základní část, 19. kolo
27.01.2019 16:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Alkmaar i díky kuriózní brance Idrissiho porazil Heerenveen 2:0

Alkmaar potvrdil zlepšenou formu v druhé polovině sezóny a tentokráte zvítězil na půdě konkurenčního Heerenveenu 2:0. Domácí nedokázali navázat na týden starý úspěch z Amsterdamu, kde vybojovali nesmírně cenný bod za divokou remízu 4:4 s místním Ajaxem a v roce 2019 tak na první soutěžní výhru čekají. V tabulce se nacházejí až na jedenáctém místě s jednadvaceti body, naopak AZ po druhé výhře za sebou poskočil na čtvrtou pozici.

Hosté zdolali na úvod poměrně hladce Utrecht v poměru 3:0 a ani teď neměli větší problémy, doposud posbírali jednatřicet bodů a za třetím Feyenoordem zaostávají o bodů osm. Počáteční půlhodina nedělní dohrávky 19. kola nic zajímavého nepřinesla, ihned poté zahrozil Alkmaar. Ve slibné pozici se zjevil Oussama Idrissi, jenž přelstil ofsajdovou past a poté z první mířil ke vzdálenější tyči, kterou minul o několik decimetrů.

Neuběhly ani další tři minuty a na druhé straně mohl zničehonic udeřit van Amersfoort. Ten měl dostatek prostoru ke střele, ale chybělo mu potřebné štěstí. Jeho přízemní pokus totiž proskákal kolem levé tyče. Následně se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo.

V 55. minutě mohli jít do vedení hosté, jenže po chytrém lobu Stengse olízla bližší tyč Seuntjesova rána z otočky z hranice pokutového území.

Svěřenci kouče Johna van den Broma ukazovali v nadcházejících minutách mírnou převahu a dočkali se krátce po odehrané hodině. Po hezké akci na pravém křídle přilétl před branku míč, který ve snaze odkopnout ho do bezpečí zasáhl skluzující obránce Sherel Floranus a nešťastně zamířil do vlastní sítě. Od tohoto momentu začal být SC nervózní a vůbec se nemohl dostat do tempa, jeho slabší chvilky využil AZ v 78. minutě a definitivně tak rozhodl.

Jednalo se o hodně netradiční gól. Brankář Hahn si totiž teprve formoval své řady a vůbec nevěnoval pozornost Idrissimu, který přímo od rohového praporku parádně zakroutil balón ke vzdálenější tyči. Hráči Heerenveenu sice nevěřícně rozhazovali rukama, ovšem k porušení pravidel nedošlo. Ve zbývajícím čase se dohrávalo v poklidném tempu, domácí se na žádný velký odpor nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele