základní část, 19. kolo
26.01.2019 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Excelsior zvládl záchranářský duel, De Graafschap porazil 2:0

Velmi důležitý zápas o záchranu spolu sehráli fotbalisté Excelsioru a De Graafschapu, po opatrném průběhu nakonec zvládl koncovku rotterdamský celek. Díky vítězství 2:0 se proto raduje z nesmírně cenného tříbodového zisku. SBV přerušil svou šňůru čtyř prohraných utkání v řadě a opustil sestupové pásmo, s devatenácti body je patnáctý. BV naopak nenavázal na výtečný vstup do nového roku a nyní bude hodně zklamaný.

Celek z Doetinchemu totiž zhruba před týdnem přivítal jiného nováčka z Fortuny Sittard a naděloval, vysoká výhra 5:1 byla opravdovým šokem. Nyní by možná bral z Rotterdamu i bod, avšak zhruba čtvrthodiny před koncem inkasoval rozhodující trefu a v samém závěru při hře na velké riziko kapituloval ještě jednou. V Eredivisii je proto stále poslední osmnáctý s patnácti body a jeho ztráta na Excelsior činí čtyři body.

První poločas vskutku nebyl z diváckého pohledu zrovna dvakrát atraktivní. Oba celky měly problémy s rozehrávkou i s přechodem na útočnou polovinu, za zmínku stojí jediná vážnější příležitost z 18. minuty. Do té se dostali hosté zásluhou El Jebliho, jehož bombu z pravé strany odvrátil s problémy na rohový kop brankář Damen. Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, první opravdová gólová možnost se zrodila v 71. minutě.

Po rohovém kopu z levé strany propadl balón napříč pokutovým územím a odrazil se od bránícího Koolwijka. Všichni přítomní si již mysleli, že se míč bude třepetat v síti, jenomže proti byl s naprosto exkluzivním zákrokem nohou Damen a famózně tak uchránil svůj tým od inkasované trefy. Klíčový moment byl k vidění za dalších pět minut, kdy gólový účet sobotního střetnutí otevřel Luigi Bruins.

Zkušený jednatřicetiletý záložník obdržel parádní dlouhý pas z pravého křídla od Mounira El Hamdaouiho. Následná rána z voleje mu sice nevyšla, avšak tím zmátl bránící protihráče a dostal se ještě do výhodnější pozice, ze které uklidil míč k levé tyči kolem bezmocného gólmana Jurjuse. Hosté byli v ofenzívě bezzubí a na vyrovnání neměli sílu, v nastaveném čase je definitivně poslal na kolena El Hamdaoui po hlavičce ze čtyř metrů k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele