základní část, 19. kolo
27.01.2019 12:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sittard porazil Arnhem po školácké chybě brankáře Eduarda

Arnhem znovu ukázal, jak nevyrovnaným týmem v letošní sezóně je. Na půdě dalšího soupeře bojujícím o holé přežití nezískal ani bod, kvůli inkasované brance v samém závěru prohrál v Sittardu 1:2. Tabulkou proto klesl na pátou pozici s devětadvaceti body a za čtvrtým Alkmaarem zaostává o body dva. Naopak Fortuna napravila minulý výprask 1:5 s De Graafschapem a poskočila na desátou příčku s třiadvaceti body.

Přitom hosté vstoupili o utkání tím nejlepším možným způsobem a již v 7. minutě vedli. Dlouhý nákop brankáře Eduarda trestuhodně propadl obranou Fortuny k rozběhnutému Bryanu Linssenovi, jenž zachoval chladnou hlavu a po výtečném zpracování napnul síť za bezmocným gólmanem Koselevem. Ani ne o pět minut později měl na kopačce vyrovnání Semedo, který však po ukázkové narážečce mířil o pár decimetrů vedle bližší tyče.

SBV byl blízko k navýšení náskoku po necelých dvaceti minutách. Koselev totiž vymyslel naprosto příšernou rozehrávku a po rychlé akci soupeře zapadl balón k jeho pravé tyči, ovšem domácího stráže zachránil praporek pomezního rozhodčího kvůli metrovému ofsajdu. Ve 26. minutě se po centru z levého křídla dostal míč na kopačku Foora a ten neváhal ani minutu, jeho bomba orazítkovala ke smůle Vitesse horní tyčku.

Necelých pět minut před přestávkou se v ideální pozici zjevil Semedo, jenže následná rána mu vůbec nevyšla a letěla příliš vysoko. Po změně stran se domácí stále častěji tlačili na útočnou polovinu a překvapivě i drželi balón více na svých kopačkách, o čemž hovoří celková statistika 59%:41%. Hosté opět zahrozili po hodiny hry, kdy pohlednou akci zakončoval z otočky Ødegaard a Koselev brilantně odvracel konečky prstů na roh.

Závěrečná dvacetiminutovka byla v režii Fortuny, která jako by přepnula na vyšší obrátky. O vyrovnání se postaral v 74. minutě střídající Lars Hutten. Vidigal odcentroval z pravé strany před branku a k zadní tyči si seběhl právě osmadvacetiletý útočník, jenž ve skluzu nasměroval balón do branky. Za dalších sedm minut se Eduardo blýskl proti ráně zblízka, ve druhé nastavené minutě ale vyrobil obrovskou hrubku. Po jeho ležérní nahrávce se z první opřel do balónu Finn Stokkers a následný lob z třiceti metrů zapadl do sítě. O téhle školácké chybě bude zkušený Eduardo hostující v Arnhemu z anglické Chelsea dlouho přemýšlet.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele