základní část, 28. kolo
03.04.2019 20:45 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Ajax si pohrál s Emmenem a minimálně do čtvrtka se vyhoupl na čelo Eredivisie

Ajax navázal na nedělní výhru ve šlágru s PSV (3:1) a tentokráte naprosto zdecimoval nováčka z Emmenu, na jehož půdě vedl po hodině hry již o pět branek. V následujícím průběhu sice polevil a dvakrát inkasoval, ale vzhledem k obrovskému náskoku mu to příliš vadit nemuselo. V tabulce se prozatím posunul na vedoucí pozici o bod před eindhovenského rivala, ovšem toho ještě čeká čtvrteční dohrávka se Zwolle.

FC naopak prohrál již pošesté z předchozích sedmi utkání a stále se tak nachází na sedmnácté barážové příčce s pětadvaceti body, jeho náskok před poslední osmnáctou Bredou se ztenčil na čtyři body. AFC měl od samého začátku jasně navrch a do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti po devíti minutách hry. Po krásné přízemní kombinaci středem hřiště obdržel Donny van de Beek finální nahrávku od hvězdného Klaase-Jan Huntelaara.

Následně se opřel do míče ze čtrnácti metrů a jeho přízemní pokus zapadl přesně do levého spodního rohu. Vzápětí se jasný favorit středečního klání v ofenzívě odmlčel na více než půlhodinu a znovu se ozval ve 43. minutě. Daley Blind si naběhl na skvěle zahraný přímý volný kop od Schöneho a pak z voleje chladnokrevně propálil bezmocného gólmana Scherpena - 0:2. Hosté vstoupili do druhého poločasu ještě s mnohem větší aktivitou.

Jejich třetí trefu přidal David Neres, jenž v 51. minutě využil nejistého zákroku Scherpena po standardní situaci z dvaadvaceti metrů a razantní dorážkou rozvlnil síť. Za další dvě minuty zamířil do černého taktéž Huntelaar, který skóroval poprvé po dvou měsících díky tečované střele ze čtrnácti metrů k pravé tyči - 0:4. Ajax dovršil svou kanonádu v 60. minutě, podruhé v tomto utkání se prosadil dvaadvacetiletý Neres.

Brazilský útočník si naběhl k zadní tyči na křižnou přihrávku skrz šestnáctku od van de Beeka a ve skluzu prázdnou branku neminul. Od tohoto okamžiku přepnul amsterdamský klub na úsporný mód a Emmen výsledek korigoval velmi kuriózním způsobem. Nicolás Tagliafico totiž přihrával před svou branku a tam čekal Onanu, jenomže ten byl příliš daleko a vrátit včas se nedokázal. Kosmetickou úpravu skóre zařídil v 87. minutě Jafar Arías, jehož skákavý pokus z pětadvaceti metrů zapadl k levé konstrukci - 2:5.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele