutého Pavlidise, ihned na to však proti stejnému hráči neuspěl a zblízka nedokázal zareagovat na ránu k pravé tyči - 0:3. Domácím svitla naděje v 72. minutě. Kuwas si před hranicí šestnáctky zpracoval míč elegantně na prsa a vzápětí ho přesně uklidil k přední tyči.

Heracles ještě více zdramatizovalo úterní střetnutí za dalších devět minut, kdy Joey Konings obdržel zpětnou nahrávku téměř od brankové čáry a zcela zapomenut ve středu šestnáctky pokořil marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera. Tilburg se opět uklidnil v 87. minutě zásluhou prudké rány Mariose Vrousaie a nic na tom nezměnila ani gólová hlavička Dalmaua z poslední minuty základní hrací doby. Almelu totiž nezbyl na vyrovnání téměř žádný čas.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 2:2

02.04.2019 18:30

Góly: 48. Matúš Bero, 77. Thomas Buitink - 7. Ron Vlaar, 44. Teun Koopmeiners

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali na půdě Arnhemu udržet dvoubrankové vedení z prvního poločasu a s Vitesse nakonec získali nerozhodný výsledek v poměru 2:2. V tabulce si prozatím pojistili třetí pozici a na čtvrtý Feyenoord momentálně disponují čtyřbodovým náskokem, nicméně rotterdamský celek má jeden zápas k dobru. SBV nevyhrál počtvrté za sebou a je šestý s dvaačtyřiceti body.

Hosté vstoupili do úterního zápasu tím nejlepším možným způsobem a po sedmi minutách vedli, když si na rohový kop z levé strany od Midtsjøa naskočil před hranicí brankového území Ron Vlaar a hlavou nasměroval míč k bližší tyči, gólman Pasveer byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Poté diváci sledovali vyrovnaný průběh a další možnosti se dočkali zhruba deset minut před přestávkou, vypracoval si ji hostující Idrissi.

Třiadvacetiletý marocký útočník se pokusil překvapit domácího strážce hlavičkou pod břevno, avšak Pasveer dokázal do jeho pokusu vložit rukavici a zabránil tak jistému gólu. Domácí celek byl blízko k vyrovnání ve 44. minutě. Po standardní situaci z levé strany se probojoval k nebezpečnému hlavičkovému pokusu van der Werff a mířil do horní tyče. AZ se přeci jen dočkal druhého zásahu a to ještě v téže minutě.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Teun Koopmeiners a svou technickou střelu parádně zakroutil nad zeď k vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil do sítě. Vitesse se vrátilo do hry o body tři minuty po výměně stran. Rohový kop z pravého křídla se odrazil od hlavy Daudy a těsně před brankovou čarou ho z metru doklepával do vymezeného prostoru slovenský krajánek Matúš Bero.

V 69. minutě byl ve prospěch Arnhemu nařízen pokutový kop za zákrok Midtsjöa na Bera, ale sudí Lindhout po prozkoumání videa své rozhodnutí změnil a kopal se přímý volný kop. Po jeho zahrání boxoval brankář Bizot do spoluhráče a míč pak zvonil o horní konstrukci, na opačné straně skončila pohotová rána Gudmundssona na levé tyči. Konečnou remízu zařídil v 77. minutě mladíček Thomas Buitink, jenž se v předchozím duelu s Den Haagem blýskl hattrickem a nyní skóroval volejem ze sedmi metrů kolem marně se natahujícího Bizota.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven28224284:1970
2.AFC Ajax28222496:2568
3.AZ Alkmaar28156755:3251
4.Feyenoord Rotterdam28155860:3650
5.FC Utrecht28137854:3846
6.SBV Vitesse28119852:4142
7.Heracles Almelo281331251:5542
8.Willem II281241250:5540
9.FC Groningen281151232:3538
10.SC Heerenveen28991057:6236
11.VVV Venlo28961335:5133
12.PEC Zwolle28951433:4532
13.ADO Den Haag28791238:5530
14.Fortuna Sittard28861445:6430
15.SBV Excelsior28751633:6226
16.BV De Graafschap28741732:5825
17.FC Emmen28671532:6825
18.NAC Breda28561726:6421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak kdo koupi Isaka?

Reagovat
jáá

Těžko říct, ale pěkná náhrada za Sola ve WII

Reagovat
Stiksxx

To sakra. Já ani nevím, že Sol šel do Kyjeva..

Tak my jsme těch Švédů pár už v týmu měli, ale černýho ještě ne.

Jako dát dva góly a na dva přihrát a v posledním víkendu dát tři pecky, taky není žádná legrace.

Reagovat
jáá

To teda, byl jsem dost překvapený když šel na hostování semka. Taky dost čumím že se Groningen pěkně vyhrabal z toho dna.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když je řeč o těch švédech...u vás si vždy prvně vybavím Sanu a ani nevím proč

Reagovat
smazaný uživatel

Matúš Bero sa nám vo Vitesse v tejto sezóne rozohral do parádnej formy

Reagovat
twelwer

Ten Bero tam hra fakt ako utocnik ? (podla zostavy na livescore) ... Hrava aj dobre alebo nejaky priemer ?

Reagovat
smazaný uživatel

V minulom kole alternoval v útoku spolu s Buitinkom a obaja aj strelili po góle. Tréner Arnhemu Slutsky však má vo zvyku rozostavenie často obmieňať a experimentovať, Bera už napríklad párkrát skúšal aj na CM. Matúš je však doma na AM a nemyslím, že by sa sa na poste hroťáka trvalejšie udomácnil.

Reagovat
jáá

Reagovat
Elliasson

Jenom pro opravu - Alkmaar není čtvrtý, ale třetí.

Reagovat
AjaxFans

Hunter 100gol za Ajax.Od dob Bergkampa se to nikomu nepodařilo

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
lampas

Sadílek Bohužel, ten zápas s Ajaxem ho znovu dostal na lavičku.

Reagovat
Stiksxx

Tak proti Zwolle určitě byla nastolena jiná taktika než proti Ajaxu.

Reagovat
AjaxFans

Tak přes tisíc dní se na to třepem a vydrží nám to den

Reagovat
Stiksxx

Co myslíš?

Reagovat
AjaxFans

No první flek

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že se budete třepat dál. Ale už tenhle víkend se vám to může povést.

Reagovat
Stiksxx

malý VELKÝ Steven Bergwijn. Když mi nikdo nepřihraje na gól, tak prostě seberu míč na vlastní půlce, všem uteču a góla si dám sám.

Líbí se u posledního našeho gólu tak linie - Ihataaren - Gakpo - Malen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele