Eredivisie - souhrn 17. kola

21.12.2018, 21:56, aktualizováno 23.12.2018, 18:37
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven má další výhru, doma otočil souboj s Alkmaarem a velký podíl na tom má i Michal Sadílek. Ajax ale v neděli udržel ztrátu na dvou bodech, když přivezl výhru z Utrechtu. Zato Feyenoord ztratil v Haagu, kde dohrával jen v deseti. Venlo po pět zápasů trvající sérii bez výhry zabralo a doma porazilo Zwolle, Breda přestřílela oslabený Heerenveen...

FC Emmen - Willem II 0:2

23.12.2018 16:45

Góly: 42. Aras Özbiliz, 55. Fran Sol

Emmen nedokázal navázat na minulé překvapivé vítězství v Groningenu (2:1) a tentokráte v domácím prostředí podlehl konkurenčnímu Tilburgu 0:2. Odmítl tak šanci se výrazněji vzdálit sestupovému pásmu a po polovině nováčkovské sezóny je třináctý se sedmnácti body. Jeho nedělní rival ho nyní po dvou předchozích porážkách předskočil o dva body a je dvanáctý, do horní poloviny Eredivisie mu schází jediný bod.

Domácí přitom drželi míč z více jak šedesáti procent a v počtu střel na tom byli podobně jako soupeř, avšak zaostávali v produktivitě. První větší možnost byla k vidění zhruba po odehrané čtvrthodině, kdy na pravé straně z hranice pokutového území vypálil Arias a gólman Branderhorst vyboxoval jeho ránu před sebe. Ihned na to se na druhé straně zjevil ve vyložené příležitosti pozdější hrdina Aras Özbiliz, ale v tomto případě pálil příliš vysoko.

Po dvaceti odehraných minutách to opět zkoušel Arias a jeho pokusu z otočky scházely centimetry, balón proletěl o kousek nad břevnem. Jeden z klíčových momentů se zrodil ve 42. minutě. To se totiž Willem dostal do vedení zásluhou Özbilize. Osmadvacetiletý hráč s arménskými kořeny využil vodorovné přihrávky do volného prostoru od Dankerluie a technickou střelu z deseti metrů uklidil k zadní tyči kolem stojícího brankáře Scherpena.

Deset minut po změně stran přidal pojistku španělský ostrostřelec Fran Sol. Ten v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval již potřinácté a osamostatnil se na druhém místě tabulky střelců o jednu trefu za Luukem de Jongem z PSV. Gólový účet uzavřel pohotovou ranou z dvanácti metrů po hezké individuální akci. Domácí se v žádném případě nevzdali a v závěrečné dvacetiminutovce se ze všech sil snažili vykřesat naději na úspěch.

V 74. minutě měl na kopačce snížení kapitán Jansen, který po přistrčení hlavou od Pedersena mířil velmi těsně nad horní tyčku. Za další dvě minuty mohl zdramatizovat nedělní dohrávku sám Pedersen, jenomže jeho hlavička skončila v náručí připraveného Branderhorsta. S přibývajícím časem musel FC riskovat a potřetí málem inkasoval dvě minuty před vypršením normální hrací doby, po hlavičce Dankerluie totiž zvolnila branková konstrukce.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - SBV Vitesse 2:2

23.12.2018 14:30

Góly: 12. Frank Olijve, 58. Furdjel Narsingh - 43. Martin Ødegaard, 65. Matúš Bero

De Graafschap nedokázal zvítězit v nejvyšší soutěži ani na sedmý pokus, s nevyzpytatelným Arnhemem se v domácím prostředí rozešel smírně po výsledku 2:2. Přitom v nedělním utkání hned dvakrát vedl o jeden gól, ovšem favorizovaný soupeř vždy odpověděl. Celek z Doetinchemu tak po polovině sezóny končí na posledním osmnáctém místě s dvanácti body a v "jarní" části ho čeká tuhý boj o holé přežití.

BV z předchozích sedmi střetnutí vybojoval pouhé dva body, vzhledem ke kvalitě Vitesse nyní určitě bod bere. SBV naopak podruhé na půdě outsidera nezvítězil, a proto zaznamenal další nečekanou ztrátu, s šestadvaceti body je pátý o dva body za čtvrtým Utrechtem. De Graafschap vstoupil do zápasu odvážně a z vedení se mohl radovat po dvanácti odehraných minutách, když se poprvé v této sezóně Eredivisie prosadil Frank Olijve.

Devětadvacetiletý zkušený záložník si navedl balón do pravého rohu pokutového území a pak razantně vypálil ke vzdálenější tyči, brankář Eduardo byl naprosto bezmocný. V polovině první půle byl blízko k vyrovnání Thelander, jenž po přímém volném kopu Büttnera napálil levou tyčku. Hostě se dočkali srovnání dvě minuty před přestávkou. Norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu ze španělského Realu totiž usměrnil odražený míč z hranice šestnáctky k pravé konstrukci.

Domácí se po inkasované trefě nesložili a naopak po necelé hodině hry opět vedli. Serrarens uvolnil na pravém křídle Furdjela Narsingha, který v rychlosti doběhl do vápna soupeře a pak elegantním lobem přehodil vyběhnutého Eduarda. Nicméně hosté prokázali své kvality a za dalších sedm minut opět srovnali krok. Po třízápasové odmlce se trefil do černého třiadvacetiletý slovenský záložník ve službách Arnhemu Matúš Bero.

Tentokráte uprchl od pravé postranní čáry až do pokutového území, odkud v tísni vystřelil ze čtrnácti metrů a jeho padáček zapadl k zadní konstrukci. Zaskočený gólman Etemadi se stačil pouze ohlédnout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl rozhodnout Linssen bombou ze třiceti metrů, avšak když ji plachtící Etemadi brilantním způsobem odvrátil do bezpečí, tak se výsledek neměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 2:2

23.12.2018 14:30

Góly: 4. Abdenasser El Khayati, 77. Abdenasser El Khayati (pen.) - 45. Steven Berghuis, 68. Sam Larsson

Feyenoord nedokázal napravit předchozí selhání s nováčkem ze Sittardu (0:2) a v Den Haagu zaznamenal další ztrátu, tentokráte se s místním ADO rozešel smírně v poměru 2:2. Od samého začátku prohrával, pak v polovině druhého dějství vývoj otočil. I přesto se z výhry neradoval, neboť zhruba čtvrthodiny před koncem inkasoval podruhé a to z pokutového kopu protivníka. Úvodní polovinu této sezóny zakončil na třetí pozici se šestatřiceti body.

Rotterdamský celek se tak znovu vzdálil bojům o titul, jeho manko na vedoucí PSV totiž činí hrozivých dvanáct bodů. Před třetím Utrechtem drží náskok osmi bodů. Domácí výběr je jedenáctý s dvaceti body a do horní poloviny tabulky rozhodně nemá daleko, vždyť za devátou Fortunou zaostává jen vinou horšího skóre. Český krajánek v dresu Den Haagu Tomáš Necid opět zůstal jen na lavici náhradníků.

První zajímavý moment se zrodil již po necelých čtyřech minutách. K přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů se postavil kanonýr Abdenasser El Khayati a míč zakroutil do bližšího horního rohu, brankář Bijlow i přes dotyk nezabránil inkasované brance. Hosté poté převzali iniciativu a vyrovnání se dočkali v poslední minutě první půle, kdy se po rychlé akci z ničeho nic prosadil Steven Berghuis.

Čerstvě sedmadvacetiletý útočník obdržel zpětnou přihrávku z levé strany od van Persieho a z osmi metrů nekompromisně propálil bezmocného gólmana Zwinkelse. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhostra převrátili misky vah na svou stranu v 68. minutě. Švédský forvard Sam Larsson využil krásné kombinace na jeden dotek a finální nahrávky od Verdonka, balón si navedl blíže do středu a z hranice šestnáctky zamířil k pravé tyči.

Domácí se však nevzdali a díky zvýšené aktivitě srovnali. Bart Nieuwkoop ve vlastním pokutovém území jasně stáhl k zemi Beugelsdijka, od rozhodčího Bloma uviděl druhou žlutou a následně tedy červenou kartu. Penaltou nepohrdl El Khayati, jenž přesným pokusem k pravé konstrukci zaznamenal svůj dvanáctý gól v tomto ročníku Eredivisie a zařadil se na třetí místo tabulky střelců celé soutěže. Oslabený Feyenoord se v závěru na žádný velký nápor nezmohl a domů proto odjížděl zklamán.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AFC Ajax 1:3

23.12.2018 12:15

Góly: 74. Nick Venema - 14. Kasper Dolberg, 59. Dušan Tadić (pen.), 90+5. Frenkie de Jong

Ajax dovršil povedený půlrok výhrou 3:1 na půdě silného Utrechtu a jsou to pro něj nesmírně cenné tři body. V nedělním duelu byl sice lepším výběrem, ovšem rozjetý protivník kousal a od bodového zisku nebyl až zase tak daleko. AFC tak první polovinu Eredivisie zakončil na druhé pozici se šestačtyřiceti body o dva body za vedoucím PSV. FC je i přes tento neúspěch stále čtvrtý s osmibodovým mankem na třetí Feyenoord.

Šlágr závěrečného kola "podzimní" části odstartoval zostra, favorizovaní hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině hry. Dánský útočník Kasper Dolberg si po přečíslení tři na dva chytře vyměnil balón s Blindem, zcela osamocen ve středu pokutového území měl dostatek času ke střele a tvrdou ranou nekompromisně rozvlnil síť. Ihned na to mohl navýšit náskok amsterdamského klubu Schöne, po jehož akci zasáhl na poslední chvíli brankář Jensen.

Následně se hrálo až do konce prvního poločasu opatrněji a k vidění byl vyrovnaný průběh bez gólových možností. Po změně stran domácí přeci jen přidali. V 54. minutě měl na kopačce vyrovnání Tannane, jenž uprchl po pravé straně, a jeho následná střela levačkou byla sražena do boční sítě. Neuběhlo ani dalších pět minut a Ajax přeci jen zvýšil své vedení, to když se nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce dopustil Janssen.

Rozhodčí Higler mu po přezkoumání videa udělil žlutou kartu a pak si postavil míč na penaltový puntík tradiční exekutor Dušan Tadič, který zkušeně poslal Jensena na opačnou stranu - 0:2. Vzápětí utkání lehce narušily výtržnosti domácích fanoušků, před brankáře Onanu totiž přiletěl dělobuch a duel byl na malou chvíli přerušen. Utrecht zdramatizoval toto klání zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

O snížení se postaral Nick Venema, když se po parádním centru Klaibera z pravé strany ocitl nikým nehlídán v brankovém území a hlavou zavěsil pod horní tyčku. V 84. minutě odmítl rozhodnutí hostující Ziyech. Své dlouhé sólo přes polovinu hřiště totiž zakončil jen střelou do Jensena. V páté nastavené minutě se Ajax přeci jen mohl definitivně uklidnit, zpětnou nahrávku od Ziyecha usměrnil ze sedmi metrů k levé konstrukci Frenkie de Jong.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Heracles Almelo 0:3

22.12.2018 20:45

Góly: 35. Kristoffer Peterson, 43. Brandley Kuwas, 66. Mohammed Osman

Rotterdamský Excelsior si při nepovedeném závěru úvodní poloviny sezóny vypil kalich hořkosti až do dna a před vlastními fanoušky snadno podlehl Almelu 0:3. V posledních čtyřech zápasech tak vybojoval jediný bod a výrazně se přiblížil k sestupovému pásmu, se šestnácti body je čtrnáctý o pouhý bod před sedmnáctou Bredou. Naopak Heracles poskočil na šestou příčku se šestadvaceti body a může být celkem spokojený.

Hosté rozhodli o svém úspěchu v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství, kdy skórovali hned dvakrát. Přitom v úvodní půlhodině drželi se svým protivníkem krok a dokonce si vytvořili dvě gólové možnosti. Ve 14. minutě mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Islanďan Ómarsson, jenž obral o balón bránícího van den Buijse a sám upaloval směrem k brankáři Blaswichovi, kterého však zblízka překonat nedokázal.

Stejný hráč znovu zahrozil o zhruba čtvrthodinu později, jenomže ani při svém druhém sólu úspěšný nebyl a i v tomto případě si vylámal zuby na výtečném Blaswichovi. Ve 35. minutě proto přišel na druhé straně trest. O několik desítek sekund dříve sice přestřelil branku ve stoprocentní pozici Brandley Kuwas, avšak ihned na to uvolnil chytrou kolmicí kanonýra Kristoffera Petersona a ten svou desátou ligovou trefou v tomto ročníku rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších osm minut a Kuwas pojistil náskok svého výběru, když si hned dvakrát narazil míč s Duartem a pak nekompromisně vypálil k pravé konstrukci. Domácí byli poznamenáni nepříznivým vývojem i po obrátce a na konsolidovanou defenzívu protivníka nemohli najít recept. Naopak v 66. minutě utrpěli třetí, a prakticky definitivní ránu. Potřetí v této sezóně Eredivisie se trefil do černého syrský rodák Mohammed Osman.

Prsty v tom měl opět Kuwas, který byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem na trávníku, a bez jeho pomoci by Almelo slavilo jen těžko. Šestadvacetiletý záložník se uvolnil na pravé straně pokutového území a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování právě Osmama, jenž přízemní pokus z osmi metrů usměrnil k zadní konstrukci. Následně odmítl snížení Bruins po hlavičce do rukavic pozorného Blaswiche, poté se nic zajímavého nepřihodilo až do samotného konce.

Více informací k zápasu

NAC Breda - SC Heerenveen 4:2

22.12.2018 19:45

Góly: 6. Mitchell te Vrede, 58. Mitchell te Vrede, 69. Mikhael Rosheuvel, 76. Mikhael Rosheuvel - 11. Ben Rienstra, 27. Mitchell van Bergen

Fotbalisté Bredy zakončili úvodní polovinu Eredivisie tím nejlepším možným způsobem a i přes nepříznivý vývoj porazili favorizovaný Heerenveen po výsledku 4:2. V posledních třech duelech vybojovali solidních sedm bodů a výrazně oživili své šance na záchranu, s patnácti body jsou na sedmnácté pozici jen o skóre za patnáctým Groningenem. SC naopak podruhé za sebou na ligové scéně prohrál a je desátý s dvaceti body.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci již v prvním poločase, který dohrávali o devíti, a početní převaha protivníka byla po změně stran znát. Heerenveen za nerozhodného stavu 1:1 šel do vedení i v oslabení o jednoho hráče, jenomže ve druhém dějství už na NAC nestačil ve všech ohledech. Domácí zažili skvělý vstup do sobotního střetnutí a první gól vsítili v 6. minutě z první vážnější akce zásluhou kanonýra Mitchella te Vredeho.

Sedmadvacetiletý útočník využil tečovaného centru Leigha z levého křídla a z osmi metrů zamířil přesně k pravé tyči. Neuběhlo ani pět minut a svěřenci trenéra Jana Oldeho Riekerinka srovnali, to když po rohovém kopu z pravé strany doskákala nenápadná teč Bena Rienstry k levé konstrukci. Za další tři minuty se SC dostal do prvních problémů. Do sprch se předčasně pakoval právě Rienstra, jenž v blízkosti půlící čáry zbytečně nakopl Nijholta.

Rozhodčí Kamphuis přezkoumal celou situaci u videa a pak nekompromisně vytasil červenou kartu. Heerenveen i přes tento handicap otočil dosavadní průběh po necelé půl hodině hry. Mitchell van Bergen se opřel do míče z necelých pětadvaceti metrů a balón nádherně usměrnil pod horní tyčku. Druhá a o poznání větší komplikace pro SC přišla v samém závěru první půle. Další přímou červenou kartu totiž uviděl Japonec Juki Kobajaši. Ten u postranní čáry nevybíravě fauloval protihráče a Kamphuis tentokráte neváhal ani sekundu.

Ihned nato se hostující gólman Hahn vytáhl proti ráně střídajícího El Allouchiho, v 58. minutě však přeci jen už inkasoval. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil te Vrede bombou ze šesti metrů z voleje pod břevno, o jedenáct minut později vrátil Bredě vedení Mikhael Rosheuvel střelou z osmi metrů do vzdálenější šibenice. Stejný hráč rozhodl o výhře svého výběru v 76. minutě, když po hlavičce te Vredeho a zákroku Hahna dorazil míč do prázdné branky.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:1

22.12.2018 19:45

Góly: 40. Steven Bergwijn, 47. Michal Sadílek, 84. Hirving Lozano (pen.) - 16. Mats Seuntjens

PSV Eindhoven potvrdil úlohu favorita i proti Alkmaaru a vybojoval titul "podzimního" mistra po výhře 3:1. V sedmnácti zápasech zaznamenal již své šestnácté vítězství a s osmačtyřiceti body se vyhřívá na čele Eredivisie o dva body před druhým Ajaxem. Přitom jeho vítězství se nerodilo lehce, neboť po čtvrthodině hry prohrával, ovšem ještě do přestávky srovnal a ve druhém dějství rozhodl dvěma trefami.

Českého fanouška může těšit, že se ústřední postavou stal devatenáctiletý český krajánek Michal Sadílek. Ten při svém druhém startu v nejvyšší nizozemské soutěži vstřelil premiérovou trefu a o to cennější je fakt, že za nerozhodného stavu 1:1 nasměroval PSV k důležitým třem bodům. AZ zakončil úvodní polovinu této sezóny na sedmé příčce s pětadvaceti body, za čtvrtým Utrechtem zaostává o body tři.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma dokonale zaskočili obrovského favorita krátce po odehrané čtvrthodině. Po přečíslení tři na dva napřáhl z dvaceti metrů Mats Seuntjes a nádhernou střelou rozvlnil síť, brankář Zoet se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve 24. minutě byl blízko k navýšení náskoku Alkmaaru Idrissi, jenomže levou tyč těsně minul. Po necelé půl hodině hry se dostal do hry Sadílek, který vystřídal zraněného Gastóna Pereira.

Domácím se podařilo vyrovnat zhruba pět minut před přestávkou. Hirving Lozano pronikl do šestnáctky protivníka po levé straně a jeho bombu vyrazil gólman Bizot před sebe, následný skákavý pokus Stevena Bergwijna ze čtrnácti metrů se štěstím zapadl k pravé konstrukci. V závěru první půle přestřelil v tutovce Viergever, Sadílkova chvíle přišla ihned po změně stran. Ve 47. minutě si totiž naběhl před branku na skvěle načasovanou nahrávku od hvězdného Luuka de Jonga.

Poté se velké šance nezalekl a v pádu ze sedmi metrů překvapil Bizota, který i přes dotyk míče inkasovanému gólu nezabránil. V následujícím průběhu se hrálo nahoru-dolů a hosté hned dvakrát nastřelili břevno, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Naopak definitivně hotovo bylo v 84. minutě, kdy po faulu na Dumfriese nařídil rozhodčí van Boekel po konzultaci s VAR pokutový kop. K němu se postavil Lozano a chladnokrevně zamířil k pravé tyči.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Groningen 0:0

22.12.2018 18:30

Góly: -

Fortuna Sittard nedokázala navázat na týden staré senzační vítězství s Feyenoordem (2:0) a tentokráte se v domácím prostředí rozešla smírně bez branek s konkurenčním Groningenem. Vzhledem k průběhu však není pro ni ani bod k zahození, neboť od konce první půle hrála v deseti. První polovinu nováčkovského působení zakončila na slušné deváté pozici s dvaceti body. FC potřetí za sebou nevyhrál a je patnáctý s patnácti body.

Utkání nemělo od samého začátku výrazný spád a k vidění spíše byla opatrná bitva s čekáním na chyby protivníka. K prvnímu většímu vzrušení došlo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po dalekonosné ráně z více jak třiceti metrů musel zasahovat domácí brankář Koşelev a brilantním zákrokem odvrátil balón do bezpečí. Sittard poprvé zahrozil ve 25. minutě, nicméně gólman Padt se včas vrátil a zkrotil míč ve svých rukavicích.

K zajímavému okamžiku došlo ve 45. minutě. Jorrit Smeets totiž v blízkosti půlící čáry přišlápl koleno protihráči a uviděl od rozhodčího Lindhouta přímou červenou kartu. Hostům početní výhoda příliš nepomohla, ba naopak větší možnosti si kuriózně vypracovali domácí. Ještě do poločasu mohl otevřít skóre obránce Dammers, který se jako slepý k houslím dostal k odraženému balónu a z jasné pozice ho trestuhodně poslal nad.

Groningen po obrátce častěji držel míč a snažil se s ním něco vymyslet, nicméně Fortuna vyčkávala a z ničeho nic mohla udeřit v 69. minutě. Více jak osm tisíc diváků na stadionu Wagner & Partners tajilo dech po sérii hlavičkových soubojů a finální ráně Dammerse z hranice brankového území, která se odrazilo od břevna zpět do pole a Padt si mohl zhluboka oddechnout. Ještě v téže minutě hostující strážce přeci jen inkasoval.

Domácí totiž po rychlém úniku a akci na jeden dotek dopravili balón do sítě, avšak branka nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Ve zbývajícím průběhu se oba soupeři soustředili na práci v defenzívě a nikam se nehnali, bod jim v podstatě stačil. Po necelé měsíční přestávce se Groningen pokusí rozšířit své bodové konto proti Heracles, Fortuna bude bojovat o vylepšení pozice na půdě posledního De Graafschapu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - PEC Zwolle 2:0

21.12.2018 20:00

Góly: 28. Tino-Sven Sušič (pen.), 66. Patrick Joosten

Venlo v nejvyšší nizozemské soutěži zvládlo svůj závěrečný zápas tohoto roku a tápající Zwolle přehrálo po výsledku 2:0, góly si spravedlivě rozdělilo do obou polovin páteční předehrávky. Domácí tak zvítězili poprvé po šesti duelech a prozatím se posunuli na sedmou pozici s třiadvaceti body. PEC naopak neúspěšně zakončil bídnou "podzimní" část a s patnácti body je patnáctý, po chybějících kláních 17. kola se může propadnout do sestupového pásma.

Přitom do utkání nevstoupilo vůbec špatně a až do klíčového okamžiku v rozmezí 26. - 28. minuty mělo herně navrch, balón drželo z více jak šedesáti procent. První zajímavý moment byl k vidění po necelých deseti minutách, kdy rozhodčí Kooij nařídil ve prospěch domácího klubu pokutový kop za zákrok na Patricka Joostena. Vzápětí však dostal signál od VAR a celou situaci si šel prohlédnout k videu.

Na jeho základně své rozhodnutí změnil a pokračovalo se tak za nerozhodného stavu. Ve 26. minutě už ale domácí přeci jen kopali penaltu. Gólman Diederik Boer totiž ve vyložené brankové možnosti jasně nakopl Joostena a po zásluze uviděl červenou kartu. Mezi tři tyče se postavil do té doby na lavici sedící van der Hart a proti následné střele Tina-Svena Sušiče neměl nárok, sarajevský rodák totiž nekompromisně napálil míč do pravé šibenice.

Od tohoto momentu se obrázek hry přeci jen změnil, Venlo převzalo iniciativu a proti oslabenému protivníkovi se snažilo rozhodnout. Po hodině hry se to málem povedlo Mlapovi, jenž po pasu z levého křídla a prodloužené hlavičce mířil z hranice brankového území vysoko nad. V 66. minutě mu tato spálená možnost příliš vadit nemusela, neboť pojistku přidal nejaktivnější muž na hřišti Joosten.

Dvaadvacetiletý záložník hostující v týmu z Utrechtu se postavil k přímému volnému kopu z nějakých dvaadvaceti metrů a nedal van der Hartovi žádnou šanci na úspěch, ten se po jeho skvostné ráně do bližšího horního rohu natahoval. Ve zbývajícím průběhu si domácí v poklidu hlídali dostatečný náskok a soupeře k ničemu nepouštěli, frustrované Zwolle bylo v ofenzívě naprosto bezzubé až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven17160160:848
2.AFC Ajax17151160:846
3.Feyenoord Rotterdam17113335:2036
4.FC Utrecht1784530:2328
5.SBV Vitesse1775527:2126
6.Heracles Almelo1782733:3526
7.AZ Alkmaar1774630:2625
8.VVV Venlo1765621:2423
9.Fortuna Sittard1755729:3020
10.SC Heerenveen1755736:3920
11.ADO Den Haag1755723:3420
12.Willem II1754826:3419
13.FC Emmen1745819:3617
14.SBV Excelsior1744923:4516
15.FC Groningen17431018:2815
16.PEC Zwolle17431017:3015
17.NAC Breda17431021:3815
18.BV De Graafschap17331114:4312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sadílek

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
cr7sux

Jojo, nekopne si

Reagovat
Elliasson

A hlavně si nevěří, nebude úspěšný.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Stiksxx

Dobry dobry dobry. Da se říct snovy podzim. Ale při pohledu dozadu to stačí akorat na to místo, kde jsme. Nesmíme se sice ohlizet na ostatní, ale je treba si říct ze tohle bude výjimečná sezóna. A to at to dopadne jakkoliv. Porad se ale nemůžu zbavit pocitu, ze ty vítězství Ajaxu jsou presvedcivejsi než ty naše. Doufam, ze se to otočí.

Jinak Sadil super počin!

Reagovat
Reggie

Parada golik. Jinak hral jak?

Reagovat
Elliasson

Máte vážně luxusní sezónu. Letos je mi líto, že jste nedali ani vyřazovací část Evropské Ligy. Podle mě z týmů, které skončily čtvrté ve své skupině, jste si Vy a CSKA nejvíce zasloužily hrát aspoň Evropskou Ligu.

Reagovat
SpartaOvenka

Dost velká škoda obou.

Reagovat
meno

CSKA vůbec

Reagovat
lampas

Stejně je Sadílek nula. Ten gól mu ale pomůže až bude hledat angažmá ve FNL

Reagovat
cr7sux

Reagovat
zelda

Ten Sadílkův gól patou

https://streamja.com/v0eG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý sprint

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele zakopnul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Kopne si někdy Vašík ještě za áčko Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

v týdnu hrál pohár

Reagovat
mesyas

ten si kopne leda tak v Bohemce

Reagovat
AjaxFans

Bude to mít složité.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Těžko, navíc má ještě zanedlouho dorazit supertalent Lainez.

Reagovat
AjaxFans

Lainez je ale záloha tuším

Reagovat
Hristo Stoichkov

Spíš křídlo.

Reagovat
kattos

Reagovat
afc ajax

Každému pekné sviatky,

Reagovat
AjaxFans

Fijne Kerst en Feestdagen

Reagovat
Mrvinho

Tento jazyk

Reagovat
AjaxFans

Co?

Reagovat
jáá

Děkuji, také přeji krásné svwtky. :)

Reagovat
Stiksxx

Vám taky kluci.

Reagovat
AjaxFans

Tak Magalan u nás.Nevim nevím,jestli ho tak nutně potřebujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele