základní část, 19. kolo
26.01.2019 19:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

PSV těsně zdolal Groningen, svým výkonem nijak neoslnil

Eindhoven dokázal odčinit nečekanou týden starou remízu v Emmenu (2:2), ovšem svým výkonem proti Groningenu nijak výrazně nenadchl. Po dvaceti minutách sice vedl o dvě branky, ovšem soupeř ještě do poločasu snížil a ve druhém poločase nebyl až zase tak daleko od srovnání stavu. Na domácích hráčích byla znát nervozita, neboť nechtěli dopustit úplně stejný průběh, jako nedávno na půdě nováčka, a v defenzívě si tak dávali velký pozor.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela i po tomto kole zůstanou na čele Eredivisie, kterou vedou s dvaapadesáti body a před druhým Ajaxem si prozatím vytvořili pětibodový náskok. Hosté hrající o záchranu se za předvedenou hru rozhodně nemusí stydět, i přesto se v tabulce propadli na šestnáctou barážovou příčku s osmnácti body. Jasný favorit sobotního střetnutí prožil skvělý start a úvodní branku vstřelil přesně po odehrané čtvrthodině.

Prosadit se dokázal tradiční kanonýr Hirving Lozano, jenž využil fantastické práce Bergwijna na pravém křídle a následné zpětné přihrávky, ze sedmi metrů pak nekompromisně napálil balón doprostřed branky. Neuběhly ani další čtyři minuty a třiadvacetiletý mexický reprezentant zamířil do černého podruhé v zápase, celkově se v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže trefil dokonce potřinácté.

Nyní si naběhl za obranu protivníka k zadní tyči a po geniálním pasu od Pereira neměl problém dorazit míč do odkryté branky. V tabulce střelců se dotáhl na druhé místo. Nastřílel totiž stejně gólů jako bývalý hráč Tilburgu Fran Sol, za vedoucím Luukem de Jongem z PSV zaostává o dvě trefy.

Hosté se v žádném případě nevzdali a naději na bodový zisk vykřesali ve 34. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany žádné nebezpečí nevzniklo, balón se vzápětí odrazil za hranici pokutového území.

Tam se do něj bez okolků opřel Ludovit Reis a jeho skákavý pokus zapadl do levého horního rohu, brankář Zoet se stačil jen ohlédnout. Po změně stran se v tak vysokém tempu již nehrálo. PSV kontroloval průběh a v nastavení přeci jen mohl přidat třetí branku, jenomže té zabránil gólman Padt famózním způsobem. V domácím dresu se dostal na trávník mladý český záložník Michal Sadílek, který v 89. minutě nahradil Donyella Malena.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele