základní část, 19. kolo
27.01.2019 14:30 CET
6 : 2
(3:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord nasázel Ajaxu šest branek a zaslouženě zvítězil

Jeden z nejsledovanějších zápasů jarní části nizozemské nejvyšší soutěže měl překvapivého vítěze, a to navíc po nečekaném průběhu. Téměř padesát tisíc fanoušků na stadionu De Kuip se dočkalo hned osmi branek, senzační podívaná s mnoha gólovými možnostmi přinesla vysokou výhru 6:2 pro domácí Feyenoord. Rotterdamský celek tak napravil špatný dojem ze vstupu do druhé fáze ligové scény a vybojoval nesmírně důležité tři body.

Po skalpu PSV (2:1) tak zaznamenal další úspěch, momentálně se nachází na třetím místě tabulky s devětatřiceti body a odstup druhého Ajaxu ztenčil na rozdíl osmi bodů. To naopak amsterdamský klub ztratil v boji o mistrovský titul, na vedoucí PSV má manko pěti bodů. Nevídaná je hlavně jeho bilance inkasovaných branek z posledních dvou střetnutí, na deset obdržených gólů totiž rozhodně není zvyklý.

Přitom do nedělního šlágru vstoupil tím nejlepším možným způsobem. V 8. minutě se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů Lasse Schöne a balón nádherně zakroutil k bližší tyči. Krátce po odehrané čtvrthodině bylo srovnáno. Navrátilec v základní sestavě Jens Toornstra se stal hrdinou svého týmu, když jednu branku sám dal a u třech dalších asistoval. Do listiny střelců se zapsal po nepovedené střele Stevena Berghuise.

Na hranici brankového území si pak věděl rady a nikým neatakován obstřelil bezmocného gólmana Onanu. Domácí otočili vývoj po půl hodině hry, kdy si Berghuis vyměnil roli s Toornstrou a po centru z pravé strany dotlačil balón se štěstím za brankovou čáru. Hosté se vrátili do hry o vítězství ve 33. minutě. Brankář Vermeer sice napoprvé vykryl ránu van de Beeka, ale na bombu Hakima Ziyecha přímo pod břevno byl již krátký.

Feyenoord i přesto odcházel do kabin spokojenější, neboť ve 42. minutě zamířil pod horní tyčku Robin van Persie po přesně načasované nahrávce od Toornstry. Domácí byli aktivnější i po změně stran. Nejprve pálil těsně vedle Tonny Vilhena, poté si ve středu pokutového území znovu udělal místo van Persie a míč akrobaticky usměrnil do pravého horního rohu - 4:2. V pětatřiceti letech tak ukázal, jak je pro Feyenoord stále platným a klíčovým hráčem. Po hodině hry střílel Berghuis mimo jen o několik decimetrů, na druhé straně orazítkoval tyč Ziyech. Definitivně rozhodnuto bylo necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Rychlé přečíslení zužitkoval Vilhena, který umístil do prázdné branky precizní nahrávku Toornstry. Gólový účet uzavřel v 84. minutě střídající Yassine Ayoub, jenž ani ne po minutě strávené na trávníku vypálil razantně ze čtrnácti metrů k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com, feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zisk pro sázkovky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele