Eredivisie - preview 17. kola

21.12.2018, 08:50, aktualizováno 23.12.2018, 08:38
Previews
PSV Eindhoven v sobotu opět vyhrál a nyní je na tahu Ajax, který čeká těžké utkání v Utrechtu. Feyenoord cestuje na půdu Den Haagu, Vitesse se představí v De Graafschapu a kolo bude dohráno v Emmenu, kam přijede Willem II...
FC Utrecht - AFC Ajax  (neděle 12:15)
Jeden ze dvou šlágrů 17. kola nizozemské nejvyšší soutěže se odehraje v Utrechtu, kam přijede v poslední době naprosto suverénně hrající Ajax. Nyní ho však na půdě čtvrtého celku tabulky nečeká vůbec jednoduchá práce, neboť FC po příchodu trenéra Dicka Advocaat jen vzkvétá a s osmadvaceti body na kontě zaostává ze třetím Feyenoordem už jen o sedm bodů. AFC je se třiačtyřiceti body druhý, dva body za vedoucím PSV.

Amsterdamský Ajax opravdu zažil skvělou úvodní polovinu tohoto ročníku. Z předkola se dostal do základní skupiny Ligy mistrů, kde v konkurenci mnichovského Bayernu Mnichov ani jednou neprohrál a s dvanácti body na kontě postoupil poprvé po třinácti letech do osmifinálové fáze. Na ligové scéně zvítězil v šestnácti utkáních hned čtrnáctkrát a pouze jednou prohrál, úspěšně prochází také národním pohárem.

Ve středečním osmifinálovém souboji se sice pořádně natrápil na půdě druholigové Rody Kerkrade a radoval se až po penaltovém rozstřelu, nicméně počítá se postup. "Tento zápas nám ukázal, že nejsme nezničitelní. Pořád je třeba pracovat na procent, sympatické působení si rozhodně nechceme zkazit v posledním klání tohoto roku. Je ovšem pravda, že v Utrechtu to bude nesmírně těžké," vyjádřil se na tiskové konferenci trenér Erik ten Hag.

Ten dále očekává vyrovnaný průběh a varuje před výbornou produktivitou soupeře. "To co předváděl začátkem sezóny, k němu nepasovalo, nyní se však dostal do skvělé formy. Jestliže chceme myslet na tři body, tak je nutné hrát na vysoké úrovni," chová ten Hag respekt ke konkurentovi. Jeho svěřenci uplynulý týden naprosto zdecimovali De Graafschap v poměru 8:0 a vzhledem k nespočtu šancí mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší.

Hosté se musí vypořádat s absencí Veltmana kvůli poraněnému kolenu, připraveni zřejmě ještě nebudou ani Eiting s Bandém. Domácí v předchozích devíti kolech prohráli jednou a to v Arnhemu po výsledku 2:1, jinak bodovali naplno hned sedmkrát. Naposledy skvěle zvládli první poločas v Heerenveenu a i přes tlak soupeře vyhráli 3:2, předtím si bez větších potíží poradili s Heracles v poměru 3:1.

Jenomže oproti svému nedělnímu rivalovi nepostoupili mezi osmičku nejlepších v KNVB Beker, když nestačili v Rotterdamu na Feyenoord (0:1). "Na tuto bitvu se všichni těšíme a rádi bychom dokázali, že můžeme hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. Nevím, jestli jsme schopni zvítězit, ale určitě to zkusíme," řekl napjatý kouč FC Dick Advocaat. Tomu stále scházejí Dán Makienok, Němec Strieder a náhradní brankář Marsman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.05 - 5.10 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
BV De Graafschap - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
De Graafschap zažívá krušné chvíle a těsně před necelou měsíční pauzou se pokusí své postavení vylepšit. I přes občasné "vlaštovky" musí být se svým současným působením nespokojen, neboť mu patří poslední osmnácté místo s pouhými jedenácti body a za dvanáctou Bredou zaostává o bod. Teď před vlastními fanoušky přivítá nevyzpytatelný Arnhem, jenž je šestý s pětadvaceti body a bude považován za jasného favorita.

Výběr z Doetinchemu vyhrál v šestnácti kolech třikrát, na poplach musí bít hlavně kvůli velmi špatné aktuální formě. Kromě vypadnutí z národního poháru se Zwolle (2:5) prohrál v lize pětkrát z předchozích šesti duelů, jediný bod zaznamenal na půdě Den Haagu po bezbrankové remíze. Celkově neskóroval dlouhých 429 minut, naposledy navíc utrpěl obrovský debakl v Amsterdamu od místního Ajaxu.

S jedním z hlavních favoritů pociťoval od samého začátku obrovské zoufalství a nakonec odjížděl s nářezem 0:8, přitom k dvoucifernému počtu dosažených branek AFC nebylo příliš daleko. "Je potřeba na všechno zapomenout. Stále je před námi ještě jeden duel a v přestávce se pokusíme něco změnit. Nic není ztraceno, dokážeme hrát dobře a Arnhem hodláme potrápit," řekl krátce před nedělním kláním kouč BV Henk de Jong.

Vitesse naproti tomu prohrálo v uplynulých šesti utkáních jednou a to senzačně na půdě do té doby poslední Bredy (1:2). Jinak však vybojovalo cenný skalp Utrechtu (taktéž 2:1), poradit si například dokázalo i s Heracles (2:0). Před týdnem zvládlo vyrovnanou bitvu s Venlem a zdolalo ho 2:1, ve čtvrtečním osmifinále národního poháru zavítalo na půdu amatérského Kozakken Boys a přehrálo ho stejným poměrem.

Ruský kouč Leonid Sluckij nemůže nasadit elitního slovinského kanonýra Matavže, potíže se zády nedovolí nastoupit Kruiswijkovi a poraněné koleno trápí Belgičana Musondu. "S těmito zápasy máme problémy, nechceme zopakovat podobné selhání jako v Bredě. Jsme výtečně připraveni a nic nevypustíme," přesvědčuje Sluckij veřejnost. Domácí postrádají Abdulahiho s Vremanem, hrát by neměl ani brankář Jurjus.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.27 - 4.42 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Den Haag se nachází ve středu tabulky, ovšem přízvisko "poklidný" se k němu zatím nehodí. S devatenácti body je na jedenácté pozici, jenomže před šestnáctou barážovou příčkou Groningenu drží nicotný pětibodový náskok. Teď se pokusí své konto rozšířit proti Feyenoordu, ale příliš šancí se mu nedává. Jeden z hlavních kandidátů na mistrovský titul je třetí s pětatřiceti body, na vedoucí PSV má manko deseti bodů.

ADO se v celém ročníků potýká s nevyrovnaností výkonů, v posledních týdnech přeci jen zabral. Po cenné výhře ve Zwolle (2:3) nestačil na Ajax a v Amsterdamu utrpěl debakl 1:5, pak bezbrankově remizoval s posledním De Graafschapem a naposledy si až nečekaně hladce poradil s Tilburgem (3:0). Jeho nadcházející protivník je naproti tomu v zcela opačné formě, i když na druhou stranu utrpěl před týdnem šok se Sittadem po porážce 0:2.

"Bohužel takovéto ztráty nás mohou mrzet v konečném účtování. Po výhře nad PSV jsme oživili šanci na titul, ta ale po tomto duelu znovu klesla. Nesmíme se ohlížet na minulost, v Den Haagu chceme zvítězit a jsem si jistý, že se z chyb poučíme. Náš soupeř umí být nepříjemný a před vlastním publikem nebude chtít prohrát, proto musíme být produktivní," nastínil taktické plány hostující kouč Giovanni van Bronckhorst.

Třiačtyřicetiletý rotterdamský rodák nemá k dispozici dánského snajpra Jørgensena, naopak do základní jedenáctky by se měl vrátit hvězdný Robin van Persie. Na marodce se nachází velitel ofenzivních akcí Toornstra, dále pak obránci St. Juste s Hapsem a i Brazilec Botteghin. Domácí nenasadí Kishnu s Davidem (oba problémy s kolenem), český krajánek Tomáš Necid by měl stejně jako v předchozích čtyřech střetnutích začínat na lavici náhradníků.

Oba dva soupeři se spolu letos již jednou potkali a to ve 2. kole KNVB Beker, kdy slavil Feyenoord po přesvědčivé výhře 5:1. "Teď mu to tolik usnadnit nechceme a všichni věříme, že s ním sehrajeme mnohem vyrovnanější partii. O kvalitách soupeře nemusím dlouze hovořit, ty jsou obrovské. Náš bodový zisk není největší a bylo by třeba ho zvětšit, budeme bojovat ze všech sil," vyjádřil se natěšený lodivod ADO Alfons Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.82 - 4.35 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Emmen - Willem II  (neděle 16:45)
Emmen se naposledy postaral o nevídaný obrat v Groningenu a po výhře 2:1 opustil sestupové pásmo, momentálně mu patří dvanáctá pozice se sedmnácti body. S úvodní polovinou Eredivisie, při své historicky první účasti, úplně zklamán být nemusí. Nicméně po krátké měsíční přestávce ho zřejmě čeká tuhý boj o holé přežití. Teď v dalším klíčovém utkání přivítá konkurenční Tilburg a při tříbodovém úspěchu se může přiblížit středu tabulky.

FC až do minulého kola nezvítězil třikrát po sobě, více bodů paradoxně vybojoval na cizích hřištích. Před týdnem prohrával v Groningenu od 87. minuty 0:1, ihned na to ho ale vrátil do hry střídající Pedersen a ten nakonec ve třetí nastavené minutě rozhodl. "Po inkasovaném gólu jsme to ani moc nečekali a jsme moc šťastní, že se to povedlo. Když nyní porazíme Willem, tak budeme celkem spokojeni," řekl trenér Dick Lukkien pro klubové stránky.

Hostům se předchozí dvě vystoupení příliš nepovedly. Nejprve neměli šanci s Heerenveenem a utrpěli od něho debakl 1:5, minule nestačili ani na Den Haag a po mizerném výkonu mu podlehli 0:3. Náladu si alespoň částečně spravili v úterním duelu národního poháru s amatérským klubem AFC Amsterdam, kterého přehráli 3:0 a postoupili do čtvrtfinále. Se svým nedělním rivalem se naposledy utkali před necelými pěti lety.

V sezóně 2013/2014 ještě tehdy ve druhé lize vždy slavil domácí celek. Nejprve uspěl Emmen po výsledku 1:0, pak na půdě protivníka prohrál 2:3. "Je to celkem dávno, vzhledem k aktuální situaci však znovu očekávám vyrovnaný souboj. Momentálně jsme ztratili koncentraci a lehkost v zakončení, chceme ji zpátky. Rozhodovat mohou maličkosti, zápas je z pohledu záchrany nesmírně důležitý," vyjádřil se lodivod Tilburgu Adrie Koster.

Jeho svěřenci doposud získali šestnáct bodů a jsou třináctí jen dva body od sestupového pásma. Také oni se mohou pyšnit mnohem pozitivnější bilanci na venkovních stadionech, jedenáct získaných bodů je slušná sbírka. Koster nenasadí lehce zraněného Francouze Coulibalyho a nemocného Lieftinka, domácí nemohou počítat s Bijlsmou a Deimanem (problémy s kolenem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.37 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Fortuna Sittard - FC Groningen  (sobota 18:30)
Fortuna před týdnem naprosto šokovala Rotterdam a zvítězila nad Feyenoordem 2:0, díky tomu se posunula blíže do středu tabulky. Konkrétně je na desáté pozici s devatenácti body. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita s Groningenem, jemuž se naopak nepovedl závěr posledního duelu s konkurenčním Emmenem (1:2) a klesl na šestnáctou pozici se čtrnácti body. Před druhou polovinou Eredivisie určitě bude chtít opustit sestupové příčky.

Domácí výběr si v nováčkovské sezóně nevede vůbec špatně a zatím je konkurence schopný, od minulé neděle dosáhl na dva solidní úspěchy. Kromě již zmiňované výhry nad Feyenoordem přivítal v osmifinále národního poháru druholigový Cambuur a postoupil mezi osmičku nejlepších po výsledku 2:1. Hosté až do předchozího kola zažili nárůst formy, nicméně po málo vídaném kolapsu s Emmenem může jít jejich psychika opět výrazně dolů.

V 87. minutě se totiž po vyrovnaném průběhu dostali do vedení, jenomže pak je dvěma trefami sestřelil dánský forvard Nicklas Pedersen. "V takto důležitém utkání se podobné věci nemohou stávat. Nezbývá nám nic jiného, než se s tím vyrovnat, byla to pro nás krutá porážka. Teď bychom vše rádi napravili, do Sittardu jedeme s cílem vybojovat tříbodový zisk," řekl odhodlaně a zároveň i trochu zklamaně trenér FC Danny Buijs.

Tomu schází lehce zraněný Dán Pohl, jinak by měl mít k dispozici kompletní výběr. "Nečeká nás nic snadného, náš protivník si věří a dostal se do dobré formy. Na druhou stranu si nemyslím, že by jeho kvalita tu naší převyšovala, proto předpovídám vyrovnaný souboj. Pokusíme se vyvarovat hloupých chyb v defenzívě, které nás srážejí téměř po celou sezónu," dodal vzápětí šestatřicetiletý rodák z Dordrechtu.

Jeho protějšek René Eijer nemůže využít služeb Francouze Dianessyho (problémy s kolenem), po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil ani Vlijter. "Je potřeba zůstat nohama na zemi. Groningen má dostatečně silný kádr na to, aby nás porazil, proto musíme udržet koncentraci po celý průběh. Důležité také bude, jestli dokážeme proměnit případné gólové možnosti," uvedl Eijer krátce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.58 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NAC Breda - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Heerenveenu se podařilo před pár dny proklouznout do čtvrtfinále KNVB Bekeru, v Eredivisie by každopádně potřeboval přece jenom zabrat, aby se vecpal do první sedmičky, která zaručuje play-off o Evropskou ligu, a upevnil tam svoji pozici. Na závěr roku 2018 zajede na půdu Bredy, která naopak horlivě soupeří o záchranu a získala dosud jen tři hubená vítězství.

Srdíčka uspěla v domácím poháru na půdě Heemskerku a potvrdila roli jednoznačného favorita. I tentokráte budou v Bredě favorizovaným celkem, ovšem opravdu jen mírným. Nutno ovšem podotknout, že hostům se na cizích hřištích na podzim velmi dobře dařilo. Vyhráli z osmi případů hned čtyřikrát, více bodů přitom nasbírali už jen vedoucí Ajax a PSV.

Když Heerenveen zavítal na Rat Verlegh Stadion naposledy, neodvezl si odtamtud vůbec pozitivní výsledek. V loňské sezóně v dubnu tam padl o tři branky. "Tehdy jsme vážně začali hrozně. A už jsme to nemohli dohnat. Máme co napravovat," vzpomínal hostující obránce Daniel Höegh. "Chceme jít do zimní přestávky s dobrými pocity. Vyhrát by mělo být reálné," dodal.

Svěřenci Jana Oldeho Riekerinka nedokázali během podzimní části nasbírat nějakou delší šňůru slušnějších rezultátů. Pořád jsou však v kontaktu s pohárovými příčkami. Naposledy před vlastními fanoušky padli těsně s Utrechtem. "Myslím si, že máme kvalitnější mužstvo než soupeř. Takže bychom neměli pomýšlet na cokoliv jiného než na tři body," myslel si Höegh.

Minulý duel musel Höegh vynechat kvůli karetnímu trestu, teď ho Riekerink s největší pravděpodobností zařadí zpátky do základu. I nadále by jinak frískému klubu měli chybět Stijn Schaars spolu s Mortenem Thorsbym. "Vždycky je těžké hrát v Bredě před jejím bouřlivým publikem. My se ale nenecháme pobláznit. Venku se nám zatím navíc vede dobře," zakončoval Höegh.

NAC se stejně jako loni pohybuje v dolních patrech tabulky, od samotné poslední příčky ho dělí jen dva body. Ze šestnácti utkání hned desetkrát prohrál, nicméně v posledních dvou ligových kolech zaznamenal zlepšení, porazil Vitesse a remizoval ve Zwolle. Domácí mají na marodce čtveřici hráčů, a to ve složení Grad Damen, Luka Ilič, Anouar Kali a Fabian Sporkslede.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.45 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
PSV bude bojovat o titul "podzimního" mistra s konkurenčním Alkmaarem a k jistotě tohoto oslovení potřebuje zvítězit. V dosavadních šestnácti kolech hned patnáctkrát zvítězil a jednou prohrál, se skvělými pětačtyřiceti body je na vedoucí pozici o dva body před druhým Ajaxem. AZ nemůže být s dosavadním působeném v nejvyšší nizozemské soutěži příliš spokojen, je totiž pátý s pětadvaceti body a nyní se v jednom ze dvou šlágrů 17. kola pokusí překvapit.

Eindhovenský celek před zhruba třemi týdny nestačil na Feyenoord a podlehl mu v poměru 1:2. Jinak ale nikoho nenechává na pochybách, že to s obhajobou mistrovského titulu myslí smrtelně vážně. Doposud totiž vypadl z Ligy mistrů i senzačně z národního poháru a po prohře v Superpoháru s již zmiňovaným rotterdamským rivalem mu proto zbývá jediná trofej, na kterou ještě může dosáhnout.

Naposledy v Eredivisii vyloupil Almelo a místní Heracles přehrál hladce 4:0, předtím nedal šanci Excelsioru a deklasoval ho 6:0. Deset vstřelených branek ve dvou zápasech tak bude pro AZ obrovskou hrozbou. Hosté na rozdíl od sobotního soupeře ještě pokračují v KNVB Beker a zatím jsou v něm úspěšní. V úterním osmifinále narazili na tápající Zwolle a nedali mu vůbec žádnou šanci po debaklu 5:0, na ligové scéně uspěli dvakrát po sobě.

Po nečekaném neúspěchu s Tilburgem (0:2) vyhráli v Sittardu (3:0) a poté zdolali Excelsior 2:1 šťastnou trefou ve čtvrté nastavené minutě. "Prokázali jsme sílu a bojovnost, kterou v Eindhovenu budeme nutně potřebovat. Jestliže nechceme odjíždět s prázdnou, tak se musí povést naprosto všechno. PSV je favoritem s jen málokdo se s ním může měřit, my se teď o to pokusíme," uvedl s očekáváním stratég Alkmaaru John van den Brom.

Dvaapadesátiletý trenér postrádá přetrénovaného Wuytense, kvůli problémům s ramenem není připraven de Boer a Boadu zase laboruje s kotníkem. Na marodku se kvůli vleklým potížím s kolenem vrátil český krajánek Mihálik. Domácí kouč Mark van Bommel nenasadí Australana Thomase (po operaci kolenních vazů). Co se týče vzájemných soubojů, tak v nich z dlouhodobého hlediska vládne PSV.

Svého nadcházejícího rivala zdolal dokonce devětkrát v řadě, v uplynulém ročníku ho dvakrát přehrál po shodných výsledcích 3:2. "Naposledy v tomto roce hrajeme doma a s diváky se hodláme rozloučit vítězně. Alkmaar má nesporné kvality a jeho forma roste, neočekáváme jednoduchou bitvu. I přesto věříme v úspěch, povedenou úvodní polovinu této sezóny chceme zakončit na první příčce," vyjádřil se jednačtyřicetiletý van Bommel.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Zoet - Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño - Hendrix, Rosario - Lozano, Gutiérrez, Bergwijn - L. de Jong
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Wijndal - Maher, Midtsjø - Stengs, Til, Idrissi - Seuntjes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.49 - 7.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - Heracles Almelo  (sobota 20:45)
První polovina podzimní části vyšla Heraclesu nad očekávání dobře, jenže v té druhé výrazně zaostával za svými předchozími výkony. A z posledních sedmi zápasů prohrál hned v šesti případech. Ani Excelsior se nemůže pyšnit nějakou dobrou formou, ze svých sedmi utkání vyšel bodově naprázdno hned pětkrát. Oba kluby se jednoduše potřebují chytit.

A vzájemný duel by je mohl před zimní přestávkou přece jenom uklidnit. Favorit se totiž vlivem mizerných výsledků obou celků hledá opravdu jen stěží. Byť tabulkové je na tom lépe Heracles, který získal o sedm bodů více než Excelsior. "Musíme prostě zajistit, abychom na závěr roku 2018 zvítězili a přezimovávali s dobrými pocity," přál by si domácí stratég Adrie Poldervaart.

V minulých dvou kolech měl rotterdamský celek opravdu náročný los. A z půdy PSV a Alkmaaru si neodvezl ani bod. Nicméně před týdnem inkasoval rozhodující branku až v nastavení. "Ještě v neděli jsme z toho byli hodně pod dekou," smutnil Poldervaart. "Avšak už den poté jsme mluvili už jen o Heraclesu. Soupeř sice hraje venku daleko hůře, to ovšem vůbec nic neznamená."

Pouhé dvě příčky a dva body dělí Excelsior od sestupového pásma. Vymanit se z něho co nejrychleji je pro něj největší prioritou. "Teď máme šestnáct bodů, když vyhrajeme, budeme jich mít devatenáct. Pokud budeme kalkulovat, že na záchranu bude potřeba třicet čtyři bodů, budeme na správné cestě," připomínal Poldervaart fotbalovou matematiku. "Musíme však tvrdě pracovat."

Od konce října, kdy mužstvo z Almela vypadlo z domácího poháru, se dostalo do hluboké krize. A třeba poslední krutá porážka od vedoucího PSV pouze podtrhla současný negativní stav svěřenců trenéra Franka Wormutha. "Heracles ovšem dělá fotbal dlouhodobě velmi dobře," nechtěl by situaci podceňovat Poldervaart. "Sice mu to nyní nejde, pořád je to však silný protivník."

SBV bude v tomto klání postrádat čtveřici zraněných hráčů, do sestavy se určitě nepodívají brankářská jednička Sonny Stevens, Mikael Anderson, Desevio Payne ani Jerdy Schouten. Hosté mají hned dvě suspendace, nezahrají si tak Jesper Drost a Lennart Czyborra, zdravotní potíže pak mají Silvester van der Water, Robin Pröpper, Jeff Hardeveld a Sebastian Jakubiak.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.68 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce závěrečného kola tohoto roku se představí Venlo proti Zwolle, za mírného favorita bude považován domácí výběr. Nicméně VVV nedokázal v Eredivisii zvítězit pětkrát za sebou. V tomto počtu utkání navíc získal jen dva body, a proto v tabulce klesl na devátou pozici s dvaceti body. PEC je však na tom ještě hůře, s pouhými patnácti body mu patří až patnácté místo.

Svěřenci trenéra Maurice Steijna zažili výbornou úvodní polovinu podzimní části a reálně atakovali pohárové příčky, jenomže v předchozích týdnech se přeci jen zasekli. Po těsném vítězství nad Sittardem (3:2) vybojovali cenný bod s Alkmaarem (2:2), pak ovšem nestačili na Heracles ani Feyenoord (v obou případech 1:4), bezbrankově remizovali s Groningenem a minule neuspěli ani na půdě silného Vitesse (1:2).

"Nechceme se vymlouvat na těžší los, rozhodně jsme měli uhrát více bodů. V poslední době se nám příliš nedařilo a často jsme byli pod obrovským tlakem, inkasované branky považuji ve většině případů za naprosto zbytečné. Nyní sehrajeme důležitý zápas z pohledu psychiky, rádi bychom udrželi postavení v horní polovině a tři body by nás mohly povzbudit. Se Zwolle očekávám ve všech ohledech vyrovnaný souboj," uvedl zamyšleně Steijn.

Tomu schází pouze obránce Janssen vinou poraněného kolene. Hosté ve středu sáhli k radikální změně v realizačním týmu, neboť po pohárovém debaklu v osmifinálové fázi s Alkmaarem (0:5) odvolali dosavadního trenéra Johna van 't Schipa. Kormidlo dočasně převezme dlouholetý nizozemský reprezentační stoper Jaap Stam. "Bude na čem pracovat, ale máme slušný potenciál," zhodnotil Stam situaci na své úvodní tiskové konferenci.

Před svou premiérou se musí vypořádat s několika absencemi. Mimo hru zůstávají Hamer se Scamaccou (oba potíže s kolenem), kvůli problémům s achilovkou není k dispozici ani Koppers. "Venlo je doma velmi silné a vyzrát na jeho dobře zkonsolidovanou defenzívu nebude snadné. Je potřeba se vrátit k začátkům a více si věřit, především v koncovce je nutná dobrá pohoda," dodal závěrem šestačtyřicetiletý Stam.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.46 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven16150157:745
2.AFC Ajax16141157:743
3.Feyenoord Rotterdam16112333:1835
4.FC Utrecht1684429:2028
5.AZ Alkmaar1674529:2325
6.SBV Vitesse1674525:1925
7.Heracles Almelo1672730:3523
8.SC Heerenveen1655634:3520
9.VVV Venlo1655619:2420
10.Fortuna Sittard1654729:3019
11.ADO Den Haag1654721:3219
12.FC Emmen1645719:3417
13.Willem II1644824:3416
14.SBV Excelsior1644823:4216
15.PEC Zwolle1643917:2815
16.FC Groningen16421018:2814
17.NAC Breda16331017:3612
18.BV De Graafschap16321112:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Stiksxx

Očekávám od nás plný bodový zisk a od Utrechtu alespoň jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvládne to Ajax proti Utrechtu?

Reagovat
AjaxFans

Musí

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bys mi to prosím trochu rozepsat? Třeba jaké to proti Utrechtu bývá atd. Přemýšlím, jestli vsadit

Reagovat
Stiksxx

Utrecht na Ajax umí jako málokdo v Eredivisie. Ale co si budeme povídat. V tomhle rozpoložení je Ajax k nezastavení.

Reagovat
afc ajax

Nuž verim v to že posledný zápas zo seba dajú všetko ,ale bude to dobrý zápas

Reagovat
Kixi Syhimour

To vy taky

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek Už když jsem viděl jak tam trtá čekal jsem, že to tak dopadne

Reagovat
naheCZ

Sadílek jen tak dál

Reagovat
REPLIKATOR

Sadílek

Reagovat
Stiksxx

Dobry dobry dobry. Da se říct snovy podzim. Ale při pohledu dozadu to stačí akorat na to místo, kde jsme. Nesmíme se sice ohlizet na ostatní, ale je treba si říct ze tohle bude výjimečná sezóna. A to at to dopadne jakkoliv. Porad se ale nemůžu zbavit pocitu, ze ty vítězství Ajaxu jsou presvedcivejsi než ty naše. Doufam, ze se to otočí.

Jinak Sadil super počin!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele