základní část, 28. kolo
02.04.2019 19:45 CET
3 : 4
(0:1)

Reportáž

Heracles i přes heroický závěr podlehlo konkurenčnímu Tilburgu 3:4

Naprosto ohromující průběh zažili diváci v Almelu, kde domácí výběr prohrával ještě zhruba dvacet minut před koncem o tři branky a nakonec přeci jen sahal po bodu, ofenzivně laděnému Tilburgu podlehl jen těsně v poměru 3:4. Přitom ze začátku to vůbec nevypadalo, že by v tomto úterním zápase padlo hned sedm branek, vždyť první gól se zrodil v nastavení úvodního dějství. Hosté díky dalšímu cennému skalpu zvítězili v lize počtvrté za sebou.

Willem si tak zřejmě definitivně zajistil účast v příštím ročníku Eredivisie a se čtyřiceti body se nachází na osmém místě. Heracles nenavázalo na předchozí dva úspěchy s Vitesse i De Graafschapem a je sedmé s dvaačtyřiceti body. Od startu tohoto klání byl znovu hodně vidět teprve devatenáctiletý švédský záložník Alexander Isak, jenž naposledy zaznamenal hattrick proti Sittardu a nyní se blýskl dalšími dvěma zásahy.

Poprvé se ukázal krátce po odehrané čtvrthodině, kdy geniálně přešel přes několik protihráčů a po jeho finální nahrávce pálil Vangelis Pavlidis do břevna. Ve 33. minutě zahrozil na druhé straně Brandley Kuwas, jenž po pobídce od Adriána Dalmaua mířil trestuhodně příliš vysoko. Hosté šli do vedení ve třetí nastavené minutě první části, Isak totiž po kolmici Llonche obstřelil brankáře Blaswiche a míč usměrnil do pravého dolního rohu.

V 56. minutě se švédský supertalent prosadil podruhé, když z pravé strany z mírného úhlu trefil vzdálenější konstrukci a od ní se balón odrazil do sítě. Po hodině hry vychytal Blaswich rozběhnutého Pavlidise, ihned na to však proti stejnému hráči neuspěl a zblízka nedokázal zareagovat na ránu k pravé tyči - 0:3. Domácím svitla naděje v 72. minutě. Kuwas si před hranicí šestnáctky zpracoval míč elegantně na prsa a vzápětí ho přesně uklidil k přední tyči.

Heracles ještě více zdramatizovalo úterní střetnutí za dalších devět minut, kdy Joey Konings obdržel zpětnou nahrávku téměř od brankové čáry a zcela zapomenut ve středu šestnáctky pokořil marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera. Tilburg se opět uklidnil v 87. minutě zásluhou prudké rány Mariose Vrousaie a nic na tom nezměnila ani gólová hlavička Dalmaua z poslední minuty základní hrací doby. Almelu totiž nezbyl na vyrovnání téměř žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele