základní část, 28. kolo
03.04.2019 18:30 CET
2 : 6
(2:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Utrecht rozstřílel Venlo o opět se přiblížil ke čtvrtému Feyenoordu

Nizozemská liga opět nezklamala se svými gólovými hody ani ve vloženém 28. kole, největšího gólového přídělu se dočkala v utkání mezi Venlem a Utrechtem. Domácí ještě v poločase vedli 2:1, ovšem po přestávce naprosto zkolabovali a inkasovali hned pětkrát, nakonec svému favorizovanému soupeři podlehli vysoko 2:6. V tabulce jsou stále jedenáctí s třiatřiceti body, zatímco Utrecht si upevnil pátou pozici se šestačtyřiceti body.

Zápas byl od samého začátku nesmírně ofenzivně laděný a první příležitost se zrodila po šesti minutách hry, kdy ve velké možnosti selhal Gustafson a před prázdnou brankou trefil jen obětavého Dekkera. Po necelé čtvrthodině hry se na druhé straně probojoval k dorážce Jonathan Opoku, jenže ve vyložené možnosti pálil příliš vysoko. Stejný hráč přeci jen otevřel skóre středečního zápasu v 18. minutě díky přízemnímu voleji z dvanácti metrů k levé tyči.

Venlu nevydrželo vedení ani čtyři minuty. O vyrovnání se postaral Riechedly Bazoer po chybné rozehrávce svého protivníka, vzápětí zamířil ze čtrnácti metrů k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Unnerstalla. Ve 26. minutě odvrátil brankář Jensen ránu Seuntjense reflexivně na rohový kop, necelých pět minut před přestávkou přidal druhou a poslední trefu mírného outsidera tohoto střetnutí Patrick Joosten.

Dvaadvacetiletý záložník hostující v klubu právě z Utrechtu napřáhl z dvaadvaceti metrů a svůj parádní projektil usměrnil přímo pod břevno. Hosté znovu srovnali zásluhou Bazoera. Ten podruhé skóroval osm minut po změně stran, jeho kroucený pokus z osmnácti metrů zaplachtil přímo k zadní tyči. Stejný hráč mohl dovršit hattrick přesně pod odehrané hodině, avšak přáno mu nebylo a z přímého volného kopu nastřelil jen levou tyč.

Utrecht otočil vývoj z následné akce, kdy pas z pravého křídla tečoval nešťastně do vlastní sítě Danny Post. Za další dvě minuty pojistil náskok FC Sean Klaiber díky hezké kličce na pravé straně a následné šajtli do protipohybu Unnerstalla, definitivně rozhodnuto bylo v 69. minutě po tečované ráně Sandera van de Streeka z mírného úhlu - 2:5. Gólový účet uzavřel v 88. minutě Michiel Kramer střelou zblízka po křižné nahrávce Klaibera skrz šestnáctku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele