základní část, 19. kolo
26.01.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles znovu selhalo v koncovce a podlehlo Zwolle o dvě branky

Zwolle potvrdilo velmi dobrý vstup do druhé poloviny sezóny a po skalpu Feyenoordu v poměru 3:1 dokázalo zvítězit i na půdě silného Heracles po výsledku 2:0. Díky druhému tříbodovému zisku za sebou se posunulo na jedenáctou pozici s jednadvaceti body a opět se přiblížilo středu tabulky. Naopak domácí ani tentokráte neskórovali a po minulém výprasku od Groningenu (0:3) upadají do krize, jsou osmí se šestadvaceti body.

PEC po opatrnější úvodní čtvrthodině z ničeho nic udeřil zásluhou kanonýra Mika van Duinena, jenž se v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže prosadil pošesté. Po rohovém kopu z pravé strany od Clementa propadl balón do středu na hranici pokutového území, kam si naběhl právě zapomenutý van Duinen a střelou z první nedal brankáři Blaswichovi žádnou šanci na úspěch. Hosté mohli navýšit svůj náskok ve 25. minutě.

V gólové pozici se tentokráte zjevil van Crooij a Blaswich se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem. Almelo poprvé zahrozilo až necelých deset minut před přestávkou, nicméně jednalo se o obrovskou možnost. Gólman van der Hart hned dvakrát během krátké chvíle podcenil vysoký centrovaný balón, do zakončení zblízka se protlačil Dalmau a ke skórování mu opravdu chyběl jen malý kousek, vždyť orazítkoval bližší tyč.

Hosté vstoupili také do druhého dějství lépe a svůj náskok pojistili v 55. minutě. Po krásné souhře na levém křídle převzal balón Namli a naservíroval ho před branku, kam si naběhl důrazný Lennart Thy. Šestadvacetiletý německý záložník si věděl rady a lehkou tečí nasměroval míč ke vzdálenější konstrukci. Heracles odmítlo obrovskou příležitost vrátit se do zápasu krátce po odehrané hodině, kdy zahrávalo pokutový kop.

K němu se postavil nejlepší střelec týmu Švéd Peterson a jen potvrdil současné bídné rozpoložení svého klubu, když jeho bombu famózně vyrazil před sebe připravený van der Hart. Almelo sice potom tlačilo a mohlo ještě vykřesat jiskřičku naděje, jenomže když v tutovce selhal střídající Konings, tak vyšlo gólově naprázdno. Naopak na druhé straně mohl přidat třetí trefu Zwolle aktivní Namli, proti jehož ráně se blýskl Blaswich.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele