základní část, 28. kolo
02.04.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen se s De Graafschapem trápil, nakonec ho ale zdolal díky premiérovému zásahu Gladona

Groningen znovu ukázal své kvality při defenzivní činnosti a podruhé ze tří předchozích utkání zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu si prakticky zajistil záchranu v nejvyšší nizozemské soutěži a naopak se přiblížil k dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu, momentálně mu patří deváté místo s osmatřiceti body. Klub z Doetinchemu prohrál podruhé v řadě a nachází se na šestnácté barážové příčce s pětadvaceti body.

Utkání nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, hosté trochu překvapivě drželi se svým favorizovaným rivalem krok ve všech podstatných statistických ohledech a k cenné remíze vskutku neměli příliš daleko. FC poprvé rozvlnil síť ve 38. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany tečoval míč patičkou Zeefuik a po doteku Sierhuise dopravil balón zblízka do odkryté branky dvacetiletý japonský záložník Doan.

Tato branka však přeci jen nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení Sierhuise a v podání rozhodčího Kooije to bylo správné rozhodnutí. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu se už nic zásadního nestalo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Groningen z ničeho nic vsítil jediný gól úterního duelu v 76. minutě, vůbec poprvé po svém příchodu z konkurenčního Heracles se prosadil sedmadvacetiletý útočník Paul Gladon.

Ten se po rohovém kopu z pravé strany a následné střele z první z dvanácti metrů zjevil osamocen v brankovém území protivníka a jemnou tečí zády k brance nasměroval balón k přední tyči, gólman Bertrams neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby byli svěřenci trenéra Dannyho Buijse blízko k pojištění náskoku, ale po rychlém přečíslení pouze orazítkovali levou konstrukci.

BV se ani v následujícím průběhu na souvislý tlak nezmohl a brankáře Padta prakticky neohrozil. Ve čtvrté nastavené minutě zabránil Bertrams druhé trefě ve své síti po výtečném zákroku proti ráně zblízka. Groningen již v sobotu přivítá dalšího kandidáta sestupu a to z Rotterdamu, na vlastním stadionu se utká s Excelsiorem. De Graafschap se pro změnu pokusí zaskočit rozjetý Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele