Eredivisie - preview 28. kola

02.04.2019, 08:39, aktualizováno 04.04.2019, 08:35
Previews
Ajax včera vyhrál v Emmenu, posunul se na první místo tabulky a na tahu je nyní PSV Eindhoven, od toho se očekává triumf nad Zwolle. Feyenoord z posledních sedmi soutěžních zápasů vyhrál jen jednou a krizi hodlá ukončit proti lepšícímu se Heerenveenu...
PSV Eindhoven - PEC Zwolle  (čtvrtek 18:30)
Obhájce ligové trofeje z Eindhovenu se v neděli mohl výrazně přiblížit k vítězství i v tomto ročníku Eredivisie, jenomže za nerozhodného stavu inkasoval v Amsterdamu proti oslabenému soupeři a naopak jeho náskok na druhý AFC činí pouhé dva body. O dramatickou zápletku je tedy postaráno, PSV se teď pokusí odčinit toto zaváhání proti Zwolle. Hosté v posledních dvou duelech nizozemské ligy zvítězili a přiblížili se k záchraně.

PEC se dlouhou dobu pohybovalo v těsné blízkosti sestupové zóny a na malou chvíli do ní dokonce spadlo, nicméně před necelým měsícem své výkony stabilizovalo. Po bezbrankové remíze se silným Alkmaarem prohrálo v dohrávce 24. kola v Amsterdamu jen těsně 1:2 a to ještě necelých deset minut před závěrečným hvizdem drželo vyrovnaný výsledek 1:1. Poté zvládlo klíčový souboj s Excelsiorem (2:0) a minule snadno přehrálo Emmen (3:0)

PSV nepředvádí tak suverénní výkony jako v první polovině sezóny a v úvodních šesti utkáních zaznamenalo hned čtyři remízy, kvůli kterým přišlo o celkem slušný náskok. Ve šlágru jarní části tohoto ročníku bojovalo s Ajaxem a chtělo získat alespoň bod, jenomže po hektickém průběhu darovalo svému největšímu konkurentovi pokutový kop a i přes početní převahu se mu již srovnat nepodařilo. Navíc v samém závěru inkasovalo ještě jednou (1:3).

"Myslím si, že je to zbytečná porážka. V prvním poločase jsme dle mého názoru hráli dobře a po změně stran byli lepší. Dokázali jsme vyrovnat a následně měli utkání rozhodnout, což se nepovedlo a Ajax jsme tak nechali žít. Pak přišly dva momenty, kdy jsme soupeři věnovali dva góly," prohlásil zklamaný trenér Mark van Bommel. Tomu proti Zwolle stále bude scházet Romero, van Osch a Thomas (všichni poraněné koleno).

"Zwolle se v posledních týdnech zlepšilo při defenzivní činnosti a je v dobré pohodě, my hlavně musíme zapomenout na nedávný neúspěch. Další ztrátu nechceme připustit, potřebujeme postupovat krok za krokem," řekl jednačtyřicetiletý van Bommel na předzápasové tiskové konferenci. Hosté by měli nastoupit v kompletním složení, protivníkovi by rádi vrátili smolnou podzimní porážku 1:2, kdy rozdílový zásah obdrželi až ve třetí minutě nastavení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.73 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen  (čtvrtek 20:45)
Feyenoordu se nedaří od půlky února dle jeho vlastních představ, přišel díky tomu o svou třetí příčku, a ve zbytku sezóny bude mít co dělat, aby celou situaci napravil. Je přitom pro něj záhodno již konečně bodovat, neboť těsně před a po reprezentační přestávce dvakrát prohrál. Heerenveen ovšem ani zdaleka nebude představovat příjemného protivníka.

Domácí v uplynulých šesti kolech z možných osmnácti bodů vydolovali pouhých pět, a tak v podstatě dovolili Akmaaru vecpat se na strategickou třetí pozici, která zaručuje postup do Evropské ligy v příštím ročníku. Naposledy se jim nepovedlo jak klání s Willemem II, tak to o minulém víkendu proti Utrechtu. V obou případech vždy inkasovali tři branky.

Rotterdamský kouč Giovanni van Bronckhorst se snaží před nadcházejícími koly především nepanikařit. "To, že je AZ před námi, je překážka. Pořád však máme ještě sedm zápasů, abychom skončili třetí," burcoval. "Proti Utrechtu jsme měli jít do vedení dávno. Tvrdě jsme pracovali, abychom dohnali dvoubrankové manko. Nebyli jsme však odměněni."

Jerry St. Juste a Justin Bijlow jsou jedinými dvěma absentujícími hráči ve van Bronckhorstově výběru. Možná že k některým změnám v sestavě Feyenoordu přece jenom dojde po dvou prohrách v řadě. Každopádně se De Trots van Zuid na Heerenveen v posledních sezónách daří, vyhrál nad ním třikrát z posledních pěti případů.

Hosté od začátku února zabrali, a to v opravdu pravý čas. Jejich cílem je bezpochyby skončit v první sedmičce, aby si mohli zahrát posezónní play-off o Evropskou ligu, pořád k ní ovšem nemají vyloženě blízko. Musejí jednoduše pokračovat v takových výkonech, jako v uplynulých dvou měsících. Z osmi předchozích utkání padli jen jednou.

Fríský klub by měl mít v Rotterdamu kompletní kádr. Naposledy Srdíčka zvítězila před vlastními fanoušky nad Excelsiorem nejtěsnějším možným způsobem. Hostující kouč Jan Olde Riekerink musel mít radost především z té skutečnosti, že jeho tým udržel čisté konto. To se totiž naposledy Heerenveenu podařilo v říjnu loňského roku!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.54 - 8.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - FC Utrecht  (středa 18:30)
Venlo zažilo velmi povedenou první část tohoto ročníku, a i když se mu v té druhé už tolik nedaří, tak stále má udržení prvoligové licence ve vlastních rukách. Sedm kol před koncem je na jedenáctém místě s třiatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou De Graafschapu drží solidní osmibodový odstup. Nyní na vlastním stadionu přivítá favorizovaný Utrecht, jenž v nejvyšší nizozemské soutěži neprohrál sedmkrát za sebou.

Venlo v posledních šesti duelech bodovalo naplno pouze jednou a to doma s konkurenčním Excelsiorem (1:0). Jinak utrpělo porážky s Alkmaarem (0:3), s Heracles (0:1) i s Groningenem (2:3). V neděli se střetlo s poslední Bredou a získalo bod (1:1). Hosté naposledy poznali hořkost prohry před necelými dvěma měsíci, kdy nezvládli koncovku ve Zwolle a nakonec se museli sklonit po netradičním výsledku 3:4.

Od té doby třikrát remizovali a čtyřikrát zvítězili, do skvělého rozpoložení se dostali po debaklu Heracles v poměru 5:1. Pak bez branek remizovali s Groningenem, snadno uspěli v Bredě (4:0) a minule si připsali cenný skalp Feyenoordu (3:2), přitom rozdílovou trefu vsítili v páté nastavené minutě. "Bylo to pro nás obrovské zadostiučinění, radost po vstřelené brance se nedá popsat," řekl velmi spokojeně hostující trenér Dick Advocaat.

Jeho svěřenci se díky tomu vyhoupli na pátou pozici se třiačtyřiceti body a ztrátu právě čtvrtého Feyenoordu stáhli na rozdíl čtyř bodů. "Sezóna dále pokračuje a je třeba se koncentrovat, bez podobného herního projevu ve Venlu nezvítězíme. Náš příští soupeř vyniká nebezpečnými standardními situacemi a má také skvělé hlavičkáře, k tomu jeho defenzívu není jednoduché překonat," varuje zkušený Advocaat před usnutím na vavřínech.

VVV bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybí pouze Promes kvůli poraněnému kolenu. FC se potýká s přeci jen početnější marodkou, na které se nacházejí důležité švédské opory Gustafson s Bergströmem, po problémech s kolenem se ještě nezotavili Belgičan Dessers ani Dán Makienok. Utrecht porazil VVV dvakrát z minulých tří utkání, na podzim s ním trochu překvapivě uhrál nerozhodný stav 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.28 - 3.85 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - NAC Breda  (středa 19:45)
Oba dva týmy zažívají hodně nepovedenou druhou část sezóny, v mnohem horší pozici se však nachází Breda. Té stále patří beznadějně poslední osmnácté místo s pouhými osmnácti body a sedm kol před koncem má manko sedmi bodů na Emmen s De Graafschapem. Ani rotterdamský výběr však nemůže nijak jásat, se šestadvaceti body je patnáctý a k oddálení se od barážových příček nutně potřebuje zvítězit.

Forma obou středečních rivalů je jednoduše bídná. SBV naposledy uspěl před více jak měsícem a půl, kdy otočil vývoj s Emmenem a zvítězil 2:1. Následně ještě získal nesmírně cenný bod s favorizovaným Utrechtem po bezbrankové remíze, pak ale zaznamenal šňůru čtyř porážek v řadě. O dvě trefy nestačil na vedoucí PSV se Zwolle, těsnou porážku 0:1 si připsal na konto ve Venlu i minule v Heerenveenu.

Velké problémy má hlavně v ofenzivní činnosti, neboť na vstřelený gól čeká dlouhých 475 minut. "Je velmi frustrující takhle dlouho neskórovat, bohužel v koncovce jsme nedůslední a nesmírně zbrklí. Jsem přesvědčen, že jeden povedený zápas může vše otočit k lepšímu. Celý tým je odhodlán prolomit střeleckou smůlu právě teď, avšak soupeři jde o všechno a snadné to v žádném případě nebude," řekl s mírnou nervozitou kouč Excelsioru Adrie Poldervaart.

Hosté nevyhráli desetkrát za sebou. Z tříbodového zisku se naposledy radovali ještě v uplynulém roce, tedy před více jak čtyřmi měsíci. V neděli se mohli nastartovat proti Venlu, jenomže dosáhli pouze na nerozhodný výsledek 1:1. "Sráží nás přílišná nedisciplinovanost, po herní stránce to není špatné. Jednu možnost jsme propásli, nyní je před námi další a tu už nutně potřebujeme zužitkovat," vyjádřil se nový trenér NAC Ruud Brood.

Ten bude postrádat El Allouchiho, který předčasně opustil trávník ve střetnutí s Venlem po dvou žlutých kartách. Vinou zranění nenastoupí ani Gersbach, Mühren, Verschueren, Sporkslede či Damen. Domácí jsou na tom v tomto ohledu přeci jen lépe, Poldervaart nemůže využít služeb van der Meera. V prvním vzájemném zápase tohoto ročníku slavil rotterdamský celek po výsledku 2:0, Breda mu tak v krušných časech rozhodně má co vracet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.62 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - ADO Den Haag  (středa 19:45)
Oba dva středeční protivníci získali v dosavadním průběhu devětadvacet bodů a nacházejí se těsně nad zónou baráže, body ze vzájemného utkání tak potřebují jako sůl. Čtrnácté Fortuně se daří hlavně před vlastními diváky, celkově vybojovala jednadvacet bodů a především díky tomu je v nejvyšší soutěži konkurence schopná. Třináctý Den Haag v tomto ohledu tolik vyhrazený není, dá se tedy očekávat vyrovnaný souboj.

Domácí výběr po solidní podzimní části strádá, v deseti soutěžních duelech nového roku prohrál hned sedmkrát a jen třikrát zvítězil. Naposledy zažil nevídaný průběh v Tilburgu, kde od konce první půle šel do oslabení, a přesto prohrál o jedinou trefu v poměru 2:3, navíc Willem vsítil všechny tři své góly z pokutového kopu. Předtím zvládl nováčkovskou bitvu s Emmenem a zaznamenal cenné vítězství 3:1.

"Všem je jasné, o co se hraje. Liga je podle předpokladů nesmírně našlapaná a o úspěchu či neúspěchu může rozhodovat každý bod. Den Haag určitě respektujeme, je to tradiční účastník Eredivisie a jeho kvality jsou nezpochybnitelné. Na druhou stranu před skvělým publikem nemůžeme být spokojeni s ničím jiným, než se třemi body. Jsme připraveni a všichni věříme, že to dokážeme," prohlásil s odhodláním v hlase lodivod Sittardu René Eijer.

Tomu bude scházet Balić, který uviděl červenou kartu právě v sobotním střetnutí. Na marodce se již delší dobu nacházejí Němec Syhra, Francouz Dianessy, Dammers, Koot i Vlijter (všichni problémy s kolenem). ADO v uplynulém kole vyválčil bod proti Arnhemu, se kterým dvakrát prohrával o jednu branku a remízu 3:3 proto musí brát všemi deseti. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka tím však protáhli svou nelichotivou šňůru bez vítězství na šest utkání.

"Teď je ten správný okamžik konečně vyhrát, i když Fortuna na vlastním stadionu příliš často neprohrává a dokáže předvádět fantastické výkony. Očekávám nervóznější průběh, nicméně ani jeden celek si nemůže dovolit výrazněji chybovat. Půjde především o lepší psychickou pohodu do zbývajícího průběhu, tři body potřebujeme více než jindy," vyjádřil se s jasným cílem Groenendijk. Jeho tým uspěl nad Sittardem v podzimním měření sil po výsledku 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.92 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Emmen - AFC Ajax  (středa 20:45)
Ajax si o minulém víkendu poradil před vlastními fanoušky s PSV a vrátil se reálně do pranice o ligový titul. Na svého protivníka stáhl nepříjemné manko a teď už na něj ztrácí jen dva body. Tenhle výsledek ale může přijít vniveč, pokud by jakýmkoli způsobem zaváhal na půdě Emmenu. Na podzim nad ním hosté bez větších problémů uspěli.

Amsterdamský celek je aktuálně ve velké pohodě. Po reprezentační přestávce hodil za hlavu nepříjemnou porážku v Alkmaaru a v klíčovém duelu proti eindhovenskému klubu naplno uspěl. Boj o prvenství v Eredivisie není ztracený. Z posledních osmi zápasů hned sedmkrát vyhrál. "Byli jsme proti PSV zcela neústupní," těšilo trenéra Erika ten Haga.

V Emmenu bude jeho mužstvo jednoznačným favoritem. Pokud se v Drentsku urodí cokoli jiného než jeho výhra, bude to velká senzace. I s ohledem na fakt, že se Ajax může těšit už příští týden na čtvrtfinále Ligy mistrů proti Juventusu, by si nerad pokazil svou dobrou reputaci. Obzvláště ne proti předposlednímu týmu v tabulce.

Ten Hag by nemusel na hrací plochu vyslat vyloženě nejsilnější možnou sestavu. Přece jenom jeho tým čeká v následujících týdnech nepřetržitá série utkání, během nichž bude na odpočinek jen málo času. A po náročném dubnovém období sehraje navíc na začátku května finále Nizozemského poháru, z něhož bezpodmínečně bude chtít cennou trofej.

V Emmenu budou de Godenzonen chybět dva hráči, a to nově vykartovaný Noussair Mazraoui, jenž byl v utkání proti PSV vyloučený a vyfasoval disciplinární trest, a na marodce je také stále Carel Eiting, ten však nepatří k hlavním pilířům ten Hagovy jedenáctky. Suma sumárum si hostující stratég na zdravotní stav jeho svěřenců nemůže stěžovat.

Domácí v srpnu loňského roku inkasovali v Amsterdamu pětigólový debakl, ani nyní nebudou mít v tomhle klání vůbec co ztratit. Jakožto nováček ligy se horlivě perou o udržení se v nejvyšší soutěži, od února se jim ovšem začalo výrazně nedařit. V uplynulých osmi kolech vytěžili jen čtyři body, hned v šesti případech odcházeli ze hřiště poraženi.

Záchrana Emmenu se rozhodně nerovná žádným utopickým scénářům, pořád má o co hrát, aby se ze sestupového pásma vymanil. Kouč Dick Lukkien nemá bezpochyby radost ze své marodky, nachází se na ní totiž hned čtveřice zraněných, a to ve složení Rob Deiman, Nicklas Pedersen, Gersom Klok a Emil Bijlsma. Ti se proti Ajaxu nepředstaví.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.50 - 10.00 - 1.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - AZ Alkmaar  (úterý 18:30)
Jeden ze šlágrů 28. kola obstarají celky Arnhemu s Alkmaarem, jedná se totiž o přímý postup do příštího ročníku předkola EL. SBV nemá v poslední době úplně nejpřívětivější formu a v minulých třech ligových zápasech ani jednou nezvítězilo, s jednačtyřiceti body se proto propadlo na sedmou příčku. Hosté doposud vybojovali o devět bodů více a díky tomu se posunuli na třetí místo Eredivisie, momentálně se nacházejí v lepším rozpoložení než soupeř.

Vitesse po celou letošní sezónu provází nevyrovnanost výkonů a to především na venkovních hřištích, ani bod si totiž například neodvezlo z půdy poslední Bredy či ze Sittardu (v obou případech 1:2). Po sérii tří výher za sebou se doma rozešlo smírně s Feyenoordem (1:1) a následně prohrálo v Almelu s místním Heracles (2:3). Minule hned dvakrát neudrželo vedení v Den Haagu, proto se nakonec muselo spokojit s bodem po divoké remíze 3:3.

"Nyní děláme mnoho chyb při defenzivní činnosti, a jestliže ještě chceme myslet na posun tabulkou vzhůru, tak se musíme těchto zaváhání vyvarovat. Alkmaar je nesmírně silný soupeř, který stabilně atakuje ty nejvyšší příčky a porazit ho se vám nepovede každý den. Nicméně rozhodně si ho nechceme nechat ještě výrazněji utéct, za podpory skvělých fanoušků hodláme zvítězit," řekl optimisticky nejlepší střelec týmu Bryan Linssen.

AZ v předchozích deseti duelech prohrál pouze jednou a to trochu překvapivě v Tilburgu (1:2). Před zhruba čtrnácti dny se blýskl proti rozjetému Ajaxu a senzačně ho zdolal 1:0, stejným poměrem si v sobotu věděl rady taktéž s Groningenem. SBV se musí obejít bez Belgičana Musondy (problémy s kolenem), v hostujícím dresu není připraven Boadu (potíže s kotníkem). Ve vzájemných zápasech se více daří svěřencům kouče Johna van den Broma.

Ti se totiž z předchozích čtyř případů radovali hned třikrát, v tomto ročníku Eredivisie hráli v Arnhemu bez branek a pak uspěli ve čtvrtfinále národního poháru po výsledku 2:0. "Znovu očekávám nesmírně vyrovnanou bitvu, o jejím osudu mohou rozhodovat sebemenší detaily. Každé utkání je důležité a to především v této fázi. Pevně věřím, že nepolevíme při koncentraci a uspějeme," prohlásil hostující lodivod pro klubové stránky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.84 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - Willem II  (úterý 19:45)
Oběma úterním protivníkům se v poslední době daří a bojují o evropské poháry, nyní svedou vzájemný souboj o přiblížení se k vedoucí čtyřce. O něco lépe na tom je domácí Heracles, které doposud vybojoval dvaačtyřicet bodů a nachází se na šesté pozici jen o bod za pátým Utrechtem. Tilburg se v poslední době chlubí hlavně vysokou produktivitou a po minulém utkání se výrazně oddálil sestupovým pozicím, momentálně je osmý se sedmatřiceti body.

Přitom hosté se ještě před několika týdny nacházeli hluboko v dolní polovině Eredivisie a chvílemi to vypadalo, že se budou prát o udržení až do samého závěru. Pak ovšem překvapivě porazili Alkmaar (2:1) a po postupu do finále národního poháru přes stejného soupeře zaznamenali jedinou kaňku s Heerenveenen (2:4). V následujících třech zápasech udolali stejným poměrem 3:2 De Graafschap, silný Feyenoord a naposledy i Sittard.

Domácí zažili mírnou krizi na konci podzimní části a z kraje nového roku, poté se ale vrátili do výtečné formy z úvodu sezóny. V předchozích sedmi duelech zvítězili hned pětkrát a jen jednou prohráli, cenný skalp si připsali na konto proti druhému Ajaxu (1:0). V sobotu otočili střetnutí s De Graafschapem a trochu se štěstím zvítězili 2:1, předtím zvládli náročnou zkoušku proti Arnhemu a porazili ho 3:2.

Trenér Almela Frank Wormuth věří, že se jeho svěřenci přiblíží k příčkám zaručující přímý postup do předkola Evropské ligy. "Našim cílem zůstává účast v příštím ročníku EL a tato meta není až zase tak daleko, nicméně musíme stále předvádět konstantní výkony. Tilburg je ofenzivně založený soupeř se skvělými standardními situacemi a ještě lepším využíváním rychlých protiútoků," uvedl osmapadesátiletý stratég s pokorou.

Teď se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí dos Santos, Erkilinc, Van de Berg, Pröpper a Jakubiak. Hostující kouč Adrie Koster je na tom velmi podobně, nasadit nemůže Pavlidise, Heerkense, Lieftinka, Llonche a ani Mcgarryho. Zdravotní potíže také trápí brankářskou jedničku Wellenreuthera, kterého by měl mezi třemi tyčemi opět zastoupit Woud. Podzimní vzájemné klání skončilo jasnou výhrou Willemu po výsledku 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.54 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - BV De Graafschap  (úterý 20:45)
Groningen hraje ve druhé polovině sezóny jako z partesu a po hodně nepovedené první části se již prokousal do poklidného středu tabulky, nyní se pokusí zabojovat o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. V deseti zápasech nového roku prohrál jen dvakrát a to ještě těsně na půdě velkých favoritů, jinak vybojoval hned šest vítězství. V tuto chvíli bude plnit úlohu favorita proti De Graafschapu, který se nachází na samé hraně pádu do druhé ligy.

Domácí se delší dobu pohybovali na sestupových příčkách, nicméně poté ukázali svou pravou tvář a ta jim momentálně zaručuje desáté místo s pětatřiceti body. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse naposledy zavítali do Alkmaaru a alespoň k remízovému výsledku neměli daleko, prohráli totiž 0:1 po vyrovnaném průběhu. Předtím dokázali stejným poměrem zdolat Den Haag a nesmírně cenný bod si odvezli taktéž z Utrechtu, v tomto duelu totiž nepadla žádná branka.

"Hráči odvedli v Alkmaaru maximum a je škoda, že jsme nedokázali odolat mírnému náporu protivníka o něco déle. Oproti tomuto utkání se musíme výrazně zlepšit v přechodové fázi, ale jednoduché to nebude. De Graafschap je sice pod námi, nicméně již několikrát ukázal, že na cizích stadionech hraje bez větších nervů. A když proměňuje šance, tak se mu daří. V žádném případě nesmíme polevit při koncentraci," prohlásil s opatrností v hlase Buijs.

Klubu z Doeticnhemu patří šestnácté místo s pětadvaceti body a na patnáctý Excelsior ztrácí jediný bod. Minule vedl po poločase nad Heracles a vytvořil si i další šance ke skórování, jenomže Almelo ho vyškolilo z produktivity a střetnutí otočilo ve svůj prospěch (2:1). De Graafschap se v poslední době blýskl dvěma senzačními venkovními výhrami ve Zwolle a Heerenveenu (v obou případech 3:0) a na něco podobného by rád navázal i teď.

Hosté postrádají Jurjuse, Abdulahiho a Vremana, domácí lodivod nemůže počítat s Hoekstrou, Hrustičem a Pohlem. "Je pravdou, že se snažíme vycházet ze zabezpečené defenzivy a tento zažitý styl nám vychází, proto nevidím důvod ho měnit. Zajímají nás pouze tři body, avšak očekáváme velký odpor," dodal závěrem Buijs. Ve vzájemném měření sil uspěl Groningen třikrát po sobě, v tomto ročníku se radoval díky výhře 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.13 - 5.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven27214280:1967
2.AFC Ajax27212491:2365
3.AZ Alkmaar27155753:3050
4.Feyenoord Rotterdam27145857:3647
5.FC Utrecht27127848:3643
6.Heracles Almelo271331148:5142
7.SBV Vitesse27118850:3941
8.Willem II271141246:5237
9.SC Heerenveen2799957:5936
10.FC Groningen271051231:3535
11.VVV Venlo27961233:4533
12.PEC Zwolle27951333:4132
13.ADO Den Haag27781238:5529
14.Fortuna Sittard27851445:6429
15.SBV Excelsior27751532:6026
16.BV De Graafschap27741632:5725
17.FC Emmen27671430:6325
18.NAC Breda27461724:6318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Stiksxx

Doufám, že Emmenský beton bude mít dostatečnou pevnost v tlaku.

Reagovat
Bandita_Harry

alebo bude z Emmenu Emmental

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele