základní část, 28. kolo
02.04.2019 18:30 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Alkmaar prohospodařil dvoubrankový náskok v Arnhemu a bere nakonec bod

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali na půdě Arnhemu udržet dvoubrankové vedení z prvního poločasu a s Vitesse nakonec získali nerozhodný výsledek v poměru 2:2. V tabulce si prozatím pojistili třetí pozici a na čtvrtý Feyenoord momentálně disponují čtyřbodovým náskokem, nicméně rotterdamský celek má jeden zápas k dobru. SBV nevyhrál počtvrté za sebou a je šestý s dvaačtyřiceti body.

Hosté vstoupili do úterního zápasu tím nejlepším možným způsobem a po sedmi minutách vedli, když si na rohový kop z levé strany od Midtsjøa naskočil před hranicí brankového území Ron Vlaar a hlavou nasměroval míč k bližší tyči, gólman Pasveer byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Poté diváci sledovali vyrovnaný průběh a další možnosti se dočkali zhruba deset minut před přestávkou, vypracoval si ji hostující Idrissi.

Třiadvacetiletý marocký útočník se pokusil překvapit domácího strážce hlavičkou pod břevno, avšak Pasveer dokázal do jeho pokusu vložit rukavici a zabránil tak jistému gólu. Domácí celek byl blízko k vyrovnání ve 44. minutě. Po standardní situaci z levé strany se probojoval k nebezpečnému hlavičkovému pokusu van der Werff a mířil do horní tyče. AZ se přeci jen dočkal druhého zásahu a to ještě v téže minutě.

K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Teun Koopmeiners a svou technickou střelu parádně zakroutil nad zeď k vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil do sítě. Vitesse se vrátilo do hry o body tři minuty po výměně stran. Rohový kop z pravého křídla se odrazil od hlavy Daudy a těsně před brankovou čarou ho z metru doklepával do vymezeného prostoru slovenský krajánek Matúš Bero.

V 69. minutě byl ve prospěch Arnhemu nařízen pokutový kop za zákrok Midtsjöa na Bera, ale sudí Lindhout po prozkoumání videa své rozhodnutí změnil a kopal se přímý volný kop. Po jeho zahrání boxoval brankář Bizot do spoluhráče a míč pak zvonil o horní konstrukci, na opačné straně skončila pohotová rána Gudmundssona na levé tyči. Konečnou remízu zařídil v 77. minutě mladíček Thomas Buitink, jenž se v předchozím duelu s Den Haagem blýskl hattrickem a nyní skóroval volejem ze sedmi metrů kolem marně se natahujícího Bizota.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele