Eredivisie - souhrn 19. kola

25.01.2019, 21:54, aktualizováno 27.01.2019, 18:37
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven zdolal Groningem a odskočil průběžně druhému Ajaxu, který utrpěl vysoký debakl na hřišti Feyenoordu. V souboji o Evropskou ligu zaváhalo Vitesse, jež překvapivě padlo se Sittardem, naopak si polepšily Willem II a Alkmaar. Důležité výhry pro vývoj tabulky ve spodní části pelotonu zapsaly Excelsior a Emmen...

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 0:2

27.01.2019 16:45

Góly: 64. Sherel Floranus (vl.), 78. Oussama Idrissi

Alkmaar potvrdil zlepšenou formu v druhé polovině sezóny a tentokráte zvítězil na půdě konkurenčního Heerenveenu 2:0. Domácí nedokázali navázat na týden starý úspěch z Amsterdamu, kde vybojovali nesmírně cenný bod za divokou remízu 4:4 s místním Ajaxem a v roce 2019 tak na první soutěžní výhru čekají. V tabulce se nacházejí až na jedenáctém místě s jednadvaceti body, naopak AZ po druhé výhře za sebou poskočil na čtvrtou pozici.

Hosté zdolali na úvod poměrně hladce Utrecht v poměru 3:0 a ani teď neměli větší problémy, doposud posbírali jednatřicet bodů a za třetím Feyenoordem zaostávají o bodů osm. Počáteční půlhodina nedělní dohrávky 19. kola nic zajímavého nepřinesla, ihned poté zahrozil Alkmaar. Ve slibné pozici se zjevil Oussama Idrissi, jenž přelstil ofsajdovou past a poté z první mířil ke vzdálenější tyči, kterou minul o několik decimetrů.

Neuběhly ani další tři minuty a na druhé straně mohl zničehonic udeřit van Amersfoort. Ten měl dostatek prostoru ke střele, ale chybělo mu potřebné štěstí. Jeho přízemní pokus totiž proskákal kolem levé tyče. Následně se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo.

V 55. minutě mohli jít do vedení hosté, jenže po chytrém lobu Stengse olízla bližší tyč Seuntjesova rána z otočky z hranice pokutového území.

Svěřenci kouče Johna van den Broma ukazovali v nadcházejících minutách mírnou převahu a dočkali se krátce po odehrané hodině. Po hezké akci na pravém křídle přilétl před branku míč, který ve snaze odkopnout ho do bezpečí zasáhl skluzující obránce Sherel Floranus a nešťastně zamířil do vlastní sítě. Od tohoto momentu začal být SC nervózní a vůbec se nemohl dostat do tempa, jeho slabší chvilky využil AZ v 78. minutě a definitivně tak rozhodl.

Jednalo se o hodně netradiční gól. Brankář Hahn si totiž teprve formoval své řady a vůbec nevěnoval pozornost Idrissimu, který přímo od rohového praporku parádně zakroutil balón ke vzdálenější tyči. Hráči Heerenveenu sice nevěřícně rozhazovali rukama, ovšem k porušení pravidel nedošlo. Ve zbývajícím čase se dohrávalo v poklidném tempu, domácí se na žádný velký odpor nezmohli.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Willem II 0:1

27.01.2019 14:30

Góly: 46. Daniel Crowley

Utrecht nezažívá úplně nejlepší vstup do druhé poloviny nizozemské Eredivisie a nyní již potřetí za sebou nebodoval, když překvapivě podlehl Tilburgu v nejtěsnějším poměru 0:1. Na hostech není vůbec znát, že je v lednovém přestupovém území opustil klíčový kanonýr Fran Sol a teď vyhráli dokonce popáté v řadě, tabulkou nejvyšší soutěže se prozatím posunuli na devátou pozici s pětadvaceti body.

Domácí měli balón podle očekávání častěji ve svém držení (z pětašedesáti procent) a vyslali i mnohem více střeleckých pokusů na branku, jenomže tentokráte naprosto selhali v produktivitě. Úvodní poločas toho mnoho nenabídl. Hosté se soustředili na pozornou hru v defenzívě a domácím nefungovala přechodová fáze, pokusům ze střední vzdálenosti scházela přesnost. Za zmínku stojí pouze šance ze 41. minuty.

Rohový kop z pravé strany propadl až k zadní tyči, odkud hlavičkoval z nějakých osmi metrů Emanuelson a bližší konstrukci minul vskutku jen o několik centimetrů. Willem z ničeho nic udeřil ani ne po šedesáti odehraných sekundách druhého dějství. Rozhodující trefu vsítil jednadvacetiletý anglický záložník Daniel Crowley, jenž se šťastně dostal k míči ve středu pokutového území a pak ho nekompromisně napálil pod horní tyčku.

Od tohoto okamžiku FC ještě více přitlačil, avšak stále se mu nedařilo najít recept na dobře organizovanou obranu protivníka. V 54. minutě po načechraném pasu van de Streeka hlavičkoval u vzdálenější konstrukce opět Emanuelson, jenomže ani v tomto případě neseřídil mířidla přesně a svou hlavičku uklidil o decimetry nad břevno. Zhruba po hodině hry mohlo být definitivně hotovo, zahrozil totiž střídající Isak.

Po špatné rozehrávce soupeře dokázal eritrejský útočník překonat z úhlu brankáře Jensena, nicméně inkasované brance na poslední chvíli zabránil vracející se Letschert. V závěrečné dvacetiminutovce došlo k permanentnímu obléhání branky Tilburgu, v 75. minutě se blýskl robinsonádou gólman Wellenreuther po ráně van Overeema z dvaadvaceti metrů. K ničemu nebezpečnějšímu už však nedošlo, výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 6:2

27.01.2019 14:30

Góly: 16. Jens Toornstra, 31. Steven Berghuis, 42. Robin van Persie, 56. Robin van Persie, 75. Tonny Vilhena, 84. Yassine Ayoub - 8. Lasse Schöne, 33. Hakim Ziyech

Jeden z nejsledovanějších zápasů jarní části nizozemské nejvyšší soutěže měl překvapivého vítěze, a to navíc po nečekaném průběhu. Téměř padesát tisíc fanoušků na stadionu De Kuip se dočkalo hned osmi branek, senzační podívaná s mnoha gólovými možnostmi přinesla vysokou výhru 6:2 pro domácí Feyenoord. Rotterdamský celek tak napravil špatný dojem ze vstupu do druhé fáze ligové scény a vybojoval nesmírně důležité tři body.

Po skalpu PSV (2:1) tak zaznamenal další úspěch, momentálně se nachází na třetím místě tabulky s devětatřiceti body a odstup druhého Ajaxu ztenčil na rozdíl osmi bodů. To naopak amsterdamský klub ztratil v boji o mistrovský titul, na vedoucí PSV má manko pěti bodů. Nevídaná je hlavně jeho bilance inkasovaných branek z posledních dvou střetnutí, na deset obdržených gólů totiž rozhodně není zvyklý.

Přitom do nedělního šlágru vstoupil tím nejlepším možným způsobem. V 8. minutě se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů Lasse Schöne a balón nádherně zakroutil k bližší tyči. Krátce po odehrané čtvrthodině bylo srovnáno. Navrátilec v základní sestavě Jens Toornstra se stal hrdinou svého týmu, když jednu branku sám dal a u třech dalších asistoval. Do listiny střelců se zapsal po nepovedené střele Stevena Berghuise.

Na hranici brankového území si pak věděl rady a nikým neatakován obstřelil bezmocného gólmana Onanu. Domácí otočili vývoj po půl hodině hry, kdy si Berghuis vyměnil roli s Toornstrou a po centru z pravé strany dotlačil balón se štěstím za brankovou čáru. Hosté se vrátili do hry o vítězství ve 33. minutě. Brankář Vermeer sice napoprvé vykryl ránu van de Beeka, ale na bombu Hakima Ziyecha přímo pod břevno byl již krátký.

Feyenoord i přesto odcházel do kabin spokojenější, neboť ve 42. minutě zamířil pod horní tyčku Robin van Persie po přesně načasované nahrávce od Toornstry. Domácí byli aktivnější i po změně stran. Nejprve pálil těsně vedle Tonny Vilhena, poté si ve středu pokutového území znovu udělal místo van Persie a míč akrobaticky usměrnil do pravého horního rohu - 4:2. V pětatřiceti letech tak ukázal, jak je pro Feyenoord stále platným a klíčovým hráčem. Po hodině hry střílel Berghuis mimo jen o několik decimetrů, na druhé straně orazítkoval tyč Ziyech. Definitivně rozhodnuto bylo necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Rychlé přečíslení zužitkoval Vilhena, který umístil do prázdné branky precizní nahrávku Toornstry. Gólový účet uzavřel v 84. minutě střídající Yassine Ayoub, jenž ani ne po minutě strávené na trávníku vypálil razantně ze čtrnácti metrů k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Vitesse 2:1

27.01.2019 12:15

Góly: 74. Lars Hutten, 90+2. Finn Stokkers - 7. Bryan Linssen

Arnhem znovu ukázal, jak nevyrovnaným týmem v letošní sezóně je. Na půdě dalšího soupeře bojujícím o holé přežití nezískal ani bod, kvůli inkasované brance v samém závěru prohrál v Sittardu 1:2. Tabulkou proto klesl na pátou pozici s devětadvaceti body a za čtvrtým Alkmaarem zaostává o body dva. Naopak Fortuna napravila minulý výprask 1:5 s De Graafschapem a poskočila na desátou příčku s třiadvaceti body.

Přitom hosté vstoupili o utkání tím nejlepším možným způsobem a již v 7. minutě vedli. Dlouhý nákop brankáře Eduarda trestuhodně propadl obranou Fortuny k rozběhnutému Bryanu Linssenovi, jenž zachoval chladnou hlavu a po výtečném zpracování napnul síť za bezmocným gólmanem Koselevem. Ani ne o pět minut později měl na kopačce vyrovnání Semedo, který však po ukázkové narážečce mířil o pár decimetrů vedle bližší tyče.

SBV byl blízko k navýšení náskoku po necelých dvaceti minutách. Koselev totiž vymyslel naprosto příšernou rozehrávku a po rychlé akci soupeře zapadl balón k jeho pravé tyči, ovšem domácího stráže zachránil praporek pomezního rozhodčího kvůli metrovému ofsajdu. Ve 26. minutě se po centru z levého křídla dostal míč na kopačku Foora a ten neváhal ani minutu, jeho bomba orazítkovala ke smůle Vitesse horní tyčku.

Necelých pět minut před přestávkou se v ideální pozici zjevil Semedo, jenže následná rána mu vůbec nevyšla a letěla příliš vysoko. Po změně stran se domácí stále častěji tlačili na útočnou polovinu a překvapivě i drželi balón více na svých kopačkách, o čemž hovoří celková statistika 59%:41%. Hosté opět zahrozili po hodiny hry, kdy pohlednou akci zakončoval z otočky Ødegaard a Koselev brilantně odvracel konečky prstů na roh.

Závěrečná dvacetiminutovka byla v režii Fortuny, která jako by přepnula na vyšší obrátky. O vyrovnání se postaral v 74. minutě střídající Lars Hutten. Vidigal odcentroval z pravé strany před branku a k zadní tyči si seběhl právě osmadvacetiletý útočník, jenž ve skluzu nasměroval balón do branky. Za dalších sedm minut se Eduardo blýskl proti ráně zblízka, ve druhé nastavené minutě ale vyrobil obrovskou hrubku. Po jeho ležérní nahrávce se z první opřel do balónu Finn Stokkers a následný lob z třiceti metrů zapadl do sítě. O téhle školácké chybě bude zkušený Eduardo hostující v Arnhemu z anglické Chelsea dlouho přemýšlet.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Emmen 2:3

26.01.2019 20:45

Góly: 20. Jonathan Opoku, 67. Jonathan Opoku - 25. Alexander Bannink, 63. Jafar Arias, 90+5. Michael Chacon

Nejdramatičtější zápletku sobotního programu 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže měl souboj mezi Venlem a Emmenem, díky brance v samém závěru nakonec mohli slavit hosté. Venlo sice vedlo, pak ale nováček soutěže otočil vývoj a i přes následné srovnání VVV nakonec převrhl misky vah na svou stranu v páté nastavené minutě. Domácí prozatím zůstávají v tabulce na sedmém místě s šestadvaceti body, FC je čtrnáctý s jednadvaceti body.

Hosté tak navázali na nedávnou senzační remízu s PSV a opět udělali důležitý krok k záchraně, naopak Venlo nedokázalo potvrdit skvělou produktivitu v Den Haagu (4:2) a svému sobotnímu rivalovi podlehlo nečekaně 2:3. Přitom svěřenci trenéra Maurice Steijna začali tím nejlepším možným způsobem a přesně po dvaceti odehraných minutách vedli zásluhou osmadvacetiletého záložníka s ghanskými kořeny Jonathana Opokua.

Ten se po výtečné práci Joostena na levé straně šťastně dostal k odraženému balónu a zblízka ze čtyř metrů obstřelil v pádu bezmocného brankáře Scherpena. Neuběhlo však ani pět minut a bylo vyrovnáno. Po pobídce od kapitána Jansena si v pokutovém území navedl míč blíže do středu Alexander Bannink a z dvanácti metrů se krásně trefil po zemi k vzdálenější konstrukci. Poté vysoké tempo trochu opadlo, dít věci se znovu začaly až po hodině hry.

Emmen šel poprvé v utkání do vedení v 63. minutě, kdy Jafar Arías využil parádního centru z levého křídla od Jansena a hlavou ze sedmi metrů mířil pod břevno, gólman Unnerstall pouze promáchl. VVV nesložil zbraně a o čtyři minuty později dorovnal náskok protivníka. Dlouhý pas Joostena nasměroval ve skluzu do sítě Opoku a zaznamenal tak svou druhou trefu v tomto duelu.

Rozhodčí šel ještě pro jistotu zkontrolovat video, jestli si náhodou Opoku nepomohl nedovoleným zákrokem, nicméně poté branku s čistým svědomím uznal. V dalším průběhu se blýskl Scherpen proti ráně Joostena, v 82. minutě selhal ve stoprocentní pozici Mlapa a hlavou zblízka trestuhodně minul prostor tří tyčí. FC nakonec vstřelil vítězný gól v poslední možnou chvíli, když Michael Chacon získal balón na levé straně a po zemi obstřelil pozdě reagujícího Unnerstalla.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - BV De Graafschap 2:0

26.01.2019 19:45

Góly: 76. Luigi Bruins, 90. Mounir El Hamdaoui

Velmi důležitý zápas o záchranu spolu sehráli fotbalisté Excelsioru a De Graafschapu, po opatrném průběhu nakonec zvládl koncovku rotterdamský celek. Díky vítězství 2:0 se proto raduje z nesmírně cenného tříbodového zisku. SBV přerušil svou šňůru čtyř prohraných utkání v řadě a opustil sestupové pásmo, s devatenácti body je patnáctý. BV naopak nenavázal na výtečný vstup do nového roku a nyní bude hodně zklamaný.

Celek z Doetinchemu totiž zhruba před týdnem přivítal jiného nováčka z Fortuny Sittard a naděloval, vysoká výhra 5:1 byla opravdovým šokem. Nyní by možná bral z Rotterdamu i bod, avšak zhruba čtvrthodiny před koncem inkasoval rozhodující trefu a v samém závěru při hře na velké riziko kapituloval ještě jednou. V Eredivisii je proto stále poslední osmnáctý s patnácti body a jeho ztráta na Excelsior činí čtyři body.

První poločas vskutku nebyl z diváckého pohledu zrovna dvakrát atraktivní. Oba celky měly problémy s rozehrávkou i s přechodem na útočnou polovinu, za zmínku stojí jediná vážnější příležitost z 18. minuty. Do té se dostali hosté zásluhou El Jebliho, jehož bombu z pravé strany odvrátil s problémy na rohový kop brankář Damen. Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, první opravdová gólová možnost se zrodila v 71. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany propadl balón napříč pokutovým územím a odrazil se od bránícího Koolwijka. Všichni přítomní si již mysleli, že se míč bude třepetat v síti, jenomže proti byl s naprosto exkluzivním zákrokem nohou Damen a famózně tak uchránil svůj tým od inkasované trefy. Klíčový moment byl k vidění za dalších pět minut, kdy gólový účet sobotního střetnutí otevřel Luigi Bruins.

Zkušený jednatřicetiletý záložník obdržel parádní dlouhý pas z pravého křídla od Mounira El Hamdaouiho. Následná rána z voleje mu sice nevyšla, avšak tím zmátl bránící protihráče a dostal se ještě do výhodnější pozice, ze které uklidil míč k levé tyči kolem bezmocného gólmana Jurjuse. Hosté byli v ofenzívě bezzubí a na vyrovnání neměli sílu, v nastaveném čase je definitivně poslal na kolena El Hamdaoui po hlavičce ze čtyř metrů k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Groningen 2:1

26.01.2019 19:45

Góly: 15. Hirving Lozano, 19. Hirving Lozano - 34. Ludovit Reis

Eindhoven dokázal odčinit nečekanou týden starou remízu v Emmenu (2:2), ovšem svým výkonem proti Groningenu nijak výrazně nenadchl. Po dvaceti minutách sice vedl o dvě branky, ovšem soupeř ještě do poločasu snížil a ve druhém poločase nebyl až zase tak daleko od srovnání stavu. Na domácích hráčích byla znát nervozita, neboť nechtěli dopustit úplně stejný průběh, jako nedávno na půdě nováčka, a v defenzívě si tak dávali velký pozor.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela i po tomto kole zůstanou na čele Eredivisie, kterou vedou s dvaapadesáti body a před druhým Ajaxem si prozatím vytvořili pětibodový náskok. Hosté hrající o záchranu se za předvedenou hru rozhodně nemusí stydět, i přesto se v tabulce propadli na šestnáctou barážovou příčku s osmnácti body. Jasný favorit sobotního střetnutí prožil skvělý start a úvodní branku vstřelil přesně po odehrané čtvrthodině.

Prosadit se dokázal tradiční kanonýr Hirving Lozano, jenž využil fantastické práce Bergwijna na pravém křídle a následné zpětné přihrávky, ze sedmi metrů pak nekompromisně napálil balón doprostřed branky. Neuběhly ani další čtyři minuty a třiadvacetiletý mexický reprezentant zamířil do černého podruhé v zápase, celkově se v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže trefil dokonce potřinácté.

Nyní si naběhl za obranu protivníka k zadní tyči a po geniálním pasu od Pereira neměl problém dorazit míč do odkryté branky. V tabulce střelců se dotáhl na druhé místo. Nastřílel totiž stejně gólů jako bývalý hráč Tilburgu Fran Sol, za vedoucím Luukem de Jongem z PSV zaostává o dvě trefy.

Hosté se v žádném případě nevzdali a naději na bodový zisk vykřesali ve 34. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany žádné nebezpečí nevzniklo, balón se vzápětí odrazil za hranici pokutového území.

Tam se do něj bez okolků opřel Ludovit Reis a jeho skákavý pokus zapadl do levého horního rohu, brankář Zoet se stačil jen ohlédnout. Po změně stran se v tak vysokém tempu již nehrálo. PSV kontroloval průběh a v nastavení přeci jen mohl přidat třetí branku, jenomže té zabránil gólman Padt famózním způsobem. V domácím dresu se dostal na trávník mladý český záložník Michal Sadílek, který v 89. minutě nahradil Donyella Malena.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PEC Zwolle 0:2

26.01.2019 18:30

Góly: 16. Mike van Duinen, 55. Lennart Thy

Zwolle potvrdilo velmi dobrý vstup do druhé poloviny sezóny a po skalpu Feyenoordu v poměru 3:1 dokázalo zvítězit i na půdě silného Heracles po výsledku 2:0. Díky druhému tříbodovému zisku za sebou se posunulo na jedenáctou pozici s jednadvaceti body a opět se přiblížilo středu tabulky. Naopak domácí ani tentokráte neskórovali a po minulém výprasku od Groningenu (0:3) upadají do krize, jsou osmí se šestadvaceti body.

PEC po opatrnější úvodní čtvrthodině z ničeho nic udeřil zásluhou kanonýra Mika van Duinena, jenž se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil pošesté. Po rohovém kopu z pravé strany od Clementa propadl balón do středu na hranici pokutového území, kam si naběhl právě zapomenutý van Duinen a střelou z první nedal brankáři Blaswichovi žádnou šanci na úspěch. Hosté mohli navýšit svůj náskok ve 25. minutě.

V gólové pozici se tentokráte zjevil van Crooij a Blaswich se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem. Almelo poprvé zahrozilo až necelých deset minut před přestávkou, nicméně jednalo se o obrovskou možnost. Gólman van der Hart hned dvakrát během krátké chvíle podcenil vysoký centrovaný balón, do zakončení zblízka se protlačil Dalmau a ke skórování mu opravdu chyběl jen malý kousek, vždyť orazítkoval bližší tyč.

Hosté vstoupili také do druhého dějství lépe a svůj náskok pojistili v 55. minutě. Po krásné souhře na levém křídle převzal balón Namli a naservíroval ho před branku, kam si naběhl důrazný Lennart Thy. Šestadvacetiletý německý záložník si věděl rady a lehkou tečí nasměroval míč ke vzdálenější konstrukci. Heracles odmítlo obrovskou příležitost vrátit se do zápasu krátce po odehrané hodině, kdy zahrávalo pokutový kop.

K němu se postavil nejlepší střelec týmu Švéd Peterson a jen potvrdil současné bídné rozpoložení svého klubu, když jeho bombu famózně vyrazil před sebe připravený van der Hart. Almelo sice potom tlačilo a mohlo ještě vykřesat jiskřičku naděje, jenomže když v tutovce selhal střídající Konings, tak vyšlo gólově naprázdno. Naopak na druhé straně mohl přidat třetí trefu Zwolle aktivní Namli, proti jehož ráně se blýskl Blaswich.

Více informací k zápasu

NAC Breda - ADO Den Haag 1:1

25.01.2019 20:00

Góly: 50. Gervane Kastaneer - 21. Melvyn Lorenzen

Záchranářský souboj mezi Bredou a Den Haagem svého vítěze nakonec nenašel. Domácí po prvním poločase prohrávali, nicméně v celém zápase měli herně lehce navrch a vytěžili alespoň remízový výsledek 1:1. V samém závěru dokonce sahali po otočení výsledku. NAC se prozatím posunul na šestnáctou pozici se šestnácti body o skóre před Excelsior, který však disponuje jedním duelem k dobru. ADO je jedenáctý s jednadvaceti body.

Utkání nemělo nijak strhující tempo. Od samého začátku se hrálo v duchu fair-play, k vidění totiž nebyla ani jedna žlutá karta. Domácí vypálili směrem k náhradnímu brankáři Groothuizenovi osmnáctkrát, z jejich čtyř pokusů mezi tři tyče se uchytil jeden. Hned první větší příležitost krátce po odehrané dvacetiminutovce přinesla změnu skóre. Hosty dostal do vedení čtyřiadvacetiletý německý útočník Melvyn Lorenzen.

Ten si po krásné kolmici z poloviny hřiště za obranu naběhl do předbrankového prostoru a po finální pobídce od Beckera nasměroval míč ze šesti metrů doprostřed branky. Ve 33. minutě byli domácí blízko k vyrovnání, jenomže po tvrdé ráně Karamiho fantasticky zasahoval Groothuizen a výrazně podržel svůj celek. V poslední minutě úvodního dějství mohli naopak z ničeho nic udeřit hosté a druhou vstřelenou brankou by se zřejmě definitivně uklidnili.

Po dalším přesném pasu od Beckera stanul před prázdnou brankou Falkenburg a ve stoprocentní gólové možnosti trestuhodně minul. Breda se vrátila zpět do boje o vítězství pět minut po změně stran. Střídající Gervane Kastaneer převzal nahrávku do běhu od Lundqvista a svižnou akci zakončil s naprostou grácií - jeho nezištná přízemní střela za čtrnácti metrů zapadla do bližšího dolního rohu, gólman van Leer se natahoval marně.

Od tohoto momentu bylo na obou soupeřích znát, že jsou s bodem celkem spokojeni, častěji na útočnou polovinu se tlačili domácí. Převrhnout misky vah na svou stranu mohli ve druhé nastavené minutě, ale Verschueren svůj samostatný únik nevyřešil dobře a připraveného Groothuizena nepropálil. Breda zavítá v příštím kole na půdu posledního De Graafschapu a bude to pro ni nesmírně důležité střetnutí, Den Haag se střetne s Heracles.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven19171164:1152
2.AFC Ajax19152266:1847
3.Feyenoord Rotterdam19123442:2539
4.AZ Alkmaar1994635:2631
5.SBV Vitesse1985631:2529
6.FC Utrecht1984730:2728
7.VVV Venlo1975727:2926
8.Heracles Almelo1982933:4026
9.Willem II1974829:3425
10.Fortuna Sittard1965832:3623
11.SC Heerenveen1956840:4521
12.PEC Zwolle19631022:3121
13.ADO Den Haag1956826:3921
14.FC Emmen1956824:4021
15.SBV Excelsior19541027:4819
16.FC Groningen19531122:3018
17.NAC Breda19441122:4116
18.BV De Graafschap19431219:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Stiksxx

Ten Necid je na tom asi hodne spatne, kdyz uz i v Haagu lesti prkno.

Reagovat
ladyboy arsenal

žádný překvapení, spíš nechápu Haag, že ho kupovali

Reagovat
jáá

asi tak nějak

Reagovat
Stiksxx

Tak bylo to celkem jednoduchy. Ve Zwolle mu to celkem slo tak si mysleli ze Ered mu bude sedet.

Reagovat
ladyboy arsenal

to je ale nějaká doba kdy byl ve zwolle, tak mi to přijde amatérský od nich, jakoby nevěděli v jaký je "formě"

Reagovat
jáá

Popravdě jsem od něj nic moc neočekával, ale Falkenburga bych na hrotu teda nečekal Škoda že ten Kishna se zranil, dost jsem mu přál nějaký návrat. Kde jsou ty časy Fischer / Milik / El Ghazi / Kishna

Reagovat
Seydou Doumbia

Kodan/Neapol/Aston Villa/Nemocnice

Reagovat
AjaxFans

Tak co?Jels tam?

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel jsem nikoho nenašel tak jsem to na začátku ledna zrušil. Ptal jsem se i několika lidi tady na EF. No tak snad letos vyjde něco jiného. Popřípadě až ty zase budeš moct tak se ozvi.

Reagovat
Phreak71

Dotaz, proc Ajax kupuje noveho brankare? Pocitaji s odchodem?

Reagovat
AjaxFans

Laprou bude na odchodu

Reagovat
Seydou Doumbia

Díra co? Prej na jeho vrub jde remíza s Heerenveenem.

Reagovat
afc ajax

Presne čo sa dalo to nechytil

Reagovat
Stiksxx

Ajax ho znicil. V Tilburgu byl naprosto uzasny.

Reagovat
smazaný uživatel

A ve Feyenoordu byl taky marnej

Reagovat
Phreak71

Onana zustane?

Reagovat
AjaxFans

Těžko říct,zájem je o něj taky

Reagovat
Jeňa

I tak se jim vrátí ještě van Leer

Reagovat
Stiksxx

Ty voe to musel byt zase utrapeneny vykon. Groningen no...

Reagovat
AjaxFans

Ty pjačo,tak to je nasup.Dlouho se nestalo,že bych to vypnul

Reagovat
KingMaster13

Ty kráso naprosto libovej zápas od Feyenoordu Teď jsem jejich zápasy moc nestíhal ale dneska jsem si to prostě nechtěl nechat ujít i kvůli tomu, že Ajax hraje poslední dobou hodně dobře a říkal jsem si že to bude řežba jak prase a taky byla Sice ve druhé půlce je úplně zpráskali ale většina golů z brejku, Ajax to musel otevřít. Ale to jejich řešení..... naprostá fantazie a atmosféra též neskutečná

Reagovat
Stiksxx

Mam rad Feyenoord.

Pro neutralniho divaka a fanouska Feye to muselo byt neskutecne.

Reagovat
KingMaster13

Já mám tak nějak rád všechny kluby v Eredivisii jen k tomu Ajaxu tam cítím trochu tu rivalitu Jinak fotbal neskutečnej, fakt to mělo grády. Ještě já jsem ten typ kterýmu se líbí protiútokovej fotbal a jak to tam kluci řešili, to bylo něco pro mě

Reagovat
afc ajax

Zápas super ,ale zakázal by som tú zimnú prestávku každý rok sa takto na p... rozbiehame dnes najlepší asi hakim ...obrana stála dnes za ho...no

Reagovat
KingMaster13

Ta zimní přestávka je na prd V Nizozemsku to navíc není tak nutné tam mají oceánské klima, takže ty zimy tam nejsou tak drsné jako u nás, kde se opravdu v mínus 10 na fotbal chodit nedá

Reagovat
Elliasson

Pro fanouška Feye je neskutečné, že se během učení na zkoušky nestihl kouknout na zápas. Ach jó!

Reagovat
Vasil

Stadion se musel solidně otřásat

Reagovat
jáá

Asi k tomu nemám co dodat...To mám za ty kecy, jak jsem psal že jsem z Feye zklamaný... Match jak svině, nic jede se dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord jsem v poslední době viděl poměrně často včetně posledních 2 zápasů ( liga, pohár ) a zásadní rozdíl ve hře byl v tom, že RvP hrál na hrotu a nikoliv uprostřed zálohy. Rázem byl Feye lepší na míči, silnější ve středu hřiště i nebezpečnější v útoku. Ten experiment v předchozích zápasech jsem vůbec nechápal. Proti Zwolle to bylo do očí bijící.

Reagovat
Robbie

Reagovat
Stiksxx

To je peknej idiot ten Venca. Takovou krasnou prilezitost a on se na ni vysere.

Reagovat
AjaxFans

Nechápu,co mu vadilo.Mohl mít odehrané krásné minuty

Reagovat
Stiksxx

Jedině, že by se mu tady v Čechách smáli, že to vzdal.

Reagovat
AjaxFans

Jak je to s prachama při hostování?

Reagovat
Stiksxx

Plat by měl mít pořád stejný. Může mu ho celý platit Heerenveen nebo třeba jen nějaký podíl, na kterým se dohodnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele