základní část, 19. kolo
26.01.2019 20:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Emmen podruhé v řadě překvapil, brankou z nastavení porazil Venlo

Nejdramatičtější zápletku sobotního programu 19. kola nizozemské nejvyšší soutěže měl souboj mezi Venlem a Emmenem, díky brance v samém závěru nakonec mohli slavit hosté. Venlo sice vedlo, pak ale nováček soutěže otočil vývoj a i přes následné srovnání VVV nakonec převrhl misky vah na svou stranu v páté nastavené minutě. Domácí prozatím zůstávají v tabulce na sedmém místě s šestadvaceti body, FC je čtrnáctý s jednadvaceti body.

Hosté tak navázali na nedávnou senzační remízu s PSV a opět udělali důležitý krok k záchraně, naopak Venlo nedokázalo potvrdit skvělou produktivitu v Den Haagu (4:2) a svému sobotnímu rivalovi podlehlo nečekaně 2:3. Přitom svěřenci trenéra Maurice Steijna začali tím nejlepším možným způsobem a přesně po dvaceti odehraných minutách vedli zásluhou osmadvacetiletého záložníka s ghanskými kořeny Jonathana Opokua.

Ten se po výtečné práci Joostena na levé straně šťastně dostal k odraženému balónu a zblízka ze čtyř metrů obstřelil v pádu bezmocného brankáře Scherpena. Neuběhlo však ani pět minut a bylo vyrovnáno. Po pobídce od kapitána Jansena si v pokutovém území navedl míč blíže do středu Alexander Bannink a z dvanácti metrů se krásně trefil po zemi k vzdálenější konstrukci. Poté vysoké tempo trochu opadlo, dít věci se znovu začaly až po hodině hry.

Emmen šel poprvé v utkání do vedení v 63. minutě, kdy Jafar Arías využil parádního centru z levého křídla od Jansena a hlavou ze sedmi metrů mířil pod břevno, gólman Unnerstall pouze promáchl. VVV nesložil zbraně a o čtyři minuty později dorovnal náskok protivníka. Dlouhý pas Joostena nasměroval ve skluzu do sítě Opoku a zaznamenal tak svou druhou trefu v tomto duelu.

Rozhodčí šel ještě pro jistotu zkontrolovat video, jestli si náhodou Opoku nepomohl nedovoleným zákrokem, nicméně poté branku s čistým svědomím uznal. V dalším průběhu se blýskl Scherpen proti ráně Joostena, v 82. minutě selhal ve stoprocentní pozici Mlapa a hlavou zblízka trestuhodně minul prostor tří tyčí. FC nakonec vstřelil vítězný gól v poslední možnou chvíli, když Michael Chacon získal balón na levé straně a po zemi obstřelil pozdě reagujícího Unnerstalla.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm, tady asi sázkovky braly . Nesouhlasí kurz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele