základní část, 17. kolo
22.12.2018 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sadílkův první gól pomohl PSV k výhře nad Alkmaarem

PSV Eindhoven potvrdil úlohu favorita i proti Alkmaaru a vybojoval titul "podzimního" mistra po výhře 3:1. V sedmnácti zápasech zaznamenal již své šestnácté vítězství a s osmačtyřiceti body se vyhřívá na čele Eredivisie o dva body před druhým Ajaxem. Přitom jeho vítězství se nerodilo lehce, neboť po čtvrthodině hry prohrával, ovšem ještě do přestávky srovnal a ve druhém dějství rozhodl dvěma trefami.

Českého fanouška může těšit, že se ústřední postavou stal devatenáctiletý český krajánek Michal Sadílek. Ten při svém druhém startu v nejvyšší nizozemské soutěži vstřelil premiérovou trefu a o to cennější je fakt, že za nerozhodného stavu 1:1 nasměroval PSV k důležitým třem bodům. AZ zakončil úvodní polovinu této sezóny na sedmé příčce s pětadvaceti body, za čtvrtým Utrechtem zaostává o body tři.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma dokonale zaskočili obrovského favorita krátce po odehrané čtvrthodině. Po přečíslení tři na dva napřáhl z dvaceti metrů Mats Seuntjes a nádhernou střelou rozvlnil síť, brankář Zoet se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve 24. minutě byl blízko k navýšení náskoku Alkmaaru Idrissi, jenomže levou tyč těsně minul. Po necelé půl hodině hry se dostal do hry Sadílek, který vystřídal zraněného Gastóna Pereira.

Domácím se podařilo vyrovnat zhruba pět minut před přestávkou. Hirving Lozano pronikl do šestnáctky protivníka po levé straně a jeho bombu vyrazil gólman Bizot před sebe, následný skákavý pokus Stevena Bergwijna ze čtrnácti metrů se štěstím zapadl k pravé konstrukci. V závěru první půle přestřelil v tutovce Viergever, Sadílkova chvíle přišla ihned po změně stran. Ve 47. minutě si totiž naběhl před branku na skvěle načasovanou nahrávku od hvězdného Luuka de Jonga.

Poté se velké šance nezalekl a v pádu ze sedmi metrů překvapil Bizota, který i přes dotyk míče inkasovanému gólu nezabránil. V následujícím průběhu se hrálo nahoru-dolů a hosté hned dvakrát nastřelili břevno, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Naopak definitivně hotovo bylo v 84. minutě, kdy po faulu na Dumfriese nařídil rozhodčí van Boekel po konzultaci s VAR pokutový kop. K němu se postavil Lozano a chladnokrevně zamířil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude nálož.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele