základní část, 28. kolo
03.04.2019 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Den Haag nevyužil více jak hodinové početní výhody a v Sittardu remizoval bez branek

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze nakonec neměl a to i přesto, že domácí Fortuna hrála více jak šedesát minut v oslabení. Hosté drželi v celém průběhu míč z více jak pětašedesáti procent, nicméně celkově vyprodukovali méně střel a z tohoto pohledu je bezbranková remíza spravedlivá. Oba dva celky mají na kontě třicet bodů, Den Haag je třináctý o jednu příčku před Sittardem pouze zásluhou lepšího skóre.

První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy svým lobem z deseti metrů zkusil překvapit Lamprou a jeho oblouček směřující do vzdálenějšího horního rohu dokázal odvrátit jednoruč nad svou branku pozorný gólman Zwinkels. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil po půlhodině hry. Při přímém volném kopu se totiž dopustil zkratového okamžiku čtyřiadvacetiletý španělský záložník hostující v klubu z německé Mohuče José Rodríguez.

Ten mimo souboj o míč udeřil loktem do obličeje Pinase a rozhodčí Kamphuis mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. Domácí od tohoto okamžiku sice dohrávali v poli o jednoho muže méně, ale i přesto drželi krok a v 58. minutě se dokonce mohli dostat do vedení. Ke střele z dvaceti metrů se odhodlal střídající Hutten a jeho projektil prosvištěl o několik decimetrů vedle pravé tyče, Zwinkels se za balónem stačil jen ohlédnout.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěl na opačné straně rozhodnout Immers, avšak po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval ze sedmi metrů do břevna. S chýlícím se koncem hosté přitlačili a zkoušeli vsítit rozdílový gól. V 85. minutě zkusil štěstí ze středu pokutového území protivníka Becker, ovšem z první pálil těsně vedle vzdálenější šibenice. V poslední minutě základní hrací doby mohl využít ojedinělý brejk Fortuny Niňaj.

Čtyřiadvacetiletý slovenský obránce předvedl statečný průnik přes několik protihráčů a dokonce se prodral ke střele, ale v zakončení selhal a mířil příliš vysoko. Ve třetí nastavené minutě vznikl před brankou Sittardu obrovský závar, domácí defenzíva si se štěstím poradila a výsledek se proto nezměnil. V hostujícím dresu naskočil do hry od 61. minuty český útočník Tomáš Necid, jenomže k ničemu nebezpečnému se neprobojoval.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele