základní část, 17. kolo
23.12.2018 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

De Graafschap nedotáhl dobře rozjetý zápas a s Arnhemem remizoval

De Graafschap nedokázal zvítězit v nejvyšší soutěži ani na sedmý pokus, s nevyzpytatelným Arnhemem se v domácím prostředí rozešel smírně po výsledku 2:2. Přitom v nedělním utkání hned dvakrát vedl o jeden gól, ovšem favorizovaný soupeř vždy odpověděl. Celek z Doetinchemu tak po polovině sezóny končí na posledním osmnáctém místě s dvanácti body a v "jarní" části ho čeká tuhý boj o holé přežití.

BV z předchozích sedmi střetnutí vybojoval pouhé dva body, vzhledem ke kvalitě Vitesse nyní určitě bod bere. SBV naopak podruhé na půdě outsidera nezvítězil, a proto zaznamenal další nečekanou ztrátu, s šestadvaceti body je pátý o dva body za čtvrtým Utrechtem. De Graafschap vstoupil do zápasu odvážně a z vedení se mohl radovat po dvanácti odehraných minutách, když se poprvé v této sezóně Eredivisie prosadil Frank Olijve.

Devětadvacetiletý zkušený záložník si navedl balón do pravého rohu pokutového území a pak razantně vypálil ke vzdálenější tyči, brankář Eduardo byl naprosto bezmocný. V polovině první půle byl blízko k vyrovnání Thelander, jenž po přímém volném kopu Büttnera napálil levou tyčku. Hostě se dočkali srovnání dvě minuty před přestávkou. Norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu ze španělského Realu totiž usměrnil odražený míč z hranice šestnáctky k pravé konstrukci.

Domácí se po inkasované trefě nesložili a naopak po necelé hodině hry opět vedli. Serrarens uvolnil na pravém křídle Furdjela Narsingha, který v rychlosti doběhl do vápna soupeře a pak elegantním lobem přehodil vyběhnutého Eduarda. Nicméně hosté prokázali své kvality a za dalších sedm minut opět srovnali krok. Po třízápasové odmlce se trefil do černého třiadvacetiletý slovenský záložník ve službách Arnhemu Matúš Bero.

Tentokráte uprchl od pravé postranní čáry až do pokutového území, odkud v tísni vystřelil ze čtrnácti metrů a jeho padáček zapadl k zadní konstrukci. Zaskočený gólman Etemadi se stačil pouze ohlédnout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl rozhodnout Linssen bombou ze třiceti metrů, avšak když ji plachtící Etemadi brilantním způsobem odvrátil do bezpečí, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele