Eredivisie - preview 19. kola

25.01.2019, 08:26, aktualizováno 27.01.2019, 08:33
Previews
PSV Eindhoven v sobotu udolal Groningen a nyní bude čekat na odpověď Ajaxu, ten před sebou má hodně těžký úkol, hraje totiž na půdě Feyenoordu. Heerenveen bude měřit síly s Alkmaarem, Utrecht nastoupí proti Willemu II a Vitesse si jede pro body do Sittardu...
Fortuna Sittard - SBV Vitesse  (neděle 12:15)
Sittard zažil celkem povedený vstup do nováčkovské sezóny a s první polovinou soutěže mohl být spokojen. Nacházel se v klidném středu tabulky s dvaceti body, naopak úvodní duel druhé části mu naprosto nevyšel. Momentálně mu patří jedenácté místo a teď se pokusí své konto rozšířit proti favorizovanému Arnhemu. Ten se nachází na solidním čtvrtém místě s devětadvaceti body a určitě chce zabojovat o přímý postup do evropských pohárů.

Fortuna před týdnem zavítala do Doetinchemu a vzhledem ke zpackanému podzimu místního De Graafschapu se jí dávaly velké šance na bodový zisk. Jenomže svým výkonem zklamala a odjížděla s výpraskem 1:5, což očekával vskutku málokdo. Ve středu sehrála čtvrtfinálový zápas národního poháru v Rotterdamu se silným Feyenoordem a znovu neměla naději na úspěch, po porážce 1:4 se tak s KNVB Beker rozloučila.

"Byl to ostrý start do nového roku a ten nám jasně ukázal naše možnosti. Pokud se chceme vyhnout vypjatému závěru o holé přežití, tak je třeba se více koncentrovat a neustále se zlepšovat. Poslední výsledky musíme hodit za hlavu, z dlouhodobého hlediska nemusejí nic znamenat. Vitesse má skvělý přechod do útoku a úctyhodnou produktivitu, i tak si myslím, že ho můžeme porazit," vyjádřil se s optimistickými myšlenkami trenér Sittardu René Eijer.

SBV započal druhou epochu letošního ročníku vítězně a po boji zdolal rotterdamský Excelsior v poměru 3:2. Také on se probojoval mezi osmičku nejlepších v národním poháru a do semifinále se nedostal. Na půdě Alkmaaru skórovat nedokázal a prohrál 0:2, nezvládl hlavně konec prvního a začátek druhého poločasu. Ruský kouč Leonid Sluckij se musí vypořádat s početnou marodkou.

Na ní se nacházejí Belgičan Musonda (poraněné koleno), Slovinec Matavž (zlomenina nohy), slovenský krajánek Bero (problémy s ramenem) a Nigerijec Gong (potíže s kolenem). Ani Eijer nepošle na trávník kompletní výběr, mimo hru totiž jsou Lamprou, Semedo, Niňaj, Dammers, Koot, Vlijter a Dianessy. Novou posilou Fortuny se v pátek stal Chorvat Andrija Balić, jenž přišel na hostování z italského Udinese. Na podzim slavil ve vzájemném střetnutí Arnhem (2:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.65 - 3.78 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Utrecht - Willem II  (neděle 14:30)
Utrecht po nepřesvědčivém vstupu do nové sezóny sáhl ke změnám a ty mu pomohly k lepšímu. Po příchodu zkušeného trenéra Dicka Advocaata začal kosit jednoho protivníka za druhým a posunul se podle očekávání na pohárové příčky. Poslední tři ligové duely mu příliš nevyšly, na druhou stranu narazil na papírově nejsilnější celky Eredivisie, a proto v utkání s oslabeným Tilburgem bude považován za jasného favorita.

FC doposud vybojoval solidních osmadvacet bodů a je šestý jen o bod za čtvrtým Arnhemem. Po vyřazení v osmifinále národního poháru s Feyenoordem (0:1) nestačil před vlastními fanoušky na Ajax (1:3). V prvním zápase nového roku zavítal do Alkmaaru a svému odvěkému rivalovi podlehl hladce 0:3. Už v tuto chvíli má jednu jistotu - po konci ročníku odejde z týmu právě Advocaat, který se tak na postu hlavního lodivoda příliš neohřeje.

Jednasedmdesátiletý rodák z Haagu má o momentální situaci jasno. "Naznačil jsem, že pro klub by bylo lepší nastavit si nějakou dlouhodobější strategii. Udělám vše, co bude v mých silách, abychom se dostali do Evropské ligy. V Utrechtu jsem velmi spokojen, je to fantastický klub," uvedl před jarní částí sezóny. Před střetnutím s Tilburgem měl dobrou náladu, i přesto varuje před podceněním houževnatého protivníka.

"V Alkmaaru se nám bohužel nedařilo a zaostávali jsme. Willem bude čekat na naše chyby a chce překvapit, o tom není pochyb. Pevně věřím, že se vrátíme k aktivní hře a budeme produktivní, je třeba nabrat ztracenou sebedůvěru," dodal pro klubové stránky. Hosté vstoupili do druhé fáze nizozemské nejvyšší soutěže dobře a porazili konkurenční Bredu 2:0. Díky tomu se posunuli na devátou příčku s dvaadvaceti body.

Tilburg v zimní přestávce přišel o svého nejlepšího kanonýra Frana Sola a teprve čas ukáže, jestli se s jeho absencí dokáže vyrovnat. Utrecht se musí obejít bez Striedera, Marsmana, Makienoka a Desserse. Svou obnovenou premiéru v Eredivisii by si mohl odbýt útočník Michiel Kramer, jenž se k týmu připojil po rozvázání smlouvy s izraelským Maccabi Haifa. Trenér Adrie Koster nepřiveze na stadion Galgenwaard zraněné duo Pieters - Coulibaly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.83 - 6.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Jednoznačný šlágr 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže se odehraje v Rotterdamu a očekává se vskutku pikantní souboj. Feyenoord není v letošním ročníku zrovna v optimální pohodě, na svého nedělního konkurenta ztrácí propastných jedenáct bodů a kvůli poklesu formy se na něj dotahují další soupeři. Rotterdamskému celku patří třetí příčka se šestatřiceti body a před čtvrtým Arnhemem drží sedmibodový náskok.

AFC doposud posbíral velmi solidních sedmačtyřicet bodů ze čtyřiapadesáti možných, i přesto je až druhý o dva body za vedoucím PSV. Šanci dostat se poprvé v sezóně na první místo odmítl před týdnem s Heerenveenem, když se s odvěkým rivalem se rozešel smírně v divokém poměru 4:4 a nevyužil zaváhání PSV proti Emmenu (2:2). Přitom za příznivého stavu 3:1 kopal pokutový kop a pak ještě vedl 4:3, jenomže z výhry se nakonec neradoval.

"Neudržet takovýto náskok je trestuhodné, na druhou stranu PSV se stalo to samé. Vše je velmi otevřené a je nám jasné, že do boje o ligovou trofej se chce co nejdříve vrátit také Feyenoord. Momentální odstup není rozhodující, soupeř má možnost udělat důležitý krok. Jenomže my budeme spokojeni jen se třemi body, i přes obrovské kvality protivníka nás zajímá pouze výhra," nastínil jasný plán hostující trenér Erik ten Hag.

Jeho svěřenci si alespoň částečně spravili chuť ve čtvrtečním čtvrtfinále národního poháru, kdy Heerenveenu tentokráte oplatili moment překvapení a díky třem gólům v úvodním poločase zvítězili hladce 3:1. "Bojujeme na třech frontách a s náročným programem prostě musíme počítat. Feyenoord je vysoce produktivní a nebezpečný z každé pozice, což letos několikrát potvrdil," reaguje ten Hag především na úspěch Feyenoordu s PSV ze začátku prosince (2:1).

Domácí se po rozpačitém začátku chytli a začali srážet na kolena jednoho protivníka za druhým. Po pěti výhrách za sebou se však zasekli a podlehli Sittardu (0:2) i naposledy Zwolle (1:3), smírně se rozešli s Den Haagem (2:2). Šňůru tří nezdarů tak hodlají co nejdříve zlomit a AFC rozhodně mají co vracet, v podzimním vzájemném utkání mu podlehli 0:3. Také Feyenoord oslavil postup mezi čtyřku nejlepších v KNVB Beker po skalpu Sittardu (4:1).

V rotterdamském klubu se v posledních dnech hovoří o výměně na trenérském postu. Současný lodivod Giovanni van Bronckhorst totiž uvedl, že po sezóně neprodlouží smlouvu a vedení tak může s předstihem hledat nového nástupce. "To v žádném případě neznamená, že moje práce tady končí. Je třeba pozvednout morálku, na nápravu máme ještě spoustu času. Kdybychom se nastartovali hned proti Ajaxu, tak by to bylo skvělé," uvedl pro klubový web.

Nově mu bude scházet brankářská jednička Biljow, kterého by paradoxně měl nahradit bývalý gólman Ajaxu Vermeer. Na marodce se dále nacházejí Geertruida s Malaciou. Hosté stále postrádají argentinského obránce Tagliafica vinou poraněného kolene, k tomu nejsou připraveni ani Veltman s Bandém a Eitingem.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - St. Juste, van Beek, van der Heijden, Verdonk - Clasie, Vilhena - Berghuis, van Persie, Larsson - Jørgensen
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Kristensen, de Ligt, Blind, Mazraoui - Schöne, F. de Jong - Ziyech, van de Beek, Tadič - Dolberg
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 4.31 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Fotbalisté Heerenveenu se postarali o jedno ze tří velkých překvapení 18. kola nizozemské nejvyšší soutěže na půdě amsterdamského Ajaxu, naprosto šílené utkání s neuvěřitelným výsledkem 4:4 se muselo líbit všem přihlížejícím. Nyní se pokusí navázat na cenný bod proti Alkmaaru a znovu je čeká nelehká úloha. Hosté totiž vlétli do druhé fáze jako uragán a kromě postupu do semifinále KNVB Beker snadno uspěli i na ligové scéně.

Ani jeden nemohl z podzimní části zrovna dvakrát jásat. Domácím patřilo s dvaceti body umístění v druhé polovině tabulky s pouhými jednadvaceti body, v tuto chvíli se nacházejí na desátém místě. Na týden staré utkání v Amsterdamu jen tak nezapomenou. V průběhu totiž prohrávali 1:3 a přežili pokutový kop favorita, v nastaveném čase nakonec zachránil nesmírně cennou remízu devatenáctiletý mladíček Kik Pierie.

"Pro tyto okamžiky se pohybujete ve fotbalovém prostředí. Zápasu snad nechybělo vůbec nic a každý, kdo ho viděl, musel být s nabídnutým prožitkem spokojen. V závěru jsme ukázali obrovskou bojovnost a dokázali si sami sobě, že i proti takto silným výběrům můžeme uspět. S Alkmaarem to bude podobné utkání a je jen na nás, jestli zužitkujeme pozitivní impuls," vyjádřil se na předzápasové tiskové konferenci kormidelník SC Jan Olde Riekerink.

Jeho svěřenci si střihli odvetu s Ajaxem o čtyři dny později ve čtvrtfinále národního poháru a napodruhé již neuspěli, po katastrofálním prvním poločase prohráli 1:3. "Je hrozně těžké překvapit tohoto konkurenta dvakrát v řadě, a navíc v tak krátkém časovém horizontu. Vyřazení nás mrzí, ale nemáme se za co stydět," popsal Riekerink své pocity po čtvrtečním klání. AZ na úvod roku 2019 hladce porazil Utrecht (3:0), mezi osmičkou nejlepších v KNVB Beker si poradil s Arnhemem (2:0).

V ligové tabulce je pátý s osmadvaceti body a na čtvrtý Arnhem ztrácí jediný bod, reálný je i boj o třetí místo. Domácí nenasadí Bulthuise s Thorsbym, naopak karetní trest si odpykali Rienstra s Kobajašim a oba tak budou k dispozici. Nicméně na trávník se pravděpodobně nepodívá důležitý záložník Zeneli, jenž je krok od přestupu do francouzské Remeše. Hostům dlouhodobě chybějí Boadu s de Boerem, nastoupit nemůže ani Belgičan Wuytens.

"Je před námi třetí těžký souboj v osmi dnech, avšak soupeř je na tom podobně a vymlouvat se proto nemůžeme. Pakliže chceme pomýšlet na vítězství, tak je potřeba předvést minimálně stejně kvalitní výkon, jako v předchozích dvou případech," uvedl kouč AZ John van den Brom. V podzimním vzájemném klání byl překvapivě úspěšnější Heerenveen, jenž zvítězil na stadionu AFAS po výsledku 3:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.83 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - PEC Zwolle  (sobota 18:30)
První polovina podzimu vyšla Heraclesu nadstandardně, ta druhá ovšem psala úplně jiný příběh. A prakticky od začátku listopadu se klub z Almela nemůže pořádně chytit. V lize z posledních osmi zápasů hned šestkrát prohrál, naposledy padl v Groningenu. Tentokráte přivítá Zwolle, která naopak před týdnem překvapivě skolilo Feyenoord.

Oba celky tak měly poměrně odlišný vstup do nového roku. Domácí jsou na tom i tak lépe, neboť mají nahráno ze startu sezóny, a oproti svému soupeři posbírali o osm bodů více. "Nehráli jsme v Groningenu špatně, ale náš přístup byl špatný. Hrajeme přece za náš klub, pro fanoušky, za sponzory i všechny zaměstnance," čertil se trenér Frank Wormuth.

Jeho mužstvo je doma velmi silné, z osmi utkání hned šestkrát vyhrálo, a i proto bude v tomhle souboji mírným favoritem. "Potřebujeme co nejrychleji získat body, abychom jich měli pětatřicet," vytyčil jasný cíl Wormuth. "Přístup v tréninku byl tento týden už dobrý. Doufám, že se to projeví právě na nynějším zápase," přál by si.

Heracles se bude muset obejít bez trojice hráčů, Robin Pröpper a Sebastian Jakubiak mají zdravotní problémy s kolenem, Niels Leemhuis laboruje s poraněními třísly. Naopak k dispozici by měl být již Jesper Drost. "Když nezískáváte body, musíte je prostě urvat doma. Můžeme se dívat dál, ale hlavním cílem je utkání se Zwolle," dodával Wormuth.

PEC letos bojuje o holé přežití, nutno však podotknout, že ho mohl pořádně nakopnout nedávný skalp rotterdamského celku. Od sestupového pásma ho každopádně dělí stále jen dva body, a tak je potřeba, aby v nastoleném trendu pokračoval. Venku hosté nehrají úplně špatně, dosud posbírali na cizích hřištích dokonce víc bodů než doma.

Pod vedením nového trenéra Jaapa Stama prožilo Zwolle o minulém víkendu opravdu povedenou premiéru. Ten by sestavu příliš obměnit neměl, akorát nebude moci počítat celkem se třemi hráči. Na marodce se totiž nacházejí Sepp van den Berg a Dico Koppers, suspendovaný je pak brankář Diederik Boer, jenž se v Almelu také nepředstaví.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.99 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Souboj předposledního celku s posledním bude představovat zajisté tuhou bitvu o záchranu. Dost mizerně je na tom Excelsior, který na konci října loňského roku padl právě s nynějším soupeřem a od té doby chytl velkou krizi. De Graafschapu, který z posledních čtyř utkání prohrál jen s Ajaxem, tak má jednoznačně co vracet.

Z možných sedmadvaceti bodů získali domácí z devíti ligových klání jen čtyři, všudy všeho porazili jen Emmen a remizovali s Utrechtem, a logicky zabředli až na sedmnáctou příčku. Aktuálně mají na svém kontě hned čtyři porážky. "Tento týden jsme dobře trénovali. Jen ne v úterý, kdy napadl sníh. Ale přizpůsobili jsme," ujišťoval trenér Adrie Poldervaart.

Na onen zápas na půdě Doetinchemu, který odstartoval nevalnou sérii rotterdamského klubu, si pochopitelně moc dobře pamatuje. "Prohráli jsme tam o tři branky. Prožívali jsme v tu chvíli nejlepší pasáž sezóny, jenže jsme tam prostě zapomněli bodovat. Bylo by vážně skvělé, kdybychom právě proti němu utnuli naši negativní šňůru," přál by si Poldervaart.

Excelsior bude postrádat Mikaela Andersona a také Sonnyho Stevense, nově nebude k dispozici Hervé Matthys, naopak by se na hřiště brzy mohl vrátit Desevio Payne, jenž letos neodehrál ani minutu, každopádně proti De Graafschapu ještě hrát nebude. "To, že napadl sníh, nebude naší omluvou. Příprava proběhla dobře," opakoval Poldervaart.

Hosté se o udržení se v nejvyšší soutěži perou v poslední době srdnatě a vstup do nového roku si nemohli představovat lepší. Předvedli totiž proti Fortuně jeden z nejlepších výkonů v tomto ročníku, nasázeli jí hned pět branek, a získali své celkově čtvrté vítězství. Venku jsou ovšem s pouhými dvěma získanými body vůbec nejhorším mužstvem Eredivisie.

Jurre Vreman, Frank Olijve, Stefan Nijland a Liban Abdulahi, to je aktuální marodka týmu kouče Henka de Jonga, který by sestavu oproti minulému špílu opravdu výrazněji měnit neměl. "De Graafschap má dobrý mančaft," upozorňoval Poldervaart. "My se však musíme ujistit a zařídit, abychom proti němu jednoznačně bodovali," burcoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.72 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - FC Groningen  (sobota 19:45)
Eindhoven nevstoupil do nového ročníku zrovna nejšťastněji a teprve podruhé ztratil body, tentokráte se jednalo o velké překvapení. Nicméně jeho největší rival z Ajaxu také jen remizoval, proto se PSV udržel na vedoucí pozici s osmašedesáti body o dva body právě před amsterdamským konkurentem. Nyní se pokusí napravit předchozí zaváhání proti zvedajícímu se Groningenu a zřejmě ani teď ho nečeká jednoduchá úloha.

Domácí výběr vedl zhruba před týdnem na půdě nováčka z Emmenu ještě necelou čtvrthodinu před koncem o dvě branky, spálil mnoho gólových možností a nakonec toho litoval. FC totiž nejprve snížil a pak vyrovnal v nastaveném čase, otřesený favorit se na žádnou odpověď nezmohl. "Je to pro nás ponaučení, musíme se koncentrovat až do samého konce. Může nás to v konečném účtování mrzet, ale je třeba na to zapomenout," uvedl smířeně Mark van Bommel.

Kouč obhájce mistrovského titulu očekává od Groningenu nebojácný výkon. "Všem musí být jasné, že Groningen má na to hrát o pohárové příčky a bude hodně nepříjemným soupeřem. To ostatně potvrdil na úvod tohoto roku, je před námi možná ještě těžší zkouška než v Emmenu. Na druhou stranu máme dostatečně zkušený a odolný kádr na to, abychom se s tím úspěšně poprali," dodal vzápětí jednačtyřicetiletý rodák z Maasbrachtu.

Hosté se v podzimní části opravdu výrazně trápili a hlasům o možném sestupu se nikdo nemohl divit. Nicméně tradiční účastník Eredivisie se zvedl a razantně naznačil, že jen o holé přežití hrát nehodlá. V 18. kole s několika zimními posilami v sestavě přehrál bez větších potíží překvapení první části sezóny Heracles v poměru 3:0, dvěma nádhernými góly se uvedla nová akvizice z Arnhemu Thomas Bruns.

Hosté, kteří jsou v tabulce na třinácté příčce s osmnácti body, nemohou využít služeb zraněného Dána Pohla, reprezentační povinnosti si plní Japonec Doan. Domácí stále nenasadí Australana Thomase (po operaci kolenních vazů). "Můžeme jen překvapit, v každém utkání je naděje na úspěch. Získat nějaké body bude obtížné, ale rozhodně to není nemožné," řekl optimisticky trenér FC Danny Buijs. Podzimní vzájemný duel skončil těsnou výhrou PSV po výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.92 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - FC Emmen  (sobota 20:45)
V souboji dvou úspěšných týmů z úvodního duelu nového roku bude považováno za mírného favorita domácí Venlo. Ovšem nováček z Emmenu před týdnem jasně ukázal, že vrátit se o patro níže, po pouhém roce stráveném v nejvyšší soutěži, neplánuje. Momentálně mu v tabulce Eredivisie patří patnáctá pozice s osmnácti body, za třináctým Groningenem je o skóre. VVV se vyhřívá na krásné sedmé pozici se šestadvaceti body.

Svěřenci trenéra Maurice Steijna zvládli první duel druhé poloviny sezóny v Den Haagu, kdy krátce po přestávce otočili nepříznivý vývoj a nakonec se radovali z výhry 4:2. "Tomuto zápasu nechyběla jiskra, duel s ADO nabízel od samého začátku zajímavou podívanou plnou zvratů. Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Emmen bude spoléhat na týmového ducha a obrovskou houževnatost, musíme hrát ještě lépe než minule," uvedl Steijn s respektem.

Vzhledem k srdnatému výkonu Emmenu proti lídrovi Eredivisie z PSV určitě ví, o čem mluví. Emmen se totiž v domácím prostředí nechal vyhecovat fanoušky, dotáhl dvoubrankové manko obrovského favorita a vybojoval nesmírně cenný bod za remízu 2:2. Přitom ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem to vypadalo, že je rozhodnuto, pak se ale blýskl dvěma trefami dánský útočník Nicklas Pedersen a senzace byla na světě.

"Takovýchto utkání nezažijete v kariéře příliš mnoho. Musím přiznat, že po druhém gólu takto kvalitního konkurenta jsem byl i já dost skeptický, naštěstí tým prokázal úžasnou vnitřní sílu a za nesmírnou bojovnost mu musím upřímně poděkovat. Není třeba varovat před usnutím na vavřínech, stále nejsme v nejlepší pozici. Venlo je podle mě mírným favoritem, to však neznamená, že nemůžeme vyhrát," prohlásil s úsměvem Dick Lukkien.

Hostující lodivod postrádá Gronsvelda, Bose a Bijlsmu, po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil ani Deiman. Domácí přeci jen nemusí řešit tak velké problémy s marodkou, mimo hru zůstává pouze Janssen. Poslední dva vzájemné zápasy skončily nerozhodným výsledkem a vzhledem k situaci není v žádném případě vyloučeno, že se remízový výsledek urodí i teď.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.49 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - ADO Den Haag  (pátek 20:00)
Nizozemská nejvyšší soutěž je letos nesmírně vyrovnaná a každý bod v dolní polovině tabulky může rozhodovat o úspěchu či neúspěchu. Breda se momentálně nachází na předposlední sedmnácté pozici s patnácti body, za patnáctým Emmenem zaostává o body tři. Nyní se pokusí rozšířit své konto proti Den Haagu, jenž také žádnou jistotu nemá. Doposud posbíral o pět bodů více a patří mu dvanácté místo.

NAC prožil celkem úspěšný závěr první části sezóny, v posledních třech duelech vybojoval solidních sedm bodů. Před vlastními fanoušky zdolal silný Arnhem (2:1) i Heerenveen (4:2), velmi cenný bod za bezbrankovou remízu si odvezl ze Zwolle. Před týdnem zavítal do Tilburgu a příliš spokojen být nemohl. Od 22. minuty prohrával, pak se marně snažil dotáhnout náskok protivníka a v oslabení nakonec inkasoval ještě jednou (0:2).

Trenér Mitchell van der Gaag nemůže nasadit El Allouchiho, který obdržel červenou kartu právě v utkání s Willemem a musí si tak odpykat trest. Na marodce se nacházejí Sporkslede (přetržená achilovka), Damen (svalové potíže v oblasti břicha) a také Srb Ilić s Belgičanem Schoofsem (oba problémy s kotníkem). Ani ADO v závěrečných třech střetnutích roku 2018 neprohrál, ale souboj s Venlem mu vůbec nevyšel.

Po vyrovnaném průběhu nakonec podlehl konkurentovi 2:4 a přišel o vyloučeného brankáře Zwinkelse, který mimo souboj o míč zbytečně přišlápl Mlapu. Místo něj by se mezi třemi tyčemi měl objevit dvaadvacetiletý Groothuizen. "Bude to důležité klání, minulý zápas nám na psychice nepřidal. Očekávám opatrný a vyrovnaný průběh od samého začátku až do konce," uvedl s očekáváním van der Gaag.

Tomu dlouhodobě scházejí Kishna s Davidem (oba po operaci kolene). "Hrajeme doma, a naše věrné příznivce nehodláme zklamat. Den Haag má své kvality a je velmi nebezpečný po standardních situacích, na které si musíme dát velký pozor," vyjádřil se hostující stratég Alfons Groenendijk. Podzimní vzájemný souboj svého vítěze neměl a po gólech z úvodní dvacetiminutovky skončil nerozhodně v poměru 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.34 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven18161162:1049
2.AFC Ajax18152164:1247
3.Feyenoord Rotterdam18113436:2336
4.SBV Vitesse1885530:2329
5.AZ Alkmaar1884633:2628
6.FC Utrecht1884630:2628
7.VVV Venlo1875625:2626
8.Heracles Almelo1882833:3826
9.Willem II1864828:3422
10.SC Heerenveen1856740:4321
11.Fortuna Sittard1855830:3520
12.ADO Den Haag1855825:3820
13.FC Groningen18531021:2818
14.PEC Zwolle18531020:3118
15.FC Emmen1846821:3818
16.SBV Excelsior18441025:4816
17.NAC Breda18431121:4015
18.BV De Graafschap18431119:4415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Stiksxx

Uuuuu...tohle kolo je potřeba navýšit náskok. Už snad nebude žádné kolo tak nadějné, jako tohle. Feyenoord come on!

Ale ten Groningen. Ale dostali jsme minulé kolo facku, tak snad nebude tak zle.

Reagovat
Stiksxx

Na Lammerse zapomeňte! Ideální nástupce za de Jonga.

Reagovat
jáá

V "dvojzápasu" se srdickam hrál hodně dobre, fakt se mi líbil když byl u míče, tak byl určitě vidět

Reagovat
Stiksxx

Mě nejdřív v jongu připadal, že je málo silový. Stačilo do něj drbnout a sebrali mu balon. Ale za poslední dva roky šel dost nahoru. podstatně zesílil a je víc techničtější a lepší v práci s balonem než de Jong. Ale na Jongovo krytí a podržení balonu stále nemá.

A pak jsem hrozně zvědavý na Romera. Zatím jsem ho viděl v jednom zápase v jongu a je celkem rychlý, má i dobrou stabilitu, ale to zakončení. To by chtělo pilovat a vnést do toho trochu klidu.

Reagovat
jáá

Z Feye jsem trochu zklamaný po tom titulu, jsem čekal, že budou hrát trochu jiný bomby, ale třeba jim odchod Giovanniho dá nový impuls, hlavně už se nemůžu dočkat na LM s Realem!

Reagovat
afc ajax

No po tom čo vyvádza teraz REAL , su šance reálne 50:50 pokiaľ nebudeme mať veľkú maródku.

Reagovat
Stiksxx

Přeju si, abyste jim ukázali fotbalovou školu. Ty saláty dáte.

Reagovat
smazaný uživatel

50:50 asi ne, spíš tak 70:30 LM je naše soutěž

Reagovat
Stiksxx

Tak doufam ze Feyenoord se pochlapi stejne jako s nami. uz to zname. Ve 25 dostanou zase redku a jeste udelaj pecku. A ajax bude mit tri body zadarmo.

Reagovat
AjaxFans

Nějaký schopný link?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele