základní část, 17. kolo
23.12.2018 12:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Ajax odolal tlaku nabuzeného Utrechtu a zvítězil o dvě branky.

Ajax dovršil povedený půlrok výhrou 3:1 na půdě silného Utrechtu a jsou to pro něj nesmírně cenné tři body. V nedělním duelu byl sice lepším výběrem, ovšem rozjetý protivník kousal a od bodového zisku nebyl až zase tak daleko. AFC tak první polovinu Eredivisie zakončil na druhé pozici se šestačtyřiceti body o dva body za vedoucím PSV. FC je i přes tento neúspěch stále čtvrtý s osmibodovým mankem na třetí Feyenoord.

Šlágr závěrečného kola "podzimní" části odstartoval zostra, favorizovaní hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině hry. Dánský útočník Kasper Dolberg si po přečíslení tři na dva chytře vyměnil balón s Blindem, zcela osamocen ve středu pokutového území měl dostatek času ke střele a tvrdou ranou nekompromisně rozvlnil síť. Ihned na to mohl navýšit náskok amsterdamského klubu Schöne, po jehož akci zasáhl na poslední chvíli brankář Jensen.

Následně se hrálo až do konce prvního poločasu opatrněji a k vidění byl vyrovnaný průběh bez gólových možností. Po změně stran domácí přeci jen přidali. V 54. minutě měl na kopačce vyrovnání Tannane, jenž uprchl po pravé straně, a jeho následná střela levačkou byla sražena do boční sítě. Neuběhlo ani dalších pět minut a Ajax přeci jen zvýšil své vedení, to když se nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce dopustil Janssen.

Rozhodčí Higler mu po přezkoumání videa udělil žlutou kartu a pak si postavil míč na penaltový puntík tradiční exekutor Dušan Tadič, který zkušeně poslal Jensena na opačnou stranu - 0:2. Vzápětí utkání lehce narušily výtržnosti domácích fanoušků, před brankáře Onanu totiž přiletěl dělobuch a duel byl na malou chvíli přerušen. Utrecht zdramatizoval toto klání zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

O snížení se postaral Nick Venema, když se po parádním centru Klaibera z pravé strany ocitl nikým nehlídán v brankovém území a hlavou zavěsil pod horní tyčku. V 84. minutě odmítl rozhodnutí hostující Ziyech. Své dlouhé sólo přes polovinu hřiště totiž zakončil jen střelou do Jensena. V páté nastavené minutě se Ajax přeci jen mohl definitivně uklidnit, zpětnou nahrávku od Ziyecha usměrnil ze sedmi metrů k levé konstrukci Frenkie de Jong.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele