základní část, 19. kolo
25.01.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Breda se po zásluze rozešla smírně s Den Haagem

Záchranářský souboj mezi Bredou a Den Haagem svého vítěze nakonec nenašel. Domácí po prvním poločase prohrávali, nicméně v celém zápase měli herně lehce navrch a vytěžili alespoň remízový výsledek 1:1. V samém závěru dokonce sahali po otočení výsledku. NAC se prozatím posunul na šestnáctou pozici se šestnácti body o skóre před Excelsior, který však disponuje jedním duelem k dobru. ADO je jedenáctý s jednadvaceti body.

Utkání nemělo nijak strhující tempo. Od samého začátku se hrálo v duchu fair-play, k vidění totiž nebyla ani jedna žlutá karta. Domácí vypálili směrem k náhradnímu brankáři Groothuizenovi osmnáctkrát, z jejich čtyř pokusů mezi tři tyče se uchytil jeden. Hned první větší příležitost krátce po odehrané dvacetiminutovce přinesla změnu skóre. Hosty dostal do vedení čtyřiadvacetiletý německý útočník Melvyn Lorenzen.

Ten si po krásné kolmici z poloviny hřiště za obranu naběhl do předbrankového prostoru a po finální pobídce od Beckera nasměroval míč ze šesti metrů doprostřed branky. Ve 33. minutě byli domácí blízko k vyrovnání, jenomže po tvrdé ráně Karamiho fantasticky zasahoval Groothuizen a výrazně podržel svůj celek. V poslední minutě úvodního dějství mohli naopak z ničeho nic udeřit hosté a druhou vstřelenou brankou by se zřejmě definitivně uklidnili.

Po dalším přesném pasu od Beckera stanul před prázdnou brankou Falkenburg a ve stoprocentní gólové možnosti trestuhodně minul. Breda se vrátila zpět do boje o vítězství pět minut po změně stran. Střídající Gervane Kastaneer převzal nahrávku do běhu od Lundqvista a svižnou akci zakončil s naprostou grácií - jeho nezištná přízemní střela za čtrnácti metrů zapadla do bližšího dolního rohu, gólman van Leer se natahoval marně.

Od tohoto momentu bylo na obou soupeřích znát, že jsou s bodem celkem spokojeni, častěji na útočnou polovinu se tlačili domácí. Převrhnout misky vah na svou stranu mohli ve druhé nastavené minutě, ale Verschueren svůj samostatný únik nevyřešil dobře a připraveného Groothuizena nepropálil. Breda zavítá v příštím kole na půdu posledního De Graafschapu a bude to pro ni nesmírně důležité střetnutí, Den Haag se střetne s Heracles.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele