základní část, 28. kolo
04.04.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord předvedl po dlouhé době skvělý výkon a Heerenveen porazil 3:0

Rotterdamský Feyenoord přerušil svou sérii tří ligových utkání bez vítězství a nyní ve čtvrteční dohrávce 28. kola přehrál bez větších potíží Heerenveen po výsledku 3:0. V tabulce Eredivisie si proto upevnil čtvrté místo s padesáti body a náskok třetího Alkmaar snížil na rozdíl jediného bodu. SC naopak nenavázalo na předchozí čtyři výhry z pěti zápasů a v tabulce mu patří desátá pozice se šestatřiceti body, za devátým Groningenem zaostává o body dva.

Úvodní větší příležitost byla k vidění po dvaceti minutách, kdy Clasie vymyslel parádní oblouček za defenzivu protivníka pro Nicolaie Jørgensena a ten z mírného úhlu parádně vystřelil k protější tyči, ovšem rozhodčí Kuipers po poradě s VAR branku neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Larssona na Hornkampa. Osmadvacetiletý dánský útočník přeci jen poslal svůj klub do vedení krátce po odehrané půlhodině.

Po hrubce při zpracování od Lammerse usměrnil míč špičkou kopačky k bližší konstrukci a hostující brankář Hahn již nedokázal zabránit balónu v cestě do sítě, jednadvacetiletý Lammers si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. Domácí znovu rozvlnili síť necelých pět minut před přestávkou, jenomže tento gól Stevena Berghuise neplatil vinou ofsajdového postavení. Stejný hráč se zjevil v další obrovské možnosti sedm minut po změně stran.

Obrovskou chybu při rozehrávce vyrobil Hahn, nicméně Berghuis toho nevyužil a nejprve trefil obětavě padajícího protihráče, vzápětí trestuhodně mířil příliš vysoko. Rotterdamský celek se přeci jen mohl uklidnit z následné akce. Střeleckou smůlu prolomil právě Berghuis, jenž po přihrávce od Larssona zamířil z první po zemi ke vzdálenější tyči, Hahn se natahoval marně. Sedmadvacetiletý forvard mohl přidat svůj druhý zásah po hodině hry.

Postavil se totiž k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a chytře obstřelil zeď, míč nakonec orazítkoval levou tyč. Feyenoord v následujícím průběhu kontroloval dvoubrankový náskok a o svém úspěchu definitivně rozhodl v 71. minutě. Nahrávka z pravé strany pokutového území od Larssona přistála na kopačce Tonnyho Vilheny, který z pěti metrů uklidil balón z voleje do poloprázdné branky Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele