základní část, 17. kolo
23.12.2018 16:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tilburg zvládl důležitý zápas o záchranu v Emmenu

Emmen nedokázal navázat na minulé překvapivé vítězství v Groningenu (2:1) a tentokráte v domácím prostředí podlehl konkurenčnímu Tilburgu 0:2. Odmítl tak šanci se výrazněji vzdálit sestupovému pásmu a po polovině nováčkovské sezóny je třináctý se sedmnácti body. Jeho nedělní rival ho nyní po dvou předchozích porážkách předskočil o dva body a je dvanáctý, do horní poloviny Eredivisie mu schází jediný bod.

Domácí přitom drželi míč z více jak šedesáti procent a v počtu střel na tom byli podobně jako soupeř, avšak zaostávali v produktivitě. První větší možnost byla k vidění zhruba po odehrané čtvrthodině, kdy na pravé straně z hranice pokutového území vypálil Arias a gólman Branderhorst vyboxoval jeho ránu před sebe. Ihned na to se na druhé straně zjevil ve vyložené příležitosti pozdější hrdina Aras Özbiliz, ale v tomto případě pálil příliš vysoko.

Po dvaceti odehraných minutách to opět zkoušel Arias a jeho pokusu z otočky scházely centimetry, balón proletěl o kousek nad břevnem. Jeden z klíčových momentů se zrodil ve 42. minutě. To se totiž Willem dostal do vedení zásluhou Özbilize. Osmadvacetiletý hráč s arménskými kořeny využil vodorovné přihrávky do volného prostoru od Dankerluie a technickou střelu z deseti metrů uklidil k zadní tyči kolem stojícího brankáře Scherpena.

Deset minut po změně stran přidal pojistku španělský ostrostřelec Fran Sol. Ten v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval již potřinácté a osamostatnil se na druhém místě tabulky střelců o jednu trefu za Luukem de Jongem z PSV. Gólový účet uzavřel pohotovou ranou z dvanácti metrů po hezké individuální akci. Domácí se v žádném případě nevzdali a v závěrečné dvacetiminutovce se ze všech sil snažili vykřesat naději na úspěch.

V 74. minutě měl na kopačce snížení kapitán Jansen, který po přistrčení hlavou od Pedersena mířil velmi těsně nad horní tyčku. Za další dvě minuty mohl zdramatizovat nedělní dohrávku sám Pedersen, jenomže jeho hlavička skončila v náručí připraveného Branderhorsta. S přibývajícím časem musel FC riskovat a potřetí málem inkasoval dvě minuty před vypršením normální hrací doby, po hlavičce Dankerluie totiž zvolnila branková konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele