základní část, 19. kolo
27.01.2019 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht se trápil v koncovce a překvapivě podlehl sebevědomému Willemu

Utrecht nezažívá úplně nejlepší vstup do druhé poloviny nizozemské Eredivisie a nyní již potřetí za sebou nebodoval, když překvapivě podlehl Tilburgu v nejtěsnějším poměru 0:1. Na hostech není vůbec znát, že je v lednovém přestupovém území opustil klíčový kanonýr Fran Sol a teď vyhráli dokonce popáté v řadě, tabulkou nejvyšší soutěže se prozatím posunuli na devátou pozici s pětadvaceti body.

Domácí měli balón podle očekávání častěji ve svém držení (z pětašedesáti procent) a vyslali i mnohem více střeleckých pokusů na branku, jenomže tentokráte naprosto selhali v produktivitě. Úvodní poločas toho mnoho nenabídl. Hosté se soustředili na pozornou hru v defenzívě a domácím nefungovala přechodová fáze, pokusům ze střední vzdálenosti scházela přesnost. Za zmínku stojí pouze šance ze 41. minuty.

Rohový kop z pravé strany propadl až k zadní tyči, odkud hlavičkoval z nějakých osmi metrů Emanuelson a bližší konstrukci minul vskutku jen o několik centimetrů. Willem z ničeho nic udeřil ani ne po šedesáti odehraných sekundách druhého dějství. Rozhodující trefu vsítil jednadvacetiletý anglický záložník Daniel Crowley, jenž se šťastně dostal k míči ve středu pokutového území a pak ho nekompromisně napálil pod horní tyčku.

Od tohoto okamžiku FC ještě více přitlačil, avšak stále se mu nedařilo najít recept na dobře organizovanou obranu protivníka. V 54. minutě po načechraném pasu van de Streeka hlavičkoval u vzdálenější konstrukce opět Emanuelson, jenomže ani v tomto případě neseřídil mířidla přesně a svou hlavičku uklidil o decimetry nad břevno. Zhruba po hodině hry mohlo být definitivně hotovo, zahrozil totiž střídající Isak.

Po špatné rozehrávce soupeře dokázal eritrejský útočník překonat z úhlu brankáře Jensena, nicméně inkasované brance na poslední chvíli zabránil vracející se Letschert. V závěrečné dvacetiminutovce došlo k permanentnímu obléhání branky Tilburgu, v 75. minutě se blýskl robinsonádou gólman Wellenreuther po ráně van Overeema z dvaadvaceti metrů. K ničemu nebezpečnějšímu už však nedošlo, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele